Mindegyik politikai bűnbandánk fél!

Kormánykritikus szavazók tömegeitől fél a Fidesz?

A kormánypártok ellehetetlenítették az Országgyűlés hétfőre összehívott rendkívüli ülését, így nem került napirendre a választási eljárási törvény levélben szavazás kiterjesztését célzó módosítása. De miért nem akarja a Fidesz, hogy szavazhassanak a külföldön dolgozó magyarok?

im

Továbbra sem szavazhatnak levélben a külföldön élő magyarok. A parlament a Jobbik kezdeményezésére hétfőn tárgyalt volna a választási törvény módosításáról, de a kormánypárti képviselők nem mentek el a rendkívüli ülésre. Szerintük ugyanis politikailag aggályos, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna.
Az ellenzéki pártok szerint azonban a kormány bojkottja azt jelenti, hogy nem tesznek eleget a megbízatásuknak és arcul csapják a választókat.
A javaslatot benyújtó Szávay István szerint a választási törvény igazságtalan, a megoldás csak az lehetne, ha a módosítanák a jogszabályt, hogy minden, külföldön lévő magyar állampolgár szavazhatna, függetlenül attól, hogy van-e állandó magyarországi lakcíme.
A Fidesz szerint ugyanakkor a jelenleg hatályos választójogi törvény kiállta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság próbáját is, ezért szükségtelennek tartják a módosítást. Halász János frakciószóvivő szerint az ellenzék célja a rendkívüli ülés összehívásával csak az volt, hogy ellehetetlenítsék az október 2-i népszavazást.
Ki akarja ellehetetleníteni a népszavazást?
Az LMP szerint azonban a távolmaradásukkal a fideszes és KDNP-s képviselők bebizonyították, hogy nem tesznek eleget a választópolgároktól kapott megbízatásuknak, mert nem látják el a külföldön lévő magyarok képviseletét. Szél Bernadett az ATV A nap híre című műsorában azt mondta: ha a kormány tényleg komolyan venné a népszavazást, akkor mindent megtenne annak érdekében, hogy minden magyar szavazhasson.
Hozzátette: szó sincs arról, hogy az LMP el akarná lehetetleníteni a népszavazást, éppen azt akarták elérni, hogy több százezer külföldön dolgozó magyart bevonjanak abba.
Szél szerint a Fidesz a kormánykritikus szavazóktól tart, akik többnyire egzisztenciális okok miatt hagyták el az országot. Szerinte a kormánynak az a célja, hogy a következő másfél hónap csak a migrációról szóljon, nem pedig a bérekről, az oktatásról vagy az egészségügyről.
2018-ban lenne necces a Fidesznek
Hasonlóképpen vélekedett Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt politikusa is az ATV műsorában. Szerinte a Fidesz-KDNP sejti, hogy „azok az emberek, akik kint vannak, nem úgy szavaznának, ahogy ők gondolják”. Máskülönben nem nehezítené meg a szavazni akaró külföldön dolgozó magyarok dolgát.
Hozzátette azt is, hogy a mostani módosításoknak vonatkoznia kellene az országgyűlési választásokra is, az pedig nagyon nem mindegy a Fidesznek, hogy az a több százezer ember kire voksolna 2018-ban.
A Liberálisok szerint egyébként az lenne a megoldás, ha bevezetnék az internetes szavazás lehetőségét, mert ez olyanokat is bevonna a voksolásba, akik egyébként nem szívesen veszik a fáradtságot arra, hogy elmenjenek a szavazóhelyre, vagy nincs is rá lehetőségük.
Szavazzunk, vagy ne szavazzunk?
Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint nem lehet szavazó és szavazó között különbséget tenni. Jelenleg ugyanis a határon túli magyaroknak megvan a lehetőségük a levélben történő szavazásra, a külföldön dolgozóknak ezzel szemben sok esetben több száz kilométert kellene utazniuk a konzulátusig, ahol leadhatják a voksukat.
A Magyar Liberális Párt egyébként arra buzdítja a híveit, hogy vegyenek részt az októberi referendumon, és szavazzanak igennel. A kérdés a következőképpen fog szólni:
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
(atv)
Bal-Rad komm: “…ha a kormány tényleg komolyan venné a népszavazást, akkor mindent megtenne annak érdekében, hogy minden magyar szavazhasson…”
-KOMOLYAN VESZI! NAGYON IS KOMOLYAN VESZI! Ugyanis megteremtette a lehetőségét-tákolmányosan-hogy minden magyar állampolgár SZAVAZHASSON! Így-vagy úgy! LEVÉLBEN-vagy CSAK személyesen!
Van ma Döbrögisztán vajdaságban EGY NEMZETI EGYETÉRTÉSI MINIMUM! Ez pedig a választási törvény jogilag is szentesített családr volta, ami ellen CSAK berzenkedik minden egyes KÖZPÉNZEKBŐL KITARTOTT MŰELLENZÉK!
Mindegyik az éppen aktuális érdeke szerint berzenkedik a bármilyen “választások” döbrögisták által elrendelt lebonyolítása ellen. Amely döbrögista horda nyilvánvalóan szeretné az urnáktól távoltartani az általa elüldözötteket. És a végletekig leegyszerűsíteni-mi több: A VÁLASZTÁSI CSALÁS SAJÁT RÉSZRE VALÓ LEHETŐSÉGÉT BIZTOSÍTANI-az általuk KÖZPÉNZEKEN MEGVETT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK szavazásait!
A becsapós-álságos kérdésről kiírt kvótareferendum végeredménye nem oszt-nem szoroz! Ezzel mindenki tisztában van.
A döbrögista horda mindössze technikai-szavazatszámlálás-technikai-főpróbát tart! Ha esetleg valahol “finomítani” kellene még a dolgokon, még lesz egy évük rá!
A kvótareferendum a 2018-as országgyűlési “választások” tecknikai főpróbája lesz! A bebetonozás technikájának folyamatát tökéletesre csiszolni.
Látja ezt a Jobbiktól kezdve Fodor Gabrielláékig mindenki!
Szóval van ez a NEMZETI EGYETÉRTÉSI MINIMUM! Egy ilyen esetben minimum összefogna MINDEN ELLENZÉKI-ÉS UTCÁRA VINNÉ A NÉPEKET!
De itt nem ez történik! Itt és most minden “ellenzéki” a természetes kiválasztódás folyamatában kíván részt venni!
MINDEGYIK ARRA TÖREKSZIK, HOGY A DÖBRÖGISTA HORDA ŐT VÁLASSZA KI A DEMOKRÁCIA SZIMBÓLUMÁVÁ!
Mert az jó pénzzel jár! NEKIK!

Azt ugyanis megintcsak jól tudják, hogy az utcára hívni a népeket-számukra is igencsak kockázatos dolog!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.