MA MÉG…-működik a NER!

Rogán megúszta, Portik viszont a törvény előtt felelhet a szavaiért

rat

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el Portik Tamás tanúként tett nyilatkozata miatt – írja közleményében a hatóság.

A Rogán Antal felperes és Juhász Péter alperes között személyiségi jog megsértése tárgyában indult per 2016. június 17. napján tartott tárgyalásán Portik Tamás tanúként tett nyilatkozatában azt állította, hogy a közvetítő szerepében eljárva, egy alkalommal 10 millió forintnak megfelelő összegű eurót adott át Rogán Antal polgármesternek, ami egy ingatlan áron aluli értékesítésben való közreműködésért adott jogtalan előny volt.
Portik Tamás nyilatkozatát követően több feljelentés is érkezett az ügyészségre; egyrészt a fenti nyilatkozatban foglaltak miatt Rogán Antalt érintően, másrészről pedig a nyilatkozatban foglalt állítás valótlanságának – így a bűncselekmény elkövetésére vonatkozó hamis vád – gyanúja miatt Portik Tamást érintően.
A vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt Rogán Antalt érintően tett feljelentéseket a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította.
Miután az alapügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentéseket jogerősen elbírálta, a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának eljárásjogi akadálya elhárult – olvasható a közleményben.
Ezt követően a Budapesti Nyomozó Ügyészség beszerezte a szükséges iratokat és azok, illetve egyéb adatok alapján megállapította, hogy Portik Tamás cselekménye Rogán Antal sérelmére elkövetett hamis vád bűntette gyanúját kelti, ezért a feljelentés alapján a nyomozást elrendelte.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…Rogán Antalt érintően tett feljelentéseket a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította…Portik Tamás cselekménye Rogán Antal sérelmére elkövetett hamis vád bűntette gyanúját kelti, ezért a feljelentés alapján a nyomozást elrendelte…”
-Működik a NER! Ahogyan az ki lett találva!
MOST MÉG MŰKÖDIK! DE NEM MINDIG LESZ EZ ÍGY!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

MA MÉG…-működik a NER! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Ezért kell nekünk,támogatni az ügyészséget,hogy ilyen ne fordúlhasson elő.Nyilvaán nincs Portiknak bizonyítéka.Le kell tenni az asztalra és elitélik Rogánt.Ennyire egyszerű.Pofázni könnyű,de bizonyitani kegyetlenűl nehéz.Tudom,csinálom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.