Afro-karibi kultúrát megidéző fesztivál

 

Vérfürdő a Notting Hill-i karneválon, kaotikus állapotok Londonban

 

Megdöbbentő erőszak tette tönkre a Notting Hill-i karnevált. Az utcákon brutális verekedés tört ki, a rendőrség talált egy sokkoló pisztolyt is. Az elmúlt 15 évben még sosem tartóztattak le ilyen sok –több mint 450 – embert a rendezvényen.

Két embert azután tartóztattak le, miután a rendőrök elkoboztak tőlük egy elektromos sokkolót.

af

Európa legnagyobb karneválján rengeteg rendőr járőrözött, a felvonulás a fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte.
A rendezvényen 43 rendőr megsebesült, aki közül nyolc kórházi kezelést igényelt.
Kensington parlamenti képviselője, Victoria Borwick arra figyelmeztetett: az esemény nem mehet tovább, ha ez a „bűnözők fesztiváljává” válik. Hozzátette, „nagyon aggódik” egy 16 éves fiúért, akit gyomron szúrtak a rendezvény során.

szú

Ken Marsh, a londoni rendőrség szövetségi elnöke közölte: a rendőrök rettegve teljesítenek szolgálatot a híres eseményen, ahol „hivatásos boxzsákoknak” használják őket.
Hétfőn egy kamera azt is rögzítette, ahogy egy férfi megrugdosott egy mulatozót, miután az a dulakodás közben a földre esett.
A Londoni Mentőszolgálat adatai szerint a fesztivál két napja alatt több mint 1000 sérültet láttak el, 170 sérültet pedig válságos állapotban vittek a kórházba.

rúg

Hétfőn a karneválon 284 letartóztatás történt, köztük 108 kábítószerrel kapcsolatos, 64 támadó fegyveres (szúró-vágó eszközök), 26 közrenddel szembeni, 18 kéjgázzal elkövetett, 17 rendőrség elleni támadás és hat szexuális bűncselekmény miatt.
Mindemellett vettek őrizetbe embereket ittas járművezetés, lopás, szándékos testi sértés, súlyos testi sértés, rongálás, és rablás miatt is. Ezzel a hétfői 454 letartóztatás majdnem kétszerese volt a vasárnapi 156-nak.
A brit fővárosban több ezren ünnepelték összességében véve békésen és jókedvűen a több mint ötven éves múltra visszatekintő, az afro-karibi kultúrát megidéző fesztivált. A résztvevők színpompás kosztümökben karibi dallamokra lejtettek végig Nyugat-London utcáin, néhányan jamaikai zászlókat lengettek.
A Notting Hill karnevált először 1964-ben tartották meg, és azóta a világ egyik legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát, amely több tízmillió font bevételt hoz Londonnak.
(atv)
Bal-Rad komm: “…a fesztivál két napja alatt több mint 1000 sérültet láttak el, 170 sérültet pedig válságos állapotban vittek a kórházba…”
-Csak az afro-karibi kultúrát idézgették. Jövőre hozzácsaphatják az arabot is! Lesz igazi multikulti nemulass! Tán még lefejezés is. Meg élve elégetés. Akkor lesz csak igazi bevétel! Már most “…több tízmillió font bevételt hoz Londonnak…”
-A bolondnak is megéri, nemhogy Londonnak!
Hahó Gerendaika! Itt az ötlet! Lehet bővítkezni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Afro-karibi kultúrát megidéző fesztivál bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Realista szerint:

    Tisztán látni az afro-karibi kultúrát, főleg az első képen a két rendőr között álló nigger pojáca magassarkúban.

  2. Szaszi szerint:

    Ez a videó folyton elindul ha az oldalra lépek,és még lassít is.
    Csak nekem?Ha továbblépek másik oldalra,szól tovább,míg be nem kussoltatom,de a hangszóró ikon ottmarad a cím mezőben.
    Csak jelzem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.