Rioban kialudt az olimpiai láng

306 aranyérem, 28 világcsúcs, 91 olimpiai rekord, 5000 doppiongteszt – csak néhány szám az elmúlt két hét eseményeiből. A Maracana Stadionban rendezett záróünnepségen hétfő hajnalban aludt ki a láng, ezzel véget ért a XXXI. nyári olimpia Rio de Janeiróban.

rol

A hivatalos rész után szambafesztivál zárta az ünnepséget. Az augusztus 5-én kezdődött játékokon – melynek mottója ”um mundo novo” (egy új világ) volt – 11 303 sportoló vett részt, 306 számban hirdettek győztest, Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal a 12. helyen végzett az éremtáblázaton.
Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal a 12. helyen végzett az éremtáblázaton. Aranyérmet szerzett: Szász Emese, vívás (párbajtőr, egyéni), Hosszú Katinka, úszás (400 méter vegyes, 100 méter hát és 200 méter vegyes), Szilágyi Áron, vívás (kard, egyéni), Szabó Gabriella és Kozák Danuta, kajak-kenu (K-2 500 méter), Kozák Danuta, kajak-kenu (K-1 500 méter), Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, kajak-kenu (K-4 500 méter). Ezüst érmet szerzett: Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni), Hosszú Katinka, úszás (200 méter hát) és Cseh László, úszás (100 méter pillangó). Bronzérmet szerzett: Kenderesi Tamás, úszás (200 méter pillangó), Kapás Boglárka, úszás (800 méter gyors), Márton Anita, atlétika (súlylökés) és a férfi párbajtőrcsapat, vívás (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter).

arany

2020-ban Japán várja a sportolókat.

jol

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rioban kialudt az olimpiai láng bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. lacii szerint:

    Miért, talán volt olimpia?
    Szép napot mindenkinek.

  2. D vitamin szerint:

    Ez az olimpia engem sem kötött le annyira, mint a korábbiak. De – szerintem -, a körítés is, mintha csekélyebb lett volna. Bizonyára az időeltolódás, a szurkolók elbizonytalanodása, a sok visszalépés és kizárás, mind-mind benne van a csekélyebb érdeklődésben.
    És nehéz annak éjszakázni, mi több lelkesen éjszakázni annak, akit reggel 6 órakor munkába hív az ébresztő óra, hogy megkeresse a havi 100 ezer nettót, míg egy olimpiai 3.helyezett 20 milliót, egy olimpiai 6.helyezett pedig 8 millió forintot kap…….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.