Szíria

Érdekes fejleményei vannak a török inváziónak Észak-Szíriában. Jelentések arról szólnak, hogy a Dzserabulusából kiebrudalt kurd YPG annyira nagyon sérelmezi az eddigi apanázsoló Amerika pálfordulását, hogy kezdenek szembefordulni egykori pártfogójukkal. Sőt! Több USA-apanázsolt társulást is meg tudtak nyerni maguknak a törökök ellen, így állítólag a “Szabad Szíriai Hadsereg” környékbeli hordáit is.

ész

A törökök pedig egyre bosszúsabbak, és légierejük bombáz már mindent ami mozog.
Aleppoban továbbra is zajlik a háborús iszapbirkózás. Nehéz lenne megfogalmazni, hogy ki nyer-ki veszít? A Khan Tuman-Ramous autóút stabilan a kormánycsapatok ellenőrzése alatt áll, és a dzsihadista martalócok szabályos vesztőhelyévé vált. Kénytelenek erőltetni a visszafoglalási kisérleteket, hiszen ez volt az egyetlen utánpótlási lehetőségük.
De az utat uraló dombokat a hadsereg birtokolja, és a visszaszerzésre irányoló martalóckisérletek is sorra vérbe fojtódnak.
Tegnap ismét az orosz légierő ügyködött a térség felett.

Moszkvában az orosz Honvédelmi Minisztérium közlése szerint szombaton és vasárnap Latakia és Homsz tartományok újabb öt települése kötött békemegállapodást a damaszkuszi kormánnyal. Így aztán tegnap estig a békemegállapodáshoz csatlakozó települések száma 486 lett.
Persze még legalább ennyi falu-város visel hadat. Damaszkusz ellen, a szomszéd elle, vagy mindenki ellen. Kész csoda lenne, ha tudnák nevesíteni az ellenségeiket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “A törökök pedig egyre bosszúsabbak, és légierejük bombáz már mindent ami mozog.”
  Ezzel szemben a törökök szépen nyomulnak előre, és tegnap megduplázták az általuk elfoglalt terület nagyságát, ami most kb. 50 nkm lehet.
  Ha így megy tovább, akkor a kurdoknak max. 1-2 napjuk van eldönteni, hogy kiürítik-e a hosszas ostrom után nemrég elfoglalt Manbidzst és az M4 autóúton gyorsan visszahízódnak az Eufráteszen túlra, vagy tovább harcolnak, de, akkor nem marad hídjuk az Eufráteszen és akkor a törökök esetleg teljesen felmorzsolhatják őket.

  • dani szerint:

   Most hogy a törökök ki építették a hídhő állásaikat többet területe fognak elfoglalni .A kurdoknak 1 hiduk és délre egy gátuk van amivel tudják az utánpótlást szállítani .
   Szerintem a Szabad szír terroristáknak fogják adni a törököm Manbijt és ez lesz a közponjuk Alepo helyet be is tudnak vackolni .
   Az oroszok mire várnak ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.