Szíria

Tegnap délután a szír kormányerők tüzérsége a Golan-fennsíkon véletlen “csapást” mért az Izrael által megszállva tartott területre. Baj a dologból nem lett. Se sérülés, se anyagi kár nem keletkezett.

Mindezek dacára az izraeli légierő válaszcsapást mért a Golan-fennsík központi részén állomásozó szír kormánycsapatok állásaira. A hatásról nincsenek információink.
James Jatras az amerikai szenátus korábbi elemzője arról értekezik, hogy a nyugati fősodratú médiák milyen előszeretettel ugranak rá a háború gyermeksebesültjeinek sztorijaira, kiváltképp ha “a zoroszok áldozatairól” van szó!
Mint például az ötéves aleppoi Daknishe Omrani esete. (Az orosz hadügy részletesen elemezte a gyerek kimentéséről készült videokat, és az összes látható objektív körülményre kitérve állapították meg: KIZÁRT, HOGY LÉGIBOMBA VAGY LEVEGŐ-FÖLD RAKÉTA becsapódása nyomán történt a gyerek sérülése.)

Jatras hangsúlyozza, hogy a háború latorbandáinak akcióiban meghalt, megsebesült gyerekekről nagyon hírek sincsenek, hacsak nem extrém esetekről van szó. Az amerikai szenátus egykori elemzője hangot adott abbéli gyanújának, hogy a nyugati fősodratú médiák igencsak az oroszokra nézvést hátrányos-szelektíven kiválogatott-hírekkel traktálják az olvasókat. De ha szükségét látják, csinálnak is éppen gyermekáldozatokat:

áld

Ezt hívják agymosásnak!
A szíriai polgárháború gépezete pedig-sajnos gyermekáldozatokkal együtt-zakatol tovább.
Aleppoban tegnap estére-komoly veszteségek árán-a szír különleges egységek áttörték a tüzérségi akadémiánál a dzsihadisták védvonalait. “Abu Muhammad Al-Turkesztan” latorfőnök is idaveszett egy csomó pribékjével együtt.
A város közvetlen északkeleti szomszédságában fekvő Nasrallah falu rablóhordáit teljesen váratlanul érték tegnak a kormányerők csapatainak támadása. El is futottak!-amelyek tehették.
Észak-Latakiában a Kabbani latorerősség ellen indított kormányoffenzívát le kellett állítani a martalócok váratlanul heves ellenállása miatt. A kormánycsapatokat vissza is vonták egy szakaszon, hogy az orosz légierő tehesse a dolgát. Ez meg is kezdődött tegnap este.

Az offenzívát állítólag ma délelőtt újraindítják.

obomb

Homsz tartomány északi részén tegnap este az orosz légierő lecsapott a lánynevén an-Nuszraként ismertté vált bűnbandára Ar-Rastan és Al-Hula térségekben.
El-Hassaka városában (minden hamisság dacára) az amerikaiak által támogatott kurd YPG milíciák tovább harcolnak a kormánycsapatok ellen.
“Этой ночью после полуночи курдские формирования атаковали проправительственные силы в городе Хасеке. Перед штурмом район Нашва, занятый отрядами NDF, был окружен подразделениями YPG.”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Sir Mock szerint:

  Ez a Hasakah-i sztori nekem még mindig tök értelmetlen, szír részről. Még ha el is foglalnák, akkor sem érnének vele semmit, mert azt meg is kéne tartani, de hát körös-körül kurdok lennének. Így csak fontos katonákat vesztenek akiket akár Latakiában, akár Aleppoban, akár Kelet-Gutában be lehetne vetni értelmesebb célok érdekében. Ugyanez Qamishli-ban, onnan is ki kellene vonni az összeset.
  Amúgy a tüzérségi főiskola területéről mára sajnos kiűzték az SAA-t megint, Tel Um Qara ellen pedig ma reggel indítottak ellentámadást, bár azt szerintem vissza fogják verni.

 2. joco szerint:

  Az egyik ezt mond a másik az ellenkezőjét. Innen nem tudni mi az igazság. Két Usa raptor a kurdokat bombázni akaró Su 24 -seket elkergetett a céljuk teljesítése nélkül. Amint meglátták az amerikai 22 -seket, elmenekültek. Semmi esélyük nincs azokkal szemben. Iránból távoztak az orosz nehézbombázók, vajon miért ?

  • furnan szerint:

   Lehet, valamiféle megállapodás ? ?

   Orientalista.hu:
   “Jelentések szerint az Egyesült Államok Hadserege szombaton éjjel visszavonta katonai tanácsadóit Al-Haszakah tartomány fővárosából, növekvő biztonsági aggodalmak miatt, közölték helyi források ma reggel az Al-Masdar News hírújsággal.

   A biztonsági aggodalmakat a Szíriai Légierő bombázásai okozzák, amelyeknek az Aszajiszh nevű kurd milícia központja a célja Haszakah városában.

   Pénteken az Egyesült Államok Hadseregének katonai tanácsadói közvetlen rádióhívásokat kezdeményeztek, amikor a Szíriai Légierő bombái az állásuk közelében csapódtak be Haszakah városán kívül.

   Miközben pénteken a Szíriai Légierő nem az amerikai katonai tanácsadókat támadta, az utóbbiak jelenléte Haszakah közelében veszélyt jelent számukra a harcok övezetében…..”

 3. dani szerint:

  Egy orosz honvédelmi tisztségviselő többnemzetiségű nem NATO erő Szíriába telepítését javasolja.
  http://orientalista.hu/oroszorszag-nemzetkozi-rendvedelmi-ero-telepiteset-javasolja-sziriaba/

 4. én szerint:

  Az a kisgyerekes sztori erősen sántít, amikor megnéztem a videóját elsőre az ugrott be , megint egy megrendezett kamu jelenet.
  Érdekes módon ezek mindig akkor jönnek már elő, ha az amik vagy a csicskáik valahol szarban vannak .
  Hogy miért nem vonulnak ki a szírek bizonyos városokból, az jó kérdés. Tisztán katonai logika alapján ki kellene ,de nem teszik. Valószínű politikai háttere van a dolognak.
  Önként nem adnak fel területet , egyértelmű már hogy a kurd területek ki vállnak majd a háború után, így ha ott maradnak és megvédik, marad tárgyalási alapjuk.
  Alepoban a Tüzérségi főiskola birtoklása már nem létfontosságú kérdés. amúgy is belövik a folyosót.
  Ma reggel érdekes hírek voltak neten , megint dél Aleppoban grasszáló kurd alakulatok támadták a kormány erőket. Hogy kerültek oda? Nos, mindenki tippelhet 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.