Hit, szeretet, család, felelősség, túlélés

Olvasói kérés

FELHÍVÁS   

Régóta (évtizedek óta) figyelem az eseményeket, híreket nagyrészt interneten, de néha ismerősöktől is hallok híreket, melyeket személyesen tapasztaltak. Az idő múltával egyre jobban ki tudtam szűrni, mi valóság és mi nem az.

Miről is van szó?
Az alternatív és néha a fősodratú médiákban is egyre inkább elszínre kerül a valóság a jövönkkel kapcsolatban. Mikor azt írom, hogy jővőnk, akkor ezalatt nem minden embert értek, hanem csak azokat, akik “figyelnek-látnak-hallanak-cselekednek”, melyből a legutolsó szó a legfontosabb. A többieknek nincs jövőjük,hamarosan kifutnak az idejükből. Hogy miért fogalmazok ilyen keményen? Mert a történelem során ezerszer is bebizonyosodott, hogy a tétlen emberek mindig áldozatul estek az eseményeknek.
Milyen eseményekre gondolok?
Az alternatív híroldalakat olvasva és összevetve személyes tapasztalatokkal, élményekkel, logikával, saját információkkal, az az kép bontakozik ki, és nemcsak előttem, hogy közeledik a harmadik világháború. Ez nem egyedül az én véleményem, hanem sokan osztják ezt a véleményt. Hasonló események előzték meg az első és
második világháborút is. Nem kívánom részletezni, hogy mi történik és mi fog történni, ezt mindenki megteheti ha kicsit utána olvas a dolgoknak. Javasolt oldalak: balrad.com, idokjelei.hu , hidfo.ru, világlato.info és hungarianrealnews.com (van még ezenkívűl sok más oldal is, magyar és külföldi oldalak).
A jobbik eset az ha már képben vagyunk úgymond. Ha mégcsak most kezdünk informálódni, akkor majdnem késésben vagyunk és ezt a lemaradást gyorsan be kell hozni.
A helyes és elégséges információk nélkül azt sem lehet tudni milyen veszélyek leselkednek ránk és családunkra, szeretteinkre. És ha már a családnál, szeretteinknél tartok, akkor úgy érzem, hogy egy kicsit el kell időzzek e témánál.
Miért?
A család a társadalom legkisebb egysége, építőkockája, hasonlóan az atomok az anyagok szerkezetében. Ha szétesnek az atomok, szétesik az anyag is és ugyanígy, ha szétesik a család, szétesik a társadalom is. A család az, ami megvédi, meg tudja védeni illetve arra hívatott, hogy megvédje a tagjait. Minden más szerveződés, csoport legfeljebb korlátozottan képes és szándékozik megvédeni a családokat, és csak addig míg az érdekei ezt kívánják. Tehát senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy majd a hatalmi csoportosulások, érdekek megvédik. A történelemben sokszor bebizonyosodott, hogy mindig elárulták és pusztították az embereket, családokat, népeket. Minden kedvező környezet, állapot csak ideiglenes, átmeneti volt.
És persze ilyenkor mindig külső okokra hivatkoztak, ami miatt nem tudják védeni az emberi életet, családokat és a társadalmat. De a ha eléggé képben vagyunk és használjuk az agyunkat, akkor teljesen nyilvánvaló kell, hogy legyen előttünk, hogy sosem véletlenül történnek az események, valamint felismerjük, hogy olyan
politikai, gazdasági vallási és egyéb összefonódások, kapcsolatok rejtőznek a háttérben, aminek mértékéről keveseknek van igazán teljes képe, fogalma. A fent említett híroldalak segítségével elég információt szerezhetünk ahhoz, hogy tisztán lássunk.
Kanyarodjunk vissza a családhoz.
A családokat a szeretet alkotja és hatja át és itt az igazi családra gondolok, nem az érdekeken alapuló együttélésekre. Ahol igazi érdekek nélküli szeretet van az a hitre épül. Aki nem tud, nem akar hinni az képtelen az igazi önzetlen szeretetre. (Gondoljunk csak a maffiára, akik szintén családi közösségben élnek. Őket leginkább a félelem és a közös bünök, a pénzszerzés bármi áron tartja össze. De így is elképesztően összetartanak és képesek megvédeni minden családtagot illetve megszabadulni az árulóktól és külső ellenségeiktől)
Miért képesek erre?
Van egy fontos tulajdonsága az embernek: a felelősségtudat és hűség. Ha ezeket a tulajdonságot megtaláljuk a maffiánál, akkor miért nem találjuk meg a rendes, normális “szerető” családok többségénél? Mert a felelősségtudat mértéke határozza meg mennyire vagyunk képesek szeretni. Nagyfokú szeretet nagyfokú felelősségtudatot eredményez, ami magában foglalja azt, hogy megvédjük a családunkat minden belső és külső bajtól, ellenségtől. Egyes népcsoportoknál a mai napig erősek ezek az érzések és tulajdonságok. Nemcsak beszélnek róla, hanem cselekednek is ennek hatására.

