Új Nemmzetthy Eliythez “új diplomáciai szint” dukál

“Botrányos, mert Magyarországon a kormányzás nem családi műfaj”

A PM feljelentést tesz Orbán Ráhel utazása miatt, a jelenlévő konzul már nem is emlékszik rá, hogy került oda. A titkolózást és a tagadást egyik ellenzéki párt sem érti, a külügy hárít, szakértők új „diplomáciai szintről” beszélnek.

Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István, valamint a tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs látható azon a képen, amit a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalán osztottak meg tavaly szeptemberben. A hatóság azt állítja energetikai kérdésekről tárgyaltak. A miniszterelnök lánya viszont kiadott egy közleményt, miszerint a férjével magánúton voltak Bahreinben, az utazás költségeit ők maguk állták. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.
Több bűncselekmény is megvalósulhatott
„Botrányos, mert Magyarországon a kormányzás nem családi műfaj” – mondta az utazással kapcsolatban Barabás Richárd, a PM elnökségi tagja az ATV Start című reggeli műsorában.
„Nem tudunk arról, hogy Orbán Viktort dinasztikus alapon királlyá koronázták volna. Arról sem, hogy lányát és a lánya férjét állami pozíció nélkül elküldhetné a magyar állam képviseletében bármilyen hivatalos útra”– folytatta Barabás.

„Tegyük fel, hogy Ráhel – ahogy ő állítja – magánúton volt. Amennyiben így van, mit keres ott a magyar konzul? Hogy van az, hogy Orbán Ráhel elugrik Bahreinbe és ott van vele a magyar konzul? Vagy a MOL kérte fel Tiborczot, hogy tárgyaljon a nevükben?” – tette fel a kérdéseit a politikus.
Barabás véleménye szerint Tiborcz és Orbán Ráhel nincs azon a szinten, hogy tárgyalni tudjon olajügyben, energiabiztonságot érintő kérdésekben. Barabás azt is elmondta, hogy legalább három-négy olyan bűncselekmény meg tud valósulni, ami önmagukban is nagyon súlyosak.
A Párbeszéd Magyarországért ezért csalás, szélhámosság, bizalmas adatokkal való visszaélés és családi kapcsolatokkal való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.
Miért titkolóztak?
„Azzal egyetértek, hogy magánúton legritkábban beszélget miniszterekkel az ember. Nagyon meglepő, hogy a miniszterelnök lánya és férje egy ilyen magánúton vesznek részt és tárgyalnak. Tisztázni kell először a bahreini hatóságokkal az ügyet, mert Orbán Ráhel közleménye szerint a bahreini hatóságok nem mondanak igazat” – osztotta meg véleményét a témában Vadai Ágnes a DK alelnöke.
„A Külügyminisztérium azt állítja, hogy ők nem tudnak semmit. Mondjuk ők amúgy sem szoktak tudni semmit”– mondta az alelnök. Vadai Ágnes is azt tartotta érdekesnek, hogy ha magánútról van szó, miért látható a miniszterelnök lánya és veje mellett a tiszteletbeli konzul is. Szerinte az a kérdés, hogy ha Orbán Ráhel és férje magánúton voltak, de hivatalosan fogadta őket az energiaügyi miniszter, ezt miért kellett eltitkolniuk?
Klánoknál szokásos
„Itt a sajátos dolog az, hogy nem volt hivatalos megbízás” – ezt már Jeszenszky Géza, korábbi külügyminiszter mondta. „A legnagyobb baj inkább, hogy miért nem nyilvános volt ez, és miért utólag derült ki.” Hozzátette: a Közel-Keleten elképzelhető, hogy a családtagok is tárgyalhatnak, ott ugye a klánok, a családi kapcsolatok jelentősek.

A volt külügyminiszter szerint az őszinteség hiánya a probléma.
„Sok nyugati országban előfordul, hogy egy rangosabb politikus gyermeke fiatal diplomata, és részt vesz egy tárgyaláson. Itt nem erről van szó.” Jeszenszky azt tudja elképzelni, hogy a helyi magyar képviselet, a tiszteletbeli konzul gondolhatta, hogy szívességet tesz.
Ki volt kivel?
Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője szerint sok mindenki jár magánútra, de nem mindenkit fogad egy ország energetikai minisztere. Ráadásul úgy, hogy az ottani egyik hatóság hivatalos oldalán úgy jelent meg, hogy ez egy hivatalos tárgyalás történt. A frakcióvezető szerint az a kérdés, hogy ki tárgyalt.

„Tiborcz István tárgyalt és elvitte a feleségét, vagy Orbán Ráhel valóban Magyarország nevében tárgyalt, ami egy teljesen nonszensz történet.”
Az MSZP írásban fogja feltenni a kérdéseit a miniszterelnöknek. „Amennyiben olyan információkat kapunk válaszként, ami bármilyen jogszabályba ütközik, természetesen mi is megtesszük a kellő jogi lépéseket.”
(atv)
Bal-Rad komm: Nos hát megvan a megoldás! A meg nem nevezett szagértők “új diplomáciai szintet” látnak! Némiképp ezt erősíti Jeszenszky is azzal, hogy kijelenti: “…a klánok, a családi kapcsolatok…” jelentőségét. Uralkodói körökben ez régóta így-és bevett-szkás. Legutóbb errefelé a Horthy-klán gyakorolta ezt a szokást. Döbrögi pedig mint tudjuk-kedveli AZT A whytézzy-korszakot. Különösen a hatalmát és hagyományait! Hiszen nemmzetthy volt az a velejéig!
-Amint pedig értesülhettünk a Kolozsvári Szélhámostól, Döbrögisztánban Új Nemmzetthy Elyth épül és erősödik. Amihez klánszokások párosulnak. Ezt nevezik a szagértő megmondók “Új Diplomáciai Szintnek”! Fogunk még hallani erről a rövidítésről: ÚNDSZ (Új Nemmzetthy Diplomáciai Szint) Ez dukál az Új Nemmzetthy Elythez!
Az alomból való csinálja a fontos diplomáciát!
De mi lehet az? Amit CSAK ALOMBÉLIRE lehet bízni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új Nemmzetthy Eliythez “új diplomáciai szint” dukál bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Ez már a harmadik cikk a témáról. Tényleg ilyen fontos? Pont a Bal-Radon. Mintha Fidelt nem Raul követte volna Kubában, É-Koreában nem a harmadik generációs diktatúra lenne, Sztálin totál alkesz fia nem marsal lett volna, Ceausescu fia nem állt volna minden törvény felett.

