Szíria

Tegnap orosz katonai konvojt LÁTTAK HELYI LAKOSOK a Castello-autópályán Latakiából Aleppo irányába haladni. Katonai források ÁLLÍTÓLAG megerősítették a látomás. Föltételezhető ugyanakkor, hogy a mintegy 120 fős orosz tengerészgyalogos alakulat az aleppoi segélyszállítmányok biztosítását fogják segíteni.

Az Aleppo tartomány északi részén zajló “Shield Az-Eufrátesz” elnevezésű török katonai akció egyre világosabban a kurdok ellen irányul, és már szinte teljes egészében mellőzi az IÁ-elleni élt.

éal

Aleppo tartományi főváros déli fertályain – akár így is mondhatnánk – a helyzet változatlan. Méterről-méterre szorítják a latorhordákat hátrébb a kormánycsapatok. Az orosz és a szír légierő hol együtt, hol melegváltásban gondoskodik, hogy az “allahuakbarozás” odalent folyamatos legyen. Tegnap estig három hordajelességet is a Paradicsomba segített a nagy összmunka.
Abu Madin al-Askari, Abu Khalid al-Libi és Abu Muthana Hurira zsiványfőnökök-mind a hárman-a lánykori nevén an-Nuszra banda-helyi jelességei voltak. Életükben!

hár

Daraa-tartomány délnyugati részén Hawd Al-Yarmoukban a latorbandák egymással való torzsalkodásaitól hangos a vidék.
Deir ez-Zor térségében Ummal környékén támadott a kalifátusista bűnbanda. Egy darabig. Cudar véget értek. Kevesen vannak már a természetes fogyás okán, és amiatt is, hogy egy csomó latoregyed “át lett bezényelve” al-Hasakah körüli tennivalókra.
Hama-tartományban is a szír légierő által támogatott komplex operáció zajlott a “Jund al-Aksza” búnbanda ellen. Ezek is buktak egy-az életében Abdel Rahim al-Dzhezar névre hallgatott főbrigantit.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. D vitamin szerint:

  Azért fogynak a gecik, fogyogatnak….De még mindig sokan vannak.

 2. vargaistván szerint:

  még hogy fogynak–ugyanmár–számoljatok hogy hánnyan halnak s mennyien születnek—sose fognak elfogyni

 3. joci szerint:

  Húsz éve még 2 millió török élt a németek közt. Ma már 4 milliónyian vannak. Mind német állampolgár, de nem németek, nem is akarnak asszimilálódni. Már saját pártot is alapítanak. Be fognak jutni a Bundestagba. És most jött hozzájuk 2 millió migráns, akik a család egyesítésekkel nemsokára 6 milliónyian lesznek, ez már summa 10 millió keleti nép. Az összes 15 %-a.

  • ő szerint:

   Tedd még hozzá hogy a német hadsereg harci állományának ( nem irodisták ) 60°-a nem német származású. Nem lojálisak a német államhoz .

 4. istván szerint:

  Admin!
  Nem találok folytatást az idióta amerikai tábornok szavaira,miszerint ,ha az általuk finanszírozott terrorista csoportokat támadják a szír légierő,vagy akár az orosz légierő gépei,akkor azokat minden figylmeztetés nélkül lelövik az amik!Nem találtam sehol erre orosz reagálást,de másokét sem!!
  Pedig érdekes lenne a válasz,vagy válaszlépés,ugyanis ez a harmadik világháború megkezdése lenne!Ráadásul úgy,hogy a török,és amerikai fasisztákat senki nem hívta Szíriába,önkényesen osztják az észt,(és talán a fegyvereket is az ISIS-nek),mert sem ENSZ-felhatalmazással,sem pedig szír engedéllyel nem rendelkeznek!

  • petymeg szerint:

   +++

  • TERMIN8ATOR szerint:

   istván ! Az “ENSZ” egy halott intézmény, vagy csak egy látszat intézmény Épen olyanná vált mint anno a NEMZETEK SZÖVRTSÉGE. Semmi értelme szerintem,még csak halványan is hivatkozni rá. Szerintem tudja ezt saját maga az ún. “ENSZ” főtitkár PAN- KI-MUN is, talán. Csak vegetál abban a “tisztségben”, felőle akár a III.világháboru is kitörhetne, a kisujját sem mozditaná a megakadályozására, mint ahogy abszolut nem mozditja a kisujját,a válság gócok békés rendezése érdekében, sőt nekem az a benyomásom, hogy még szaporitja is ezket a gócokat, A SEMMI TEVÉSÉVEL. Kérdem én,milyen ENSZ főtitkár az, aki igazat ad az olyan vezetőnek aki gyilkotatja a saját népét, azért mert azok nem hajlandóak saját magukat KIIRTATNI MIND EGY SZÁLIG. Annak veregeti a válát, és olyat ejt ki a száján, hogy “nagyon helyesen oldotta meg, a Donbaszi problémát” Ezt PAN-KI-MUN , úgynevezet ENSZ főtitkár mondta Petro Porosenkonak, a csoki királyt ölelgetve egy találkozón anno,nem is olyan régen. A szememben egy senkiházi gazember lett a szememben .

 5. Sir Mock szerint:

  Ez a Szíriai háború nekem most már kezd egy kabaréra hajazni. “Szerettem” (nagyon átvitt értelemben, mert egy háború sosem jó) nézni a fejleményeket és a helyzet alakulását, de most már komolyan mondom azt se lehet tudni, és maguk a résztvevők sem tudják, hogy ki kivel van, egy nagy komolytalan összevisszaság lett az egész. Egyedül az SAA tudja, hogy mit akar és kik állnak az ő oldalán, mindenki más megy jobbra, megy balra, az USA is azt se tudja már, hogy a törököket akarja-e le*opni vagy inkább a kurdokat… A lázadóknak nevezett terrorbandák is egymást robbantgatták, csak amikor szorult a hurok gyorsan összefogtak, de igazából még ha nyernének sem lenne vége a háborúnak, mert megint egymásnak ugranának, hogy ki legyen a ‘Vezír’… Nagy bábszínház cirka 10 résztvevővel.
  De azért hajrá SAA!!!

 6. Gonda István szerint:

  A törökök közben már elérték a cikkben szereplő térkép legalján kanyargó Sajur folyó sárgával jelölt (tehát volt-kurd) teljes szakaszát, és ott állnak már 2 napja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.