Most, hogy a mottóban leírt ötből négy szót már érintettem, következik az utolsó: a túlélés.

A túlélés kérdése mindig aktuális. Most még jobban. Az ember egyedül nem sokra képes. Egy család már jóval többre képes. Egy kis csoport, melyben családok is vannak jóval többre képes. Egy nagyobb csoport sok családdal és emberrel már hihetetlenül sokra képes. Jól tudják ezt az ellenségeink is. Megtesznek mindent, nem válogatnak a mocskosabbnál mocskosabb módszerekben, hogy minél inkább szétverjék és megosszák a családokat és a társadalmat, mert akkor nincs semmi ellenállás, bármit meg lehet csinálni az emberekkel, bármit rájuk lehet kényszeríteni.

A jó hír az, hogy el lehet kerülni, fel lehet ismerni ezeket a módszereket és lehet védekezni ellenük, valamint elkerülhetők a veszélyek, ha tudunk róla, hogy milyen irányban és formában és hol keressük. A legjobb véderő úgymond a szeretet és a hozzá kapcsolódó pozitív tulajdonságok alkalmazása, fejlesztése és felismerése másokban. Ha egyes embereknél a negatív tulajdonságok vannak túlsúlyban, akkor annak oka az, hogy az illető szeretethiányos és emiatt sok lehet benne a félelem, gyülőlet és más negatív tulajdonságok. (Általában a magányos, egyedülálló emberekben van a legtöbb félelem, gyülölet stb, mert nem kapnak senkitől és nem is tudnak adni senkinek szeretetet) Egy család is akkor sikeres, ha meg tudja védeni magát a külső és belső ellenségktől és bomlasztó erőktől.
Tehát ha egy család meg tudja őrizni boldogságát békéjét általánosságban véve, de sokszor szélsőséges esetekben is, akkor egy kisebb-nagyobb csoport sokkal nagyobb eséllyel képes megvédeni tagjait minden külső és belső támadástól.

A túlélés másik fontos alapja az önellátó gazdálkodás. Régen mikor még a nagy család volt a divat, a családok háztáji gazdasága képes volt eltartani a családot szinte teljes egészében. Nem volt szükség pénzre, hogy megvásárolják az élethez szükséges dolgokat. Ha mégis szükség volt valamire, akkor az általuk megtermelt javak egy részét elcserélhették a szükséges dolgokra. És ezzel ki volt iktatva a pénz, mint a társadalom bajainak egyik fő okozója.

Miért foglalkozok ilyen részletesen ezekkel a témákkal?

Azért, hogy minél jobban érthető legyen a mondandóm. Rátérek a legégetőbb témára.
A legfontosabb kérdés, hogy ki mennyire képes összefogni a szeretet és a túlélés jegyében másokkal. Felmerül a kérdés, ami jogos is, hogy jó fogjunk össze, de mégis mit és hogyan tegyünk, meg hol.
Megvannak a terveim és válaszaim is szinte minden kérdésre. Már évek óta készülök és tervezek, mert egyre inkább nyilvánvalóvá vált , hogy a jövőbeli bajok mindenképpen megtörténnek. A kérdés csak az, hogy felkészülten várjuk vagy felkészületlenül ér minket.
Olyan embereket, társakat keresek, akik a fentiek alapján közösséget tudnak vállalni velem és akik szintén elfogadják ezeket a célokat, akikkel együtt meg is tudjuk valósítani ezeket a célokat, egy emberként küzdve és megvédve egymást valamint felelősséget éreznek családjuk és embertársaik iránt.
Ezen az e-mail címen keresztül várom az érdeklődő leveleket. Csak komoly, pozitív hangvételű levelekre válaszolok. A provokáló, sértegető stb leveleket válasz nélkül törlöm.
Kérem, hogy aki ír nekem röviden mutatkozzon be, írjon magáról és családjáról is.
Tisztelettel:
Bozsik Dániel
[email protected]
Kategória: BLOGOK | A közvetlen link.