  Admin:

  Végtelenül sajnállak! ITT ÉLÜNK!
  Honi példát hozz fel.

  • Sub Zero szerint:

   Farkas Vladimir, Göncz Kinga, bár utóbbi nem volt kommunista, arra azért jó, hogy nem példátlan, hogy befolyásos szülő “elhelyezi” gyerekeit.

   Admin:

   Ha csak ennyi:!-kár volt érte.

 2. szaszi szerint:

  Engem ugyan senki nem kérdezett,de valaki(k) ezt az infót a szánkba tolták,valahogy nehezen képzelem el hogy egy olvasó bahreini kormány híreket olvasgatna,de mindezt egy évvel később adja ki.
  Nálam a ki,és mi célból érdekelne,a sunnyogás lebuktatása mellett.
  Bármennyire sok,vagy idegesítő,szerintem megérdemli a figyelmet.
  Mégegyszer – szerintem -.

  • Fergeteg11 szerint:

   Furcsa, hogy a hírek “elfeledkeznek” az egy hónappal későbbi magyar üzleti delegációról:
   vévévé pont noga pont gov pont bh/index.php?page=5808
   Energiaipari üzletemberek (INA, MOL), valamint a tiszteletbeli konzul látogattak ugyanoda. Akárkik voltak a kipattintók, olyat választottak, aminek a folytatását könnyű megtalálni, hiszen angolul van.

   • Fergeteg11 szerint:

    “Valamilyen” oknál fogva a linket nem tudtam másképp elküldeni. Ez tovább gyarapítja az oldal furcsaságait.

 3. szaszi szerint:

  Fel akartam tenni,de már nem is tudok ideírni tűzrókából 🙂
  Annyi baj legyen.Attól még a lapítás nagyon gyanús,se a MOL,INA,konzul nem emlékszik semmire.

  • Fergeteg11 szerint:

   Igen, hát nehéz letagadni az összefüggést a vendéglátás és a gyomorként funkcionáló családi vállalkozások képviselőin keresztül Magyarország “szívéhez” vezető út között, de biztosan megpróbálják. Én úgy tudom, a Soroshoz is valamennyire kötődő 444 dobta be először, de nem néztem utána alaposabban. Viszontválasz lehetett, elvégre Orbán azért nem egy Erdoğan, hogy féljenek tőle.

 4. Szaszi szerint:

  Soros 444?Nem is tudtam…
  Pedellus bejelzett volna a tanítványnak,nehogy nagyon önjáró legyen..?
  Ül!

 5. joci szerint:

  A Bahrein külügy hivatalos oldalán fedezte fel egy amerikai szervezet a hírt és képeket. Így jutott el magyarországra.
  Gondolom az Orbán család vagy 40 – 60 milliárdjának befektetése, tárgyalása volt Ráhel dolga. A konzult Orbán magánvagyona pénzügyeseként tisztelik.

  • Fergeteg11 szerint:

   Akárhogy is történt, kormányrendeletünk van, mely igen érdekes (magyar nyelven az angol alatt):
   http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600074.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
   Már 2014-ben elkészült, jóval a látogatás előtt.

   • Smith szerint:

    Mindenesetre az világosan látszik, hogy narancsoséknak nagyon kínos az ügy, mert beszélnek össze-vissza, hazudnak és bamba pofával vigyorognak bele a kamerába. Mondjuk ebben nagy rutinjuk van.

    • Fergeteg11 szerint:

     At biztos, a bőrnek az arcon még a déli napsütés sem árthat, ami nem meglepő. Vannak egyébként hasonló kétoldalú együttműködések Magyarország és Bulgária, illetve az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia, Libanon, Ghána, Paraguay, Uruguay, Thaiföld, Türkmenisztán között is. Csupa nyugatbarát és/vagy olajos-gázos ország. Nem egy közülük a demokrácia bajnoka. Ha ezen egzotikus országok valamelyikébe “magánutak” vezetnek majd, akkor “véletlenül” biztosan számítani lehet egy-egy üzleti delegációra.

 6. jfszabo szerint:

  Az többször is előfordul évente, hogy hivatalos személyek, vagy azok rokonai magánlátogatása alkalmával a tiszteletbeli konzul jelen van. Sőt az is gyakran előfordul, hogy ezeket a személyeket fogadják magas rangú állami vezetők, s azon kívül, hogy jól érzik magukat, nem történik semmi. Magam is részt vettem hasonló találkozókon. Valószínű, hogy itt sem történt semmi. De ha konteókat akarunk készíteni, nagyon sok oka lehet. Ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.