“Húsz év múlva…”

Csaknem egy éve, 2015. szeptember 5-én nyitotta meg Angela Merkel kancellár a német határokat a menekültek előtt és befogadásukkal kapcsolatban akkor hangzott el az azóta sokat idézett kijelentése, a “Wir schaffen das”, azaz “sikerülni fog”. Ez azonban üres szólamnak bizonyult – mondta az MTI-nek az évforduló alkalmából Georg Paul Hefty magyar származású német újságíró és politológus.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív újság korábbi vezető szerkesztője emlékeztetett arra, hogy a Die Zeit című hetilap a napokban közölt igen pontos összeállítást a 2015. szeptember 4. és 6. között született budapesti és berlini döntésekről. Ebből szerinte az is kiderült, hogy a német kormány már augusztus 19. óta számolt azzal, hogy az év folyamán 800 000 menekült érkezik, ami napi átlagban 2200 embernek felelt meg.
self
A rendőrség azonban nem volt képes szakszerűen reagálni, amikor szeptember 5-én egyszerre 7000 ember érkezett. A történtekre szerinte az osztrák és a magyar rendőrség sem reagált megfelelően.
A “Wir schaffen das” üres szólam, mert nincs tényleges mérce arra, hogy milyen eredményt akar elérni a kormány. Merkel fogalmazhatott volna úgy is, hogy “ezt is túléljük”, az hitelesebb lett volna – vélekedett Georg Paul Hefty.
Szerinte legkorábban két évtized múlva lehet megítélni, hogy sikerül-e a menekültek Angela Merkel által célul kitűzött integrációja. “De még akkor sem fogjuk biztosan tudni, hogy mi lesz a harmadik évtized végén. Az újonnan érkezettek kétharmada be fog illeszkedni, de a maradék egyharmad késedelmes integrációja sok nehézségeket okozhat”- tette hozzá.
“Nehogy a magyar kormány politikája igazolódjon”
Arra a kérdésre, hogy van-e alternatíva Németország számára, ha zátonyra fut a menekültekről Törökországgal kötött megállapodás, az újságíró azt válaszolta: már jóval a menekültügy előtt “nemcsak a kabarettisták, de a politikai kommentátorok is” bírálták, hogy a merkeli politikával szemben állítólag “semmire nincs alternatíva”, így a német-európai uniós-török megegyezésre sem. Szerinte
a német kormány szükség esetén nagy pénzekkel fogja támogatni Görögországot és Bulgáriát, “nem utolsósorban azért, nehogy a magyar kormány politikája igazolódjon. Merkelnek nagy sikert jelentene, ha a magyar határzár indokolatlanná válna”- vélte Georg Paul Hefty.
A németek többsége a közvélemény-kutatások szerint aggódik, és attól fél, hogy soha többé nem fog olyan nagy biztonságban élni, mint korábban. Ezért viszont nem “testületileg” a menekültek okolhatók, hanem egyes terroristák és néhány száz hivatalosan veszélyesnek minősített, többnyire migráns vagy migráns hátterű ember. Az ellenzéki kritikákkal szemben Hefty szerint a napokban jóváhagyott új polgári védelmi koncepció nyugtató hatással lesz, mert az emberek úgy fogják értékelni, hogy a kormány megértette aggodalmaikat, komolyan veszi a védelmüket és hasznos tanácsokat ad.
Az interjúban Georg Paul Hefty kitért a Frankfurter Allgemeine Zeitung azzal kapcsolatos múlt hétvégi kommentárjára, hogy Németország a merkeli menekültpolitika miatt elveszítette a kelet-európai országok körében korábban élvezett tekintélyét, amelyet annak idején Helmut Kohl kancellár szerzett. Hefty szerint a kommentár pontosan megfogalmazta azt az aggodalmat, amely a német társadalom jobboldali felét foglalkoztatja: mely szerint a lengyeleknek és a magyaroknak igazuk lehet a migráció elutasításával.
Semmiképp sem lehet igaza a magyaroknak és a lengyeleknek
A német baloldal azonban mindezt éppen fordítva ítéli meg: a lengyel és a magyar jobbközép kormánynak a baloldal szerint semmiképp sem lehet igaza. Következésképpen Merkelnek van igaza, még akkor is, ha a konzervatív CDU párt vezére – vélekedett.
Az Európai Uniót sújtó menekültválság, illetve az uniós tagságról tartott brit népszavazás után Angela Merkel igyekszik menteni a menthetőt. A napokban tizenöt uniós tagállam vezetőivel tárgyalt az EU reformjáról. Hefty szerint valójában senki nem tudja megmondani, hogy mi a személyes célja. Korábban ugyanis a kancellár mindig arra hivatkozott, hogy először végiggondolja a dolgokat és utána dönt, a menekültválság ugyanakkor az időhiány miatt kivétel volt.
Szerinte Merkel egyelőre örül, ha nem esik szét az EU. “Ezért nem sejtem, hogy mit akarhat” – fogalmazott. A megoldás ugyanakkor nézete szerint logikailag kézenfekvő.
A sok brit különjog (opt out) nem stabilizálta, hanem aláásta az Egyesült Királyság uniós tagságát. Tehát arra kell törekedni, hogy a tagállamok jogosultságai minél egyenlőbbek legyenek. Az egyenlőség viszont csak szorosabb kötöttségben lehetséges, mert ha lazább a kötődés, szétesik az unió és egy erőtlen, tehetetlen, csupán önszórakoztatására alkalmas “Európa-klub” lesz belőle – vélekedett Hefty.
Ami a 2017 őszi német parlamenti választásokat illeti, az újságíró szerint marad a jelenlegi konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció. A szociáldemokraták és a jelenleg ellenzéki Zöldek aligha lesznek képesek kormányalakításra, még akkor sem, ha bevonják az ugyancsak ellenzéki Baloldal pártját. Tehát marad a két kereszténypárt szövetsége a szociáldemokratákkal, szükség esetén kiegészülve a Zöldekkel.
Merkel jövője ugyanakkor ebből következően bizonytalan, hiszen az SPD és a Zöldek csak azzal tudnák bizonyítani, hogy nem csupán “segédcsapatot” alkotnak, ha Angela Merkel helyett más kancellárt követelnek. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy aki a kancellár helyébe lépne, biztosabb jövőt ígérjen, mint Merkel. “Ez a személy ma csak Ursula von der Leyen védelmi miniszter lehet. Senki mást nem látok a porondon” – fogalmazott Georg Paul Hefty.
(atv)
Bal-Rad komm: Nagyon sok nyugat-európai kimondónak-így a germán Herr Heftynek is-igencsak téves információi vannak Döbrögisztán történéseit illetően. Kiváltképpen a tavalyi migránsroham, és az arra adott Döbrögi válasz kapcsán.
A FÉL ORSZÁG MUSZLIM MEGSZÁLLÁSA LÁTTÁN A MAGYAROK MÁR ELKEZDTEK MORGOLÓDNI! Ne feledjük: Döbrögiék eresztették ránk őket, ÉS MÁR BUDAPEST KELLŐS KÖZEPÉN AKARTAK NEKI KOMPLETT TÁBORT LÉTESÍTENI, AMITŐL MÁR A NÉPHARAG JELEI MUTATKOZTAK!
Döbrögi AKKOR JELENTETTE BE a csodaGYIDA létesítését, mert fölismerte a buliban rejlő lehetőséget! És hirtelen köpenyt fordítva, migrációellenes lett!
EZEK TÉNYEK! DÖBRÖGIT A MAGYAR NÉP KÉSZTETTE IRÁNYVÁLTÁSRA, MÍG GERMÁNIA RIBANCA KITART TOVÁBBRA IS EURÓPA-ELLENESSÉGE MELLETT! Elkényelmesített alattvalói enyhe mormolása dacára. (Akik majd húsz év múlva…)
Mindazonáltal Germánia Ribanca továbbra is magának vindikálja a jogot az EU-politikai irányvonalának meghatározására. Vagy utódjának!
Képtalálat a következőre: „Ursula von der Leyen-lép”
Aki-minő véletlen-megint egy nő! Egy karizmatikus európai személyiség. (Hiszen hadügyminiszter a lelkem!)

Képtalálat a következőre: „Ursula von der Leyen-lép”

A “kanclerina” “…A napokban tizenöt uniós tagállam vezetőivel tárgyalt az EU reformjáról. Hefty szerint valójában senki nem tudja megmondani, hogy mi a személyes célja…”
-Nos ez valóban kardinális kérdés! MIT IS AKAR GERMÁNIA RIBANCA?!-SZEMÉLYESEN!
Hát a germán felügyeleti jogot Európa fölött! Aminek a brit trón ellenzője volt, mer ők nem kapták meg a kontinens legalább felét.
Ha pedig Germánia gyakorolja a felügyeleti jogot-a tulajdonosi az a Gazdát illeti-“…legkorábban két évtized múlva lehet megítélni, hogy sikerül-e a menekültek Angela Merkel által célul kitűzött…”
-Tulajdonképpen már most lehet látni a cél teljesülését! A Gazda céljának teljesülését, amit Germánia Ribanca és/vagy lehetséges utódja készséggel kiszolgál.
Aki ezt nem látja az vak!-vagy szándékosan nem néz oda!
Döbrögink pedig? A maga 175 kilométernyi bohóckodásával?
Lesi a hasznot! Mint mindig!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Húsz év múlva…” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Kelet-Európa példája bizonyítja a kommunizmus csődjének hamis állítás voltát. Mig Észak-Korea atomhatalommá,Kína,Vietnám,Kuba gazadasági hatalommá nőtte ki magaát addig mi tönkremegyünk.Téves az ideológiai alap.Az is világos ,hogy Sztálin tévedett az internacionalizmus kérdésében.Nem világpártra van szükség,hanem nemzeti kommunista pártra.Ezek a pártok legyenek internacionalista kapcsolatba,saját népük érdekei alapján.Mert ez vezetett a Szovjetunió b ukásához.Hogy mindenáron támogatták a Kelet-Európai kommunista rendszereket.Az oroszok meg beintettek. Elvége ők az atomhatalom.Elhitték,hogy világrendszer nélkül jobban fognak élni.Tévedtek.Sokan akarnak onnan Magyarországra áttelepűlni,főleg akik itt szolgáltak.Nem tudják,hogy mi is a béka segge alá kerültünk azóta.

  • bj. szerint:

   Kuba, mint “gazdasági hatalom”!
   Végre egy igazi, fajsúlyos kommunista csúsztatás! Még, Vitorla et, még! 🙂

   • akárki szerint:

    ha nem is gazdasági hatalom Kuba, de legalább nyugalom,békesség meg biztos megélhetés van náluk. az emberek egymáshoz barátságosak. legalábbis 1 itt élő kubai szerint. mellesleg ami a mindennapi élethez kell az ott mind működő állapotban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.