Amikor a szakma árazza be a cuccot

Hová tűntek az Eb-hősök? Csak Nikolics maradt az elitben

ni

Válogatott szinten még a kontinens elitjéhez tartoztak a magyar játékosok, hiszen a nyári Európa-bajnokságon a legjobb tizenhat közé jutottak.

A klubjaikat tekintve már nincsenek élmezőnyben az Eb-hősök: a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtábláin szereplő 80 klub közel 2400 focistája között csak három (!) a magyar, a genki Köteles László és a Rapid Wienben szereplő Szántó Tamás ráadásul nem is válogatott, csak Nikolics Nemanja (28) kerettag…
A többi válogatott kerettag­olyan­hazai vagy külföldi klubban szerepel, amelyek már búcsúztak a két sorozattól.
Pedig sokan bizakodtak, hogy a 44 esztendő után az Eb-re kijutó válogatottból többen is jobb csapatokhoz igazolhatnak a nyáron, ám erre nem került sor, és már csak három nap maradt az átigazolási időszakból.
– Csalódott vagyok, hogy így alakult. A válogatottban szóhoz jutó labdarúgók rászolgáltak az esélyre és a bizalomra. Érthetetlen, miért nem kapkodnak a selejtezőkön, valamint az Eb-n szerepet kapó futballistákért a külföldi klubok – jegyezte meg korábban Storck a Nemzeti Sportnak, s nemcsak őt, hanem a török Bursasportól az egyesült arab emírségek­beli al-Vahdához szerződő Dzsudzsák Balázst (29) is lesújtotta, hogy nem kapkodnak utánuk a nagy klubok.
Jelen állás szerint a lengyel Legia Warszawával a Bajnokok Ligája-főtáblás Nikolics Nemanja az egyetlen az Eb-keretből, aki ott lehet az őszi nemzetközi küzdelmekben. Bár ő is klubot vált a napokban, s helyi lapinformációk szerint évi 1 millió eurós (308 millió forintos) fizetésért szerződhet az Európa-ligában­ induló izraeli Maccabi Tel-Avivhoz.

nik

– Nem tudom, mi lesz a sorsom, van még néhány nap az átigazolási időszakból. Bárhogyan is lesz, nincs vesztenivalóm, itt mindent elértem. Ha megyek, nyugodt szívvel tehetem, ha maradok BL-meccseken játszhatok.
(blikk)
Bal-Rad komm: “…Érthetetlen, miért nem kapkodnak a selejtezőkön, valamint az Eb-n szerepet kapó futballistákért a külföldi klubok…”
-Hát talán a megcélzott vásárlói kör inkább a belgák elleni négygólos vereségünkre emlékszik vissza, és nem az osztrák operettválogatott elleni fényességes diadalunkra.
Bizony keserű érzés lehet az, ha a szakma mond ítéletet arról a produktumról, amit álomvilágban tákolgatott össze a honi futballelit.
És mivelhogy a vevőnél a pénz, ő dönti el, hogy elpocsékolja értéktelen bóvlira-vagy vesz érte hasznosítható holmit.
Node föl a fejjel! Jön az újabb megmérettetés-sorozat. “Válogatott” szinten. Lehet javítani Feröer ellen! Meg bizonyítani!
Klubcsapataink meg MAJD…!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amikor a szakma árazza be a cuccot bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. secor szerint:

    azért érdekességképpen, veretlenül nyerte meg a csapat a csoportkörünket az EB-n, a végén győztes Portugáloknak annyi gólt lőttünk, mint a többi csapat együttvéve (tőlük sem kaptunk ki),
    a végén – a csoportkör után – pedig attól a belga csapattól kaptunk ki, akik vezették az Eu-i ranglistát.
    Szal az elmúlt több évtized után nem volt ez olyan rossz szereplés…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.