Ez hát az Új Nemmzetthy Elyth Krémje! A Rokonok!

Orbán rokonai potyognak ki a külügynek elzálogosított kukoricakonzervek közül

rok

A hét elején írtuk meg, hogy egy Cider Alma nevű cégnek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Az MNKH követeséét biztosító zálogtárgyak között – a Cider Almához kötődő cégek mellett – szerepel ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzerv is.

A Cider Alma tartozása rég lejárt, de eddig csak 280 milliót törlesztettek, és azt ígérik, novemberre mindent visszafizetnek.
Eddig az MNKH és a Cider Alma sem válaszolt a kérdéseinkre, amikben azt kérdeztük, hogyan találtak egymásra, miért kezdtek üzletelni, és hogy az istenbe gondolhatta az állami tulajdonú MNKH, hogy jó ötlet jelzálogként elfogadni összesen több mint 3,2 millió liternyi konzervet.
A Cider Alma azonban nem egy átlagos cég.
A kft. egy egész cégcsoportot fog össze, ebben a cégcsoportban pedig több pozíciója is van Orbán Viktor sógorának, a Cider Alma egyik leányvállalatát pedig a miniszterelnök unokaöccse vezeti.
Lévai Anikó testvére Lévai Gizella, és az ő élettársa a szolnoki Ökrös Imre, aki három cégben is üzlettársa a Cider Alma tulajdonosainak. A köztük lévő kapcsolat olyan erős, hogy Ökrös két cége, az Érvölgye Konzerv Kft. és a Kelet Konzerv Kft. készfizető kezes a Cider Alma MNKH felé fennálló tartozásában. A kereskedőház beszámolójában szerepel is, hogy a követelésüket részben Érvölgye Konzerv és a Kelet Konzerv 1,6 milliárd forint értékű készleteinek eladásából is remélik.
Lévai Gizella egyik fia is feltűnik a cégcsoportban: Szeghalmi Ádám, az Orbán-gyerekek unokatestvére vezeti a Cider Alma Drogida Hungaro nevű leányvállalatát. A Drogida Hungaro korábbi tulajdonosai Szeghalmi Ádám és Ökrös Imre voltak, tőlük került a kft. a Cider Alma tulajdonába, de a tulajdonosváltás után is Szeghalmi maradt az ügyvezető.
Szeghalmit és Ökröst is megkérdeztük, hogy a rokonságuknak van-e valami köze ahhoz, hogy ilyen komoly közös üzletet indított a Cider Alma a kereskedőházzal, de eddig nem érkezett válasz.
De Szeghalmi Ádámnak több céges érdekeltsége is van a Cider Alma leányvállalaton kívül, ő vezeti például a Tiborcz-közeli, V. kerületi Terminal éttermet üzemeltető, Pakor Gasztronómia nevű céget.
A Pakor Gasztronómia tulajdonosairól már évekkel ezelőtt megjelent, hogy több szálon is kötődnek Tiborcz Istvánhoz.
Szeghalmi Ádámnak főleg kecskeméti és szolnoki cégei vannak, több szolnoki cég székhelye a városban ismert Svejk Söröző Pozsonyi úti épületében van. A söröző szintén Szeghalmiék érdekeltsége.
Szeghalmi Ádám testvére, Szeghalmi Balázs szintén kötődik a Magyar Nemzeti Kereskedőházhoz, ő vezeti például az MNKH kirendeltségét a törökországi Izmirben. Törökországban, Iránban, Görögországban és Cipruson Adnan Polat, az Erdogant támogató török oligarcha működteti a magyar kereskedőházakat, ezért cserébe az első évben több mint 1 milliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőháztól. Szeghalmi Balázs az egyik ilyen, Polat-féle irodát vezeti.
Adnan Polat az üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben, közös cégük vette meg majd adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, és közös cégüké a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa is.
De a Magyar Nemzeti Kereskedőház körül nem csak az Orbán-család rokonai tűntek fel, hanem Tiborcz-rokonok is. Az Egyesült Államok nyugati partján, Szaúd-Arábiában, Dél-Amerikában és Mexikóban a Heti Válasz szerint az MNKH egy Syncope-Project nevű céget választott partneréül, ezt a kft-t pedig Bertha Péter vezeti. Ő többször is megjelent Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozásokban, és anyai nagyanyja révén vér szerint is rokona Tiborczéknak.
(444)
Bal-Rad komm: Móricz Zsigmond ha ma élne…
-Joggal hihetné, hogy gyermekmesét írt, amikor a “Rokonok”-at papírra vetette.
“…hogy az istenbe gondolhatta az állami tulajdonú MNKH, hogy jó ötlet jelzálogként elfogadni összesen több mint 3,2 millió liternyi konzervet…”
-Ezer forint literenként! (?)
No pórmagyarok! Lehet matekozni. Mennyibe kerülhet ezt a mennyiséget NAGY TÉTELBEN FÖLVÁSÁROLNI a gyártótől? 50 forint? Száz forint?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez hát az Új Nemmzetthy Elyth Krémje! A Rokonok! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2011/11/08/m2-40960/m2-40960-21255000.jpg
  De csak üldögéljünk nyugodtan,az a pár ezer nethuszár meg hadd morogjon.Szét borogatják már a család szennyesét,de semmi,nyeljük majd mi a kukoricát,ha már megvettük.
  Ez nagyon nincs jól,olyan érzésem van,hogy már provokálnak,hogy induljon már végre meg a kijárási tilalomhoz vezető út.Alkotmányosan.

 2. jfszabo szerint:

  A nemzeti kereskedőháztól személy szerint sokkal többet vártam.Egy összejövetelen voltam, ahol bemutatkozott az új nagykövet, és vele együtt jöttek a kereskedőház képviselői. Egy olyan országba akartak erőmúveket eladni, ahol a villamosenergia 100 %- át vízerőművek termelik. Hiába mondtuk, javasoltuk, hogy fogyasztási cikkekre lenne kereslet, de azt ők meg sem hallgatták. Pedig jelentős mennyiségü bor, rövid ital, füstölt áru, gyümölcskonzerv pl. meggy, ( de nem kukorica) és egyéb szárított és konzervált gyümölcs elhelyezhető lenne. Az olaszok sokkal rosszabb minőségben szállítják ugyanazt. Ők csak egyes terméksoportok eladásában érdekeltek.

 3. Zls-179 szerint:

  Minden diktatúrának meg van a maga időskálája,az övékének is és ezt nagyon is jól tudják!Ezért lépik meg ezeket a dolgokat,mielőtt távoznak a színpadról!

 4. Pozsony 907 szerint:

  Neked ezek a nemzetek? Akkor mit foglalkozol velük? Nemzeti radikális baloldali hírportál! Ezt mondtad.

  • Pozsony 907 szerint:

   Az döbrögi most húzza a második kerítést 3mèterrel az első elè.a spanom lent volt èpíteni az első kerítést,lakatos a srác.Azt mondta nem voltak frankok a kardok ingerülten voltak.Te hol voltál akkor?😉

 5. Pozsony 907 szerint:

  Btr 82 est kèrek. 52 és tonypèppuskával, Akkor megyek,!!!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.