Donbassz

Érdemi változások mára virradóan Donbassz egyik frontszakaszán sem történtek. Az LNR-területei ellen is folyamatosak a mostmár éjjel-nappali ágyúzások.

A Luganszk-régióban Belovodszk határában ma reggel a luganszki hatóságok megkezdték a kijevi ordashad nemrégiben felfedezett titkos tömegsírjainak föltárását. Sok ukrajnai anyának lesz megrendítő a lelet közzététele. Becslések szerint a két helyen legalább háromszáz katonájának holttestét kapartatta el a junta a lehető legnagyobb titokban.

töms

Újdonsággal nem szolgálhatunk a donyecki frontszakasz helyzetével kapcsolatban sem. Lövik-ágyúzzák a valcmanisták a DNR-területét. Gorlovkától Sirokinoig.
A Donyeck nyugati premén lévő “Petrovszkij” kerületben egy valcmanista embervadász “elejtett” egy 46 éves helybéli civil férfit. Két latortüzérségi ostrom között.

Az onnan alig egy kilométerre lévő Sztaromihajlovkában pedig vélhetőleg ugyanaz a fenevad sebesített meg súlyosan egy középkorú asszonyt, pár perccel később.
A néhány pillanattal később arrafelé küldött népköztársasági aknavetőgránátok vélhetőleg végeztek a latorral, hiszen több lövés nem érkezett.
Zajcevoban és környékén állandósultak az összecsapások. Az ordashad frontális támadást nem mer indítani, viszont a nap 24 órájából 25-ön keresztül lövi a falu népköztársasági részét.

A tegnapi napon Jaszinovatajában négy, Makejevkában egy, Szpartakban kettő, Kominternovoban szintén két helyi civil sebesült meg súlyosan.

rem

Herszon-régióban tegnap özönlött a latortechnika a Krím rányába

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.