Kijev szerint még várni kell egy kicsit…

A tavaly tető alá hozott Minszk-2.0 megállapodás Donbassz és Kijev között egyik sarokpontja a donbasszi választások megtartása 2015 őszén!

A Minszk-2.0 paktum betartásának pedig van egy őralakulata, a “Normandiai Négyek” formáció, (Oroszország, Németország, Franciaország, Ukrajna) amely “garantál”(ná) a szerződésben foglaltak betartását.
Kijevben ma Jevgenyij Marcsuk a minszki ukrán tárgyalódelegáció biztonsági alcsoportban ténykedő részlegének vezetője-mondjuk így-“tiszta vizet öntött a pohárba. Némi kásakerülgetés után kibökte: A TELJES FEGYVERNYUGVÁS UTÁN 4-5 ÉV MÚLVA lehetnek esedékesek a választások Donbasszban.

dov

Marcsuk ezt ma-közel egy esztendővel a szerződésben kikötött határidő lejárta UTÁN-közölte.
Ez egy végre világos és érthető fogalmazás volt Kijev részéről. Mindenki biztos lehet immáron abban, hogy ha Kijeven múlik a minszki megállapodás betartása-akkor az soha nem fog teljesülni.
Aligha föltételezhető, hogy Marcsuk bejelentése izgatta volna föl annyira az őralakulat három másik tagját, hogy telefonos villámkonferencián tárgyalják ki a dolgok menetét. Az orosz Elnöki Hivatal sajtóosztálya ugyanis arról tájékoztatott, hogy Vlagyimir Putyin, Germánia Ribanca, és Holland Ferike ma telefonon vitatták meg Maradék-Ukrajna belső válságát, és külön is Donbassz ügyét, különös tekintettel a minszki “békefolyamat” alakulását.

nohá

Abban a traccsparti (Nyalókakirályt kihagyták) résztvevői egyetértettek, hogy a Kijev jogalkotói tevékenységét Donbassz különleges státuszának a megadása érdekében folytatnia kell. (Ez ügyben ugyan mindeddig Kijev semmit nem tett, úgyhogy ezen ténykedésének-mármint a semmittevés-a további ösztökélése fölöslegesnek tűnik. Kijev ösztöke nélkül is inaszakadtából nem tesz semmit.
A Normandiai Négyek telefonon tárgyaló hárma abban is megállapodtak, hogy aggódnak a Donbassz határán kialakult helyzet miatt.
Vlagyimir Putyin megkérdezte beszélgetőpartnereit arról is, hogy mit szólnak Kijev határprovokációihoz a Krímben, ami augusztus elején történt? Az orosz államfő szerint ez bizony nem volt szép dolog.
Hogy ezen panaszára miként reagált a Merkel-Hollande ravaszdipáros?-arról nem szól a Kreml sajtóosztályának közleménye.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kijev szerint még várni kell egy kicsit… bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hogy ezen panaszára miként reagált…. Szerintem ELERESZTETÉK A FÜLÜK MELLET, vagy az EGYIK FÜLÜKÖN BE, a MÁSIKON meg KIMENT. ELHALGATTÁK, azért nem elitette a KREMEL sajtó osztályának a főnöke, nem volt mmit mondania. a CSENDET nemlehet kommentálni, véleményem szerint. A bünösök és a bünpártolók tettüket HALGATÁSSAL IGYEKEZNEK TITKOLNI.

  2. Kálmán Lőrinc szerint:

    És a TÖBBIRE? Mint a folyamatos tűz szünet sértések, etc???? ezekre hogyan reagálta a “tisztelt” politikus páros?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.