Jaj a lebuktatónak!

Újabb korrupciós botrány – A hírbe hozott FKF “lépések megtételével” fenyeget

Képtalálat a következőre: „Korrupció-kép”

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit – ezt a szervezet közölte annak kapcsán, hogy ma a Mandiner azt írta: a cég érintett abban a korrupciós botrányban, amelynek során a szervezet tanácsadójának “játszottak ki” egy sokmilliós tendert.

A portál értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, a közterületfenntartónál korábban informatikai tanácsadóként működő Sikos Zsolt SAS Group nevű cége többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz, melynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. A 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg előre, hogy a megállapított keretösszeg erejéig legalább hány órában kell tanácsot adni. Végül még a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elsumákolták – fogalmaznak a cikkben. A Mandiner úgy tudja, a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval. A portál azt is megjegyezte, hogy a korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó férfi vállalata a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak.
Az FKF Zrt.-t az MTI kereste meg, reagálnának-e a fentiekre, a cég érdemi cáfolat nélkül annyit közölt, hogy a jogszabályok előírásai szerint működik, kötötte és köti meg szerződéseit. Meg még azt is, hogy megteszik a megfelelő lépéseket. Persze a Mandinerrel szemben.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő…”
-Azaz: valamivel több mint 116 ezer forintér fejenként! És naponta! Óránként majd 14 600 forintért. És netto!
Nagy tudású tanácsadók lehetnek! Esetleg az Új Nemmzetthy Elyth kezdői.
Aki pedig betart az Új Nemmzetthy Elyth megteremtésén és megerősítésén munkálkodó törekvéseknek-JAJJ NEKI! Mert az ilyen az nemzetellenes!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.