Donbassz

Tegnap Valcman Nyalókakirály a CNN amerikai televíziócsatornának adott ünnepi interjújában “zicherbiztosra” vette, hogy “Putyinnak egész Ukrajnára fáj a foga, mert az orosz birodalom helyreállításán ügyködik. De nemaddid ‘a! Ő és társulata meg fogja gátolni Isten, Allah-de leginkább az USA-hathatós segítségével! Ami jöjjön minél gyorsabban, és minél nagyobb tömegben. Főként kp. és fegyverek formájában.

Aztán ordashada a mára virradó éjszaka bizonyságát adta: a Donbassz elleni megelőző tüzérségi csapásokkal máris a putyini tervek szétverésén munkálkodik.
Donyeck “Hmelnyickij” kerületében egy helyi ötvenéves asszony sebesült meg életveszélyesen a latortüzérség éjszakai terrorjában.
Sztanyica Luganszkában szintén egy középkorú helyi asszony sebesült meg súlyosan a latortüzérség gránátjától.
Avgyejevka, Lasztocskino, Verhnyetrojeckoje, Novobahmutovka, Ocseretino és Orlovka térségében olyan mérvű latorerő mozgolódás kezdődött tegnap késő este, hogy annak nyomán a DNR fegyveres erőinek egy részét átcsoportosították. Jaszinovataja környékén/irányába latorinvázióra számítva, de figyelve más irányokra is.
Tegnap napközben Jaszinovataját és Annovka falut bombázták a valcmanisták 152 milliméteres tarackokkal.

Még az EBESZ-kémlelkedői is odarohantak az ukrán oldalról.
Persze a zorosz birodalmi tervek meghiúsításába beletartozik Zajcevo, Gorlovka, Makejevka, Szpartak, Dokucsajevszk, Kominternovo és minden egyéb-már a jelentésekben megszokott-donbasszi település martalócágyúzása. Ami mára virradó éjszaka tovább folytatódott.
Zajcevoban egy 42 éves nő halt bele az éjszakai valcmanista ágyúzásba.
Tegnap délután érzékeny veszteség érte Avgyejevka latorhordáit. Jó kis DNR-tüzérségi csapást kaptak a sok bosszantásért.
drón
A drónfelvételek alapján komoly zsoldlista-rövidülést, és havárialista-hoszabbodást föltételeznek.
Ma megérkezett Oroszországból Donbassz “Matvejev-Kurgan” határátkelőjére a 72 kamionból álló 55. “gumkonvoj”. Még ma délelőtt elindulnak Donyeck és Luganszk rendeltetési helyekre.

gkm

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.