Hit, szeretet, család, felelősség, túlélés bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. PENSIONAR szerint:

  Nagyon jo.Erdekes es tanulsagos.Van mit tanulni.

 2. V.kutya szerint:

  Nem jó helyre írt.
  – Hit helyett Istentagadás,
  – szeretet helyett gyűlölt mindenki ellen, aki nem olyan, mint mi (ti),
  – felelősség helyett ökölrázás, másokra mutogatás,
  – túlélés helyett háborúra való felkészítés, tudat alatti elfogadtatása a hasonló cselekményeknek,
  – családi dolgok itt amúgy sem fontosak.
  Általában destruktív az egész hírfolyam, tartalom kiválogatása, semmi építés, ma nem leszek több, mint tegnap, ha itt olvasok, sőt, inkább kevesebb! Régóta hiányolom az előremutatást, ehelyett jó 30-40 évnyi visszamutogatás, felelősség-tologatás, teszetoszaság, háborús cselekmények istenítése (ha már szóba került Ő is), szóval én szkeptikus vagyok a levél tartalmát, célját illetően, ez itt nem az a táptalaj, ahol ezt a pozitív “magot” el lehetne vetni. Sajnos.

  • vitorla123 szerint:

   Rosszúl gondolod!A háborút nem mi készítjük elő.Hanem a keresztény nyugat.Ráadásul atom háborút.Mellesleg ez ellen semmit sem tudunk tenni.A magyar probléma belső függvény.Ezt legalább 10 féle külső függvény módosítja.

   • V.kutya szerint:

    Véleményt írtam fentebb, és a sajátomat.
    A világháború szerintem már több éve tart, talán évtizede is már. De ez már nem olyan, mint a szokásos lövészárok háború, lánctalpasokkal. Elsőnek Tőled, és másoktól elveszik a megélhetésed. Sok nyomorult munkásember 50 ezer forintért dolgozik, havonta !!!!!!. Abszurdum, ami itt folyik, ez fizikális megsemmisítő tábor! És akkor jön pld. a Te pártod, és azt mondja, menjünk el szavazni azokkal együtt, akik ezt a népirtó fasizmust fenntartják!
    Azt kell mondjam, nem gondoltam rosszul semmit sem, fenntartom állításaimat, EZ itt nem az a hely, ahol bármely konstruktív megoldás megszülethetne. Amit itt, és a RedHElpen lepötyögtettem már, ki lehetne adni nyomtatásban, több 10 kiló lenne. És nem lett belőle semmi.
    A logikád utolsó sora OK, azt megértem.
    A másik ok pedig maga a fizika általános törvénye, amely a Világegyetemre érvényes, hogy a kezdeti rendezettebb állapotok felől folyamatosan a káosz felé halad. Nem én találtam ki, olvastam. Vágjál földhöz egy tányért, nézd meg, hogy fog kinézni. Aztán próbáld meg ugyanezt fordítva!
    Ez a dolgok alfája, és omegája, valóban nem tehetünk semmit, ezért van, hogy minden előző állapotot visszasírunk, én speciel azt mondom, a libsibolsi Gyurcsány idejében két és félszer jobban éltünk, de előtte 20 évvel megint csak kétszer jobban éltünk, és azelőtt főleg a 70-es évek végén éltünk a legjobban.
    Az elmélet tehát valós: a világ a rendezett állapot felől a káosz felé tart, de ez a természetes, és nem fordítva.
    (Csak mellesleg: ezért is nincs igazuk a “rendpárti” náciknak, mert a rend soha sem teremt semmit, minden új dolog a káoszból születik meg! Mi a véleményed erről, Vitorla elvtárs, de komolyan?).

 3. joci szerint:

  V. kutya
  Bozsik célja jó. És nehéz alanyt találnia.
  Mert: abban igazad van a hely ahol magvát szórta sziklás – nem termő, hiányzik az előre tekintés, a megoldás keresés, sőt inkább elüldözik akiknek van gondolata. Bozsiknak nem mamelukokra van szüksége, hanem gondolkodó, elemző képességű, cselekedni tudó, közösségben tervezőkre.
  Viszont kötelessége megpróbálni. Csak sejtem mit szeretne, egy közösség valahol védhető helyen, a természet egy zugában termő talajjal, de hadi céloktól messze, sugárzási fedésben, légáramlatban gátolt hely kell, ahova nehézpáncélosok nem mehetnek a talajviszonyok miatt stb, stb.
  Már a hely kiválasztása sem könnyű. Maximum 7 -8 család lehet, ha több az már széteső létszám. Feltétlen kell egy orvos is, mert izolációban nem jön senki . A termelés és elosztás megint nehéz téma. A vh. kitörése már elérhető közelségben van, pár év és elkezdik kipusztitani az emberiség minimum 2/3 -át.

  • emilo szerint:

   Szerintem már megy a III. világháború és a gyógyszeripar is folyamatosan pusztítja kifelé az emberiséget, hogy egyharmadra csökkenjen a létszám. Aki a megfelelő oldalakról tájékozódik az már csak tudja és készül rá. Én például mostanában gyakorlom és veszem hasznát a honvédségnél oktatott “atomvillanás jobbról” vezényszónak és az akkor tanultaknak. Napi szinten gyakorlom én is és a családtagjaim is. Hasra fekvés, fej elfordítás a villanással ellenkező irányba. Gyógyszert sosem veszünk magunkhoz, és mindig az ellenkezőjét tartjuk igaznak, mint ami a fősodratú médiában hírként megjelenik. Az alternatív médiában olvasottakat fenntartás nélkül elfogadjuk, onnan tájékozódunk, TV-t nem nézünk. 1 heti hideg élelem pedig mindig ott áll a hűtőnkben. Légó pincekulcs a párna alatt … ezek azok az apróságok, amik kellenek a túléléshez és a boldog élethez.

   • V.kutya szerint:

    Emilio, és Joci: ezek a gondolatok bizony nagyon “szektásak”, manapság divatos, ismétlődő motívumok. Tele van ezekkel az alternatív média bejegyzésekkel a Facebook. A közös bennük:
    – .com, .info, .org kiterjesztésű, tehát nem magyar, nem hivatalos,
    – többségük bizonyítottan szélsőjobboldalhoz köthető szerkesztői körrel, “másodállásban” csinálják, mert ott leírhatják, amit a hivatalos helyen nem írhatnak le.
    Szerintem: ha valaki beteg, az menjen orvoshoz, mert a cékla és sárgarépa nem gyógyít meg, és Korfu szigetén is azért élnek 90 évig az emberek, mert még a 70 éves is elmenekül, mert még egy fa sem nő meg sehol! Érted a “hosszú élet” logikáját? Pár éve ezen csámcsogott az egész Facebook, én akkor is írtam, hogy persze, ahonnan a fiatalok elmennek, azonnal megemelkedik az átlag életkor!
    Én azt látom: ezek az alternatív médiák éppen hogy arra beszélnek rá, hogy ha beteg is vagy, ne menj orvoshoz, ne feküdj be kórházba, mert ott megölnek, ne vedd be a gyógyszert vagyis: összességében NE KÖLTSD EL A TB ÉS OEP PÉNZEIT SAJÁT MAGADRA! Mert Orbánéknak ez lenne a célja, de ők ezt nem merik így (még) direktben kimondani, helyettük ott vannak a bértollnokai, akik ezeken a förtelmes, hazug, szélsőséges portálokon megtehetik!
    Úgyhogy, ha ősszel megázol, és megfázol, nyugodtan vedd be az antibioktikumot, semmi bajod nem lesz tőle, és nem kapsz később tüdőgyulladást egy sima vírusos akármitől!

 4. Fergeteg11 szerint:

  “Mikor azt írom, hogy jővőnk, akkor ezalatt nem minden embert értek, hanem csak azokat, akik »figyelnek-látnak-hallanak-cselekednek«, melyből a legutolsó szó a legfontosabb.”
  Ha valaki mondjuk az utolsót (cselekvés) helyezi előtérbe, és az első hármat kevesebbre tartja, simán eljuthat például Budaházyig. Bár nála inkább a megértés hiányzott, annak ellenére, hogy sok dologra jobb rálátása lehetett, mint az ide írogató hozzászólóknak (engem is beleértve). És ez nincs a listán. Ahogyan az egészséges bizalmatlanság sincs. Épp az utóbbi miatt bízunk meg jobban rokonokban és ismerősökben, mint internetes felhívásokban.
  “Kérem, hogy aki ír nekem röviden mutatkozzon be, írjon magáról és családjáról is.”
  És mi mit tudunk “Bozsik Dánielről” azon kívül, hogy megvannak a tervei és válaszai is szinte minden kérdésre? Szerencsés ember lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.