Donbassz

Donbasszban a “helyzet tovább fokozódott” mára virradóan. Mi több: kezdenek a dolgok elvadulni!

ta

Az ún. “forró pontok” állandósulnak. Még a luganszki szakaszon akadnak “foghíjak”, a DNR határvidékének minden négyzetmétere latorostrom alatt áll.

Tegnap délután ismét addig bosszantották Jaszinovataja ágyúzásával a valcmanisták a népköztársaságiakat, hogy…-azok meg visszalőttek. A Sztepnoje melletti martalócgyülekezési pontra lőttek néhány tüzérségi gránátot.
A latortáborban vonták össze a valcmanisták a vadiúj páncélosaikat. Amik nem pár napja érkeztek, egyenesen a kijevi parádéről.
A donbasszi háború kezdete óta “békeidőben” ilyen veszteség az ordashadat még nem érte. Becslések szerint az alig ötperces csapásban legkevesebb húsz tankjuk és tankféleségük olvadt le, a martalócegyed-veszteség pedig akár a százat is elérheti. Kijevben arról suttognak, hogy “emberi gondatlanság miatti öngyulladás” történt. (A dolognak némiként ellentmond, hogy a DNR-tüzérségi felderító drónja az “öngyulladás” kezdeti pillanataitól vizslatta a szóban forgó latortábor helyszínét. Mintha a népköztársaságiak sejtették volna…)

Este tíz óra körül vette műsorra Kijev latortüzérsége Donyeck “Kijev”, “Kujbisev” és “Petrovszkij” lakónegyedeit. 122-es és 152-es tarackokkal ágyúzták a két városrészt. Jutott persze a “Putyilov” kerületbe is latorgránt.

A szomszédos Makejevka, és Oktyrjabsz is ostrom alatt álltak mára virradóan. Legkevesebb ötven lakás-lakóingatlan lángol-omladozik, vagy vált romhalmazzá. A sebesültek száma több tucat lehet, de minden bizonnyal lesznek/vannak halálos ádozatai is a lakosság körében a brutális latorterrornak.
Donyecktől délre is zajlott/zajlik az élet! Fölösleges is felsorolni a helyszíneket. Pusztulás és szenvedés minden négyzetméteren.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nemo szerint:

  A felvonulási körzetekre és az összegyűjt technikákra egy két megelőző csapás hatásos lenne, elvenné a kedvét az ellenségnek vagy éppen valami meggondolatlan lépésre ösztönözné őket, és hibákat követnének el…

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegnap délután ismét addig bosszantották Jaszinovataja ágyuzásával a valcmanisták a népköztársaságiakat,hogy…azok meg visszalőttek. MÁSHOL az egész DNR front szakaszon nem bosszankodnak ?! Talán örülnek a nép szenvedésének ?! Kötve hiszem ! Ezt kellene csinálniok az egész front szakaszon, nem a népet kinoztatni . Ennek semmi értelme, pokolba az EBESZ-esekkel ! Azok meg el vannak bizakodva, hogy semi bántódásuk nem esik, nyugodtan készitik elő a terepet a gyalogságnak,simitják egyenesre a terepet, a páncélosoknak,hogy akadálytalanul tudjanak mozogni, más szóval tűzérségi előkészitést csinálnak, aztán jöhet a haddelhad, amikor már nem lesz fedezék . Ezt gondolom nem akarják .

 3. D vitamin szerint:

  Egy kis fifikával eredményesebben segíthetnék az oroszok Donbasszi testvéreiket. Pl. Donbassz “vásárolhatna” orosz repülőgépeket, orosz lézerfegyvereket, “megrendelhetné” “magáncégek” műholdjainak szolgáltatásait….mindezt “üzleti, piaci” alapon úgy, hogy direktben ne vádolhassák az oroszokat beavatkozással.
  A szolgáltatások vételárát pedig később is ki lehet fizetni, ezt hívják “halasztott fizetésnek”…..

 4. joci szerint:

  Fedezék van, kell hozzá ásó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.