Donbassz

A kijevi udvar prognózisa szerint “néhány hét múlva” a Medve támadni fog! Mindezt jelek támasztják alá. Legfőképpen a most Oroszország nyugati részén zajló hadgyakorlat, amelynek szerves részét képezik a Luganszki-és a Donyecki Népköztársaság területén zajlő szárazfüldi és tengeri hadgyakorlatok is.

Lám, már Sirokino közelében úszkálnak az Azovi-tengeren a páncélosaik! Hadgyakorlat ürügyén. Mi ez, ha nem az ellenséges szándék jele?

Így integrálják a Népköztársaságok haderőit az orosz fegyveres erőkbe. (Hogy az oroszoknak az miért jó, hogy aug. 31-én véget vetnek majd a hadijátéknak, és visszavonulnak bázisaikra, hogy majd néhány hét múlva-amikor a lerohanásra rászánják magukat-előlről kezdjék az igencsak drága mulatságot-arról Kijevben nem szóltak.)
Mindegy is!-Kijev úgyis útját fogja állni a Medvének! Sőt már intézi is a dolgokat Donbasszban! Szép lassan azért az eddig viszonylag csendes luganszki frontvonal is a “régi-szép időkre” kezd emlékeztetni.
Pervomajszk lakói már a tavalyi esztendőt élik át ismét. Szvetlodarszk, Luganszkoje, Sztanyica Luganszka, Kalinovo, Krimszkoje lakói ismét “kedvükre retteghetnek!” A valcmanista latortüzérség ontja rájuk a gránátokat.
A donyecki szakaszon pedig teljességgel a megszokott élet zajlik. A célterületek polgármesterei húzigálják a strigulákat a veszteséglista halottak-sebesültek-romok-rovatába. (Ide csak civilek és az ingatlanok kerülhetnek.)
Zajcevoban is és Gorlovkában is újabb strigulákkal gyarapodott a sebesültek és a romok rubrika.
Makejevka polgármestere is strigulázhatott négy sebesültet, és fölírhatott egy óvodát a havárialistára. Meg gázvezetékeket, meg magánlakásokat.

No meg bosszantották tovább az EBESZ-igencsak szűkössé maradult szemlélőit, hogy hívogatják őket a támadások eredményeinek megszemlélésére.

Donyeck “Petrovszkij” és “Oktyrjabszkij” kerületeit jelen pillanatban is ágyúzza a valcmanista latortüzérség. Szpartak és a repülőtér szintén ágyúzás alatt áll.
Dokucsajevszk, Kominternovo és Szahanka az éjszakai latorostrom után sem pihenhet. Zajlik a “Folytassa latortüzérség…”-műsor.
Donyeckben egyébként ma ünnepelnek. Ma van a Bányásznap! Ami egyúttal Donyeck város ünnepe is.

bány

С Днём города, Донецк! С Днём Шахтёра, Донбасс!
Lesz estére SAJÁT TERVEZÉSŰ ÉS KIVITELEZÉSŰ tűzijáték is. Szemnek való!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Turzó istván szerint:

    Azért ne higgyük, hogy a ‘Kijev-i udvar’ annyira tudatlan, mint ahogy a híradások próbálják ezt sugalmazni! Ők addig fogják provokálni az oroszokat, amíg bekövetkezik a ‘honvédő háború’ előcsapása, ami nagy fölbuzdulást fog majd kiváltani a NATO berkeiben! Ők ezért vannak oda téve a hatalomba, hogy ezt végrehajtsák a zsidók vezérelte Amerika számára, akik már fölvonultak az orosz határok mentén!Ez egy eltervezett akció amire már mindenki előre fölkészül! … – mármint az ezt akarók tábora!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.