Szíria

Aleppoban tegnap kinyúvasztották Abu Mohammed al-Adnani latorvezért. A kalifátusisták szíriai nagyságát vagy a kurdok, vagy a kormányerők vágták hidegre. Szóbeszédek megemlítik, hogy lehetségesnek tartják a török kéz művét is.

adn

A kitikkasztott latorvezér felügyelte az Európában bujdokló-szerveződő-akciózgató ISIS-sejteket. Így korlátlan parancsnoki jogköre volt a Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Franciaországban tanyázó dzsihadista falkáknak.

Homsz an-Nuszra martalócai tegnap este alkuajánlatot tettek a damaszkuszi kormánynak. A Darayya-megállapodáshoz hasonlót.
Amennyiben a kormány elfuvarozza őket Idlibbe, úgy cserébe hajlandóak lemondani Homsz véros eddig általuk uralt Al-Wa’er-kerületéről.
Amennyiben ezt az ajánlatot Damaszkusz elfogadja, min. ötszáz pribék menekülhet meg a biztos pusztulástól.
Hama-tartományban viszont az ISIS-horda rá se ránt fővezérük pusztulására. Akcióba lendültek, és a tartományi fővárost egy helyen már öt kilométerre megközelítették.
A szír kormánycsapatok ímmel-ámmal védekeznek, de többnyire futnak.

A veszélyhelyzet miatt a “Tigris” különítmény Hamához való sürgős útbaindításáról határoztak Damaszkuszban.
Aleppoban tegnap estig a szír kormányhadsereg újabb területeket kaparintott meg a bűnbandáktól. Elsősorban “Tal Qarassi”-“Tal ‘Amarah” és “Barandeh” negyedekben.

hap

Egy friss hír szerint pedig ugyancsak a kalifátusisták-Jarablus közelében megtámadták a török hadsereg egységeit. Két tankot leolvasztottak! Amit-ugye-a törököknek pótolniuk kell. Legalább hattal. Egyre több elemző véli úgy, hogy az ilyen műsorok éppen kapóra jönnek Ankara akciójának igazolására.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. palko71 szerint:

  Legyünk őszinték, optimizmus ide vagy oda, de a szír kormány és szövetségeseik nem bírnak a lázadókkal és a daesh-el, bármennyi “pokolfajzat” és “lator” lesz kinyuvasztva. Vesztésre állnak, szerencsés esetben megtartják (a kormány), amijük még van….

  • Sir Mock szerint:

   Szerintem ha annyira rossz lesz a helyzet még szárazföldi egységeket is küldenek majd az oroszok. Nem férne bele az imázsba, ha ezt a háborút elvesztenék. 4-5 ezer katona, meg 100-200 tank simán megoldaná a helyzetet 😀 Lenne miből nekik, de egyelőre még várnak.

   • D vitamin szerint:

    Szerintem nem kell oda élő erő. Egy “kis” napalm, egy kis “lézer” egy nagy blokád, egy “kis” neutronbomba, és nincs több vahabista terrorista.
    Orosz életeket áldozni ezekért a kecskebaszókért kár lenne.
    ————–
    A másik megoldás: Hagyni a fenébe Kelet Szíriát – vesződjön vele Törökország és a kurdok -, és minden erővel a Nyugati, siták, és alaviták által lakott területek védelmére és megerősítésére összpontosítani.
    Asszad hadseregének létszáma kb. erre lenne elég.

    • ... szerint:

     ” A másik megoldás: Hagyni a fenébe Kelet Szíriát – vesződjön vele Törökország és a kurdok -, és …”

     Ez nem aról szól, hogy hagyni, vagy nem!
     Ez arról szól, hogy jenki irányítású lesz a térség vagy nem!
     Arról szól, lesz-e amerikai érdekeltségű gázvezeték Európába – kiszorítva az oroszt az itteni piacról – vagy sem.. No ezért nem lesz megegyezés az elkövetkező időszakban, hanem háború, amely eszkalálódni fog egészen a végkifejletig…

     • joz szerint:

      Hát igen. Szegény szírek azt hiszik, hogy ez az egész háború róluk szól. Pedig csak manipulált áldozatok és balekok. 🙁

     • D vitamin szerint:

      Akkor marad az első megoldás.

     • Sir Mock szerint:

      A neutronbomba valóban megoldás lehetne 😀 Viszont az is atombomba, nem hiszem hogy Oroszország próbálkozna ilyesmivel, közutálatnak örvendene minden ország részéről. Na nem mintha most a Nyugattal olyan nagy pajtások lennének 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.