Júdáspénzre várva

Ezt az adatot nem rakják Orbánék a kirakatba

A beruházások volumene 20,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a második negyedévben, az első negyedévi 12,6 százalékos visszaeséssel együtt az év első felében 17,3 százalékkal kevesebb beruházás valósult meg – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az általános visszaesésen belül azonban a feldolgozóiparban – amelynek súlya több mint egyharmados – 11,1 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző négy negyedévi csökkenés után.

Az előző negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal mérséklődtek a beruházások a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint.

Képtalálat a következőre: „Beruházás-kép”

Elapadtak az uniós csapok
A csökkenést – az előző negyedévhez hasonlóan – az európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztések befejeződése okozta, ami a költségvetési szervek beruházásait érintette a legnagyobb mértékben – tette hozzá a jelentés.
Az előző negyedévhez hasonlóan a gépberuházások gyakorlatilag az egy évvel korábbi szinten stabilizálódtak – 0,1 százalékkal estek vissza –, elmélyült viszont az épületberuházások hanyatlása: az első negyedévi 24,4 százalékos csökkenés után 36,8 százalékkal maradtak el a tavalyi második negyedévtől.
Az uniós források hiányának hatását jelzi, hogy a költségvetési szférában 53,5 százalékkal estek vissza a beruházások, míg a vállalkozásoknál 18,3 százalékkal, ám KSH szerint ott is elsősorban az állami tulajdonú vállalkozások visszafogott beruházásai miatt.
Az előző negyedévhez hasonlóan legnagyobb mértékben, 70,6 százalékkal a vízellátás, szennyvíz gyűjtése, hulladékgazdálkodás terén zuhant a beruházások volumene. Az ágazatban befejeződtek az EU-forrásból finanszírozott ivóvízjavító, szennyvíztisztító és hulladékkezelő projektek, amelyek a tavalyi év második felében 40 százalékosnál is nagyobb emelkedést hoztak. A közigazgatás és védelem terén 37,4 százalékkal csökkent a beruházási aktivitás a tavalyi egész éves 38,9 és a 2015 negyedik negyedévi 82,3 százalékos növekedés után. Elsősorban az EU-forrásból történő közbeszerzések befejeződései miatt az oktatásban 12,9, a humán-egészségügyi és szociális ellátás területén 50,1 százalékkal estek a beruházások a második negyedében az egy évvel korábbiakkal összevetve.

Képtalálat a következőre: „Beruházás-kép”

A szállítás, raktározás beruházásainak volumene 65,0 százalékkal csökkent elsősorban az uniós forrásból finanszírozott útépítések és útfelújítások befejeződése miatt.
Számottevően, 21,1 százalékkal emelkedett a beruházási teljesítmény a kereskedelemben, gépjárműjavításban, és részben a korábbi években elhalasztott fiókfelújításai következtében 15,6 százalékkal a pénzügyi, biztosítási tevékenység területén.
A sporttal kapcsolatos nagyberuházások jóvoltából 25,9 százalékkal nőtt a beruházási volumen a művészet, szórakoztatás, szabadidő kategóriájában a tavalyi egész éves 21,6 és az első negyedévi 27,1 százalék után.
(mno)
Bal-Rad komm: A júdáspénz ÁTMENETI elapadása miatt már játszóterekre sem futja. Nem valósulhat meg egy csomó-NEMZETGAZDASÁGILAG FONTOS-beruházás. Ezért nem épülhetnek meg-többek között ÉLELMISZERFELDOLGOZÓK, GYÁRAK, ÜZEMEK.
Bezzeg a Nemmzetthy Polgáry Qrmány által útált és zsarolt bankok tudnak építeni-bővítkezni! Igaz, azok saját erőből. Meg az autószereldék és a kereskedelem.
No meg tovább dübörög a stadionépítkezés, meg a fesztivál-és buliszínhelyek létesítése. Valamiből teljesíteni kell a lopási tervet. Még jó hogy lesz vizes VB! Meg az olimpiai pályázat. Meg a déli határkerítés!
Az Új Kifizetési Ciklus kezdetéig tán kiböjtölik félpénzen is. Legföljebb adókat emelnek. Meg pénztárgépeket kötnek be online! Meg a Mekkmester majd varázsol egy kis átváltást meg kamatot.
Majd a júdáspénzek csapjának újbóli megnyílásával bepótolják a kiesést. Akkor még a dűlőutakat is kitérkövezik! Matyósra ha kell!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Júdáspénzre várva bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    A piac nagy bajt jelez.Nem lehet eledni a mezőgazdasági termékeket.Nem veszik meg,vagy csak a bekerűlési költség (önköltség) alatti áron.Vágják a teheneket,nem hizlalnak a hizlaldák,nem vesznek takarmányt.Az uniós élelmiszer kiszorítja a magyart a piacról,mindenben és mindenhol.Szóval gyarmat lettünk.

  2. joci szerint:

    Valaha a régmúltban Hofi mondta: Nem a Grundig Tv-t kell vizsgálni, hogy elég jó-e, hanem a Videoton Tv-t, hogy miért robbanak fel, égnek le a lakások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.