Donbassz

A Sztanyica Luganszkánál lévő igencsak komoly személyforgalmat lebonyolító “határátkelőnek” tegnap délelőtt kijutott mindenféle ajándéktárgy Valcmanék latortüzérségétől. Volt ott sima aknavetőgránát, 152-es buffgránát, “eltévedt” Grad-rakéta. Csupa Minszk által tiltott holmi.

Popasznaja határában ismét “baráti” tűz ritkította a latorhadat. Egy D-30-as önjáró löveg nézett ki magának egy csapatszállító Ural teherautót. A sajátjait. Hat kilométerről kapták telibe. A népköztársaságiak is megtapsolták a találatot.
Elfogott hoholrádiózásból úgy sejtik, hogy legalább nyolccal rövidült a kijevi zsoldlista.
Tegnap este tömeges ágyúzásba kezdett, és egész éjszaka ostromolta a latortüzérség a DNR területét.
Gorlovka ésZajcevo “szokásos” ágyúzása mellett Szpartak, a donyecki repülőtér, Donyeck “Kirov”-kerülete, és a “Cseljuszkincev”-bányetelep egész éjszaka nehéztüzérségi ostrom alatt álltak.
Persze a Donyecktől délre fekvő települések is műsoron voltak tartva.
A heti összesítés alapján az LNR-területén négy, a DNR-területén nyolc civil halt meg a hét folyamán szombat reggelig.
Kettőszáznál valamivel több lakás és lakóingatlan vált romhalmazzá, és harminc körüli a civil sebesültek száma.
És végül egy video a Kijev által legerősebbnek és legfelkészültebbnek kikiáltott európa hadsereg-ez természetesen az ukrán haderő-tüzérségi fegyverzetkorszerűsítési eredményéről:

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. caporal szerint:

  Admin. Kerestelek telefonon. Skype-on se vagy elérhető. Hívj vissza légyszi. Köszi

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0ahUKEwjf26WIreHOAhXDPRoKHawOAlMQFghLMAY&url=http%3A%2F%2Fdnrlnr.ru%2Fnews%2F69264.html&usg=AFQjCNEAhaGZuMAinYOYzfODcdOranpsYQ GIVI nyilatkozata a DNR tengerész deszantos gyakorlatról ! Azt hiszem ,megvan-volt elégedve az eredményel, “legközeleb Mariupolnál, Sirokínónál élesben”, nyilatkozta. Legalábis az én értelmezésemben ez a nyilatkozata tartalma.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Sztanyica Luganszkánál lévő igencsak komoly személyforgalmat lebonyolitó “határátkelőnél”…….. Mire vannak a Luganszki hatóságok,hogy nem tiltják meg, legaláb a Luganszkiaknak, hogy ne járjanak azon a VESZÉLYES TERÜLETEN, vagy evakuálják onnan, aból a körzetből a lakosokat, vagy zárják le “idéglenesen”azt a körzetet, amedig ki nem űzik az ellenséget, onan. Ne adjanak okot az ellenségnek a szadista gyilkolásra, akármilyen fontos is az az átkelőhely,szerintem . Azért tudnak ellenőrizetlenül “is” bejutni könynyedén a diverzánsok. Elkeverednek a békés lakosság között, semmi ellenőrzés nem lehet ottan, feltételezésem szerint. Vagy ha netán előfordul is, vagy felületes, vagy csak tessék lássék, vagy csak az uki oldalról,ami egyenlő lehet a nulával, különösen a diverzáns személyek átengedései alkalmaival. Ha egyszer háborus övezet, katonáknak kellene fokozottan, szigoruan ŐRIZNIÜK.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0ahUKEwiNsMCKq-LOAhVCqxoKHZ9CBPoQFghWMAc&url=http%3A%2F%2Ftvzvezda.ru%2Fnews%2Fvstrane_i_mire%2Fcontent%2F201608270158-gb0x.htm&usg=AFQjCNEE4_6rEi6HSDS6miA_90e5xTQrLg Donyeckben, a Kirovszkij utcai körzeti katonai parancsnokság épületében robbanás történt. A robannás az edig ismeretlen eredetü pokolgép az első emeleten robbant fel. Halálos áldozat-ok, sebesültek nincsenek, szétrombolta a tetőt-ha jól forditottam,szétverte az üveggezéseket szétverte az ablak rámákat .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.