Szíria

hatv
Aleppotól északra továbbra is a kurd YPG a török agresszió fő célpontja. Ha esetleg útjukba kerülnek ISIS-hordák, elküldik őket onnan. Ankara egyértelműen elutasította az amerikaiak önmérsékletre való fölszólítását, és határozottan cáfolta, hogy tűzszünetben állapodott volna meg a kurdokkal.

Több arab hírügynökség is arról értekezik, hogy megérkezett Aleppoba az orosz szárazföldi egység, amelynek feladata a szír kormánycsapatok segítése.
Orosz források viszont úgy vélik, hogy hatékony harci segítséget ez a 80-120 fő közöttire becsült létszámú alakulat nem jelenthet. Inkább humanitárius biztosíték lehet a dolog lényege. A hírforrások csak egyetlen dologban értenek egyet: ott vannak.
A szír kormányerők szerint kulcsfontosságú győzelmet arattak tegnap Aleppo déli fertályán. A Ramous-kerületben lévő katonai oktatási egység újabb bázisáről szorították ki a dzsihadistákat.

Deir ez-Zornál tegnap a kalifátusisták öngyilkosok vezette autóbombákkal az élen indítottak támadás a kormányerők ellen. Amikor aztán elfogytak-a támadás kifulladt. Állítólag százat is meghaladja a fűbe (homokba) harapott martalócok száma.
Hama északi részén a tegnap indított latoroffenzívát három település feladását követően Ma’an falunál a kormányhadsereg egységei megállították. A megállításban jelentős szerepe volt annak a ténynek, hogy megérkezett délutánra az erősítés. Az “Ali Shalish” csoport és a Nemzeti Védelmi Erők (NDF) egységei, valamint ma reggel a “Tigris” alakulat páncélosai is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  A török csapatok 3 napja nem nyomultak előre. Lehet, hogy ennyi volt? Inkább demonstratív akció, mintsem tényleges nagy offenzíva?

  • Dani szerint:

   Megvárják az erősitést aztán tovább mennnek .

   • Gonda István szerint:

    Igazad van! Ma kicsit elmozdult a frontvonal nyugatra, azaz a törökök átvettek pár kisebb település ellenőrzését az ISIS-től. Így gondolom azok átdobhatják erőiket