Szíria

Törökország hadbalépésével a szíriai polgárháború menetébe olyan kavar támadt Észak-Északkelet-Szíriában, hogy ember legyen a talpán aki ki merné jelenteni: “X”-“y” oldalán harcol, “z” az “q”-val van.

atr

Így aztán ha valamelyik-a “buliban” részt vevő”-társulás lát-hall valamiféle mozgást a szomszédban, hát odapörköl egyet. Biztos benne, hogy ellenséget talál el!-bárhová is lő. Mert aki reggel még barát volt vagy szövetséges, délidőben már korántsem biztos hogy még mindig az.
Úgyhogy a “nem bízunk senkiben” elv alapján mindenki lő mindenkire.
Aleppo tartományban, a Dzserabulusztól 8 kilométerre délre fekvő el-Amerne falunál a kurd többségű Szíriai Demokratikus Erők nevű ellenzéki csoport kilőtt egy török tankot. Egy török katona meghalt, három másik súlyosan megsebesült. Egy másik török tankot “lesántítottak”.

Alig egy órával később viszont a török légierő bombázta a falut, aminek-állítólag-négy civil halottja, és tucatnyi sebesült lett az eredménye.
Az USA egyre idegesebben figyeli az észak-szíriai történéseket “szövetségesei” között, és már arről elmélkednek, hogy a kurdok mindenféle szervezetei a Kurd Munkáspárttól kezdve az eddig Amerikabarát YPG-ig az “orosz Medve ölelésébe” taszítják.
Aleppoban tegnap a kormányerők megkaparintották a Tell Ummm dombot, ahonnan “csodálatos rálátás” nyílik a Khan Tuman-Ramouseh autóútra, amely az “élet útját” jelentette az istromgyűrűbe zárt hordáknak. A hely tegnap óta a “halál útja” névre hallgat martalócberkekben.

Itt járt pórul az Abu Al-Leith nevű martalócvezér, aki saját hősi cselekedetei megörökítésének szándékától vezérelve szerelt saját fejére egy kamerát. Pusztulását sikerült is rögzíteni. A szír kormánykatonák meg föltöltötték a netre.

Az orosz légierő tegnap is besegített Alepponál IS a szombati munkaszüneti napot tartó szír légierőnek.
Deir ez-Zor vidékén a damaszkuszi kormány hadserege, az iráni milicisták és a “Hezbollah” tegnap komoly csapásokat mért a támadással próbálkozó kalifátusista rémseregletre. A heves harcokban regeteg bandita adta ki a páráját.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. ő szerint:

  Ironikus , a NATO tag Törökország harckocsiját a szintén NATO tag usa gyártotta páncéltörő fegyverrel lőtték ki .
  Az is vicces hogy egy NATO tag szövetségese támad egy másik NATO tagot .

  • Gonda István szerint:

   Volt már ilyenre példa régebben: rövid görög-török háború kis szigetekért.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   “Ő” ! Ez nem az első és nem is lesz a utólsó, illetve egyedi eset. Gondoljon csak az Afganisztáni háborura, ahol az Amerikaiak támogatták a Babrak Karmal- oroszok elleni harcot, és a mudzsahedinek akkori vezérét Oszama bin Ládent, aki akor az amcsik legnagyob “barátja”volt felfegyverezte az azóta Al-Kaidára keresztelt lázadókat. Aztán mit ad isten halálos ellenségek lettek egymásnak. Az Amcsik ezuttal is a saját CSABDÁJUKBA ESTEK. Anno szerették volna kiköszörrülni -Afganisztán, Irak,a közelmultban, és a jelenben is ugyebár Szíria- a csúfos Vietnami háboru kudarcát. Minnél joban igyekeznek azomban, kiköszörülni a csorbát annál joban, mélyeben csorbul a késük, mindenhol, mindig mélyebre hullanak az általuk más nemzeteknek kiásot sirgödrükbe, de még mindig nem veszik magukat észre. Úgy látszik, ők nem tudják azt a közmondást,hogy : AKI MÁSNAK VERMET ÁS MAGA ESIK BELE.

 2. Gonda István szerint:

  A törökök az első napon elfoglaltak vagy 25 nkm-t, a másodikon semmit, a harmadikon megint semmit, de “tankcsatáztak” egyet a kurdokkal. Mindebből arra gondolok, hogy az ISIS-el előre leboltolták, hogy adják át a területeiket nekik, de ennek ellenére mégsem sürgős nekik az előrenyomulás délre.
  A kurdok meg még délebre nyomulnak előre az ISIS rovására, hogy mire a törökök odaérnek egy jól védhető vonalaik legyenek egy Eufráteszbe ömlő folyó déli partján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.