Új Szent Hely létesül-Pesten!

Hatalmas muszlim központ nyílik a Rabbiképzővel szemben

szth

A józsefvárosi Gutenberg téren az ATV értesülései szerint muszlim kulturális központ fog létesülni az iszlam.hu-t is működtető Jótékonysági Béke Alapítvány keretei között. A tervezett helyszínnel szemben található az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem.

Az ATV arról ír: muszlim kulturális központ fog létesülni a józsefvárosi Gutenberg téren, a Nagykörút és a Blaha Lujza tér közelében. A Józsefvárosi Önkormányzat az ATV megkeresésére elmondta, a Gutenberg tér 1. szám alatti társasházban 2014-ben egy magánszemély 30 millió forintért vásárolt meg egy helyiséget egy árverésen.
„Tudomásunk szerint jelenleg a Jótékonysági Béke Alapítvány kulturális központot kíván ott létesíteni. Arról, hogy ott muszlim imaházat terveznének létrehozni, Öntől értesültünk” – közölte az ATV-vel a kerületi önkormányzat.
Nem tipikus imaház
Megkeresték az ügyben a Jótékonysági Béke Alapítványt is, melynek kuratóriumi elnöke úgy válaszolt: az ingatlanban nem tipikus imaház épül, hanem egy olyan kulturális központ, amelyben egy galériát fognak üzemeltetni. Az elnök hozzátette, az imahelyiségnek különböző építészeti előírásoknak is meg kellene felelni, az ingatlanban különböző kiállítások, konferenciák, találkozók, különböző nő és férfi klubok kerülnek majd megrendezésre.
A tervezett muszlim központtal szembeni utcasarkon az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem található.
Cél az iszlám terjesztése
A Jótékonysági Béke Alapítvány az iszlam.hu honlap üzemeltetője. Portáljukon található bemutatkozásuk szerint az Alapítvány és az Iszlám Egyház céljai között van az iszlám vallás ismertetése és terjesztése hazai és nemzetközi hitterjesztők és tudósok segítségével; az iszlámot ismertető és terjesztő kiadványok terjesztése révén, konferenciák, tanfolyamok és előadások szervezése a célok érdekében; mecsetek és imahelyek alapítása a vallási jelképek fenntartására.
Céljaik között szerepel továbbá iszlám oktatási intézmények létesítése a muszlimok gyermekeinek, magyar tanulók kiküldése ösztöndíjjal iszlám országokba iszlám tanulmányok folytatása céljából, valamint munkalehetőségek biztosítása muszlimok számára az Alapítványon keresztül.
(mandiner)
Bal-Rad komm: Hát bizony lehetne keresetlen szavakkal IS kommentelni a fenti hírt! (Bár azt lehet hogy kifelejtették belőle, hogy ÁLLAMI HOZZÁJÁRULÁSSAL!)
De csak annyi megjegyzést fűzünk hozzá: mindez Mária országában! (Amihez nekünk-amúgy-sok közünk már nincs!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új Szent Hely létesül-Pesten! bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Anonymous visszatér szerint:

  Ennyit a fidesz migráns ellenes politikájáról. Én biztos nem fogok részt venni az október 2-ai fideszes diktatúrát legitimáló szavazáson. Egy sima alkotmány módosítással el lehetett volna intézni ezt az egész migráns kérdést.

 2. Fergeteg11 szerint:

  Ismét nem a cikkre, inkább a korábbi hozzászólások egy részére szeretnék reagálni.
  Új vallások vannak születőben. Ezeknek az eddigiektől eltérően – de kialakulásuk folyamatát tekintve a szokásosnak mondható módon – egyelőre gonosz “isteneik” vannak, mint annak idején a Sátán, majd az Antikrisztus volt (megtestesülve Nero személyében). Nálunk ez a gonosz “isten” ma nem más, mint a “Háttérhatalom”, bár több neve is van, és egyelőre még megfoghatatlan, megtestesülése nincs személyhez vagy egyhangúan azonos csoporthoz kötve, hiszen ezek a gonosz “istenségek” is küzdenek egymással a főgonosz címéért a fejekben. A gonosz “isten” színre lépését mindenhol az általános társadalmi romlás előzi meg, amely gazdaságilag és morálisan is sújtja az embereket. Okot és logikusnak tűnő magyarázatokat keresnek rá. Kézenfekvő azt feltételezni, hogy egy mindenről tudó, mindent előre megtervező, akár évezredeken át terveit titokban szövögető és minden rossz folyamat szálait kézben tartó hatalom munkálkodik a háttérben. Ez a gonosz “isten” meg is testesülhet egy-egy személyben vagy egy-egy csoportban. Szigorú szabály, hogy a saját csoportunkat soha nem soroljuk hozzájuk, de ha mégis elkerülhetetlenül abból testesül meg valamely letagadhatatlanul gonosz (vagy annak tartott) ember, akkor őt kizárjuk a csoportból, és a gonosz “istenhez” soroljuk, illetve ahhoz kötődőnek tekintjük. Soha nem mondjuk rá, hogy közülünk való. A gonosz “istenség” megtestesüléseit mindenki determinálhatja származásilag és/vagy vallásilag is (vagy egyéb csoportképző feltételek alapján), lehetnek tehát zsidók, arabok, muszlimok, fehér európaiak, amerikaiak, de pl. még négerek is, attól függően, hogy kit érzünk elnyomónak és/vagy felelősnek a bajokért. Jelenleg a zsidó vezet (nem mondom, hogy teljesen alaptalanul, hála Európának és mostanság az Egyesült Államoknak, ahol nagyon erősek). A gonosz “istenség” ellen törvényszerűen “hősök” fognak születni, akik felveszik a harcot a maguk istenét képviselve. Ezek például erős politikusok vagy más befolyásos személyiségek, de hozzájuk kapcsolódva egész “nemzetek” is magukénak tudhatják a kiválasztottság érzését, miközben a gonosz ellen küzdenek a világ érdekében (pl. a “kivételes” “amerikaiak” “terror elleni küzdelme”), vagy a saját megmaradásukért a dicső múltból táplálkozva. A hősök később kvázi isteni avatár szintre is emelkedhetnek, az általuk képviselt gondolatok pedig az új vallás dogmatikai alapjait képezhetik, melyek természetesen részben a régiekből is táplálkozhatnak. A “hősök” istenei és a gonosz “istenségek” idővel egybemosódhatnak, ezt az dönti el, melyik mögött állt a nagyobb erő (az ő elképzelései dominálnak majd az új vallásban). Jelenleg is vannak “választott népek”, különféle gonoszok és istenségek. A kérdés az, melyik gyűri maga alá a világot, hogyan, és mindez mibe fog kerülni?

 3. zombi szerint:

  Tezsvirek ?

 4. szaszi szerint:

  Mondjuk Bolek necces.

 5. szaszi szerint:

  Na már visítanak az “őslakosok”.
  http://hvg.hu/itthon/20160829_Iszlam_imakozpont_epul_Jozsefvarosban
  Azért tényleg jó,hogy idehozza a két vallás az ellentéteit,ahelyett hogy húzna a p…ba az összes

 6. Turzó istván szerint:

  Hát, hol kellett volna fölépíteni – az MSZP-székház mellé … vagy inkább helyére? Így legalább szemmel tarthatják egymást a zsidók, meg a mohamedék … a köztudottan, és hivatalosan is megmondott békés csoportok, mert hogy Budapest ‘világváros’! … – tele a világ szemeteivel!

 7. Smith szerint:

  Egyre érdekesebb kezd lenni a történet. A muszlim központ egy olyan alapítvány kezében van, amely terrorista csoportokkal áll kapcsolatban és fegyverkereskedelemmel is foglalkozik. A megvédjük Magyarországot és a magyar embereket szlogen naponta cáfolódik meg. Hány olyan vagyonos muszlim kaphatott a letelepedési kötvénybiznisszel magyar állampolgárságot, akik terroristaszervezetekkel állhatnak kapcsolatban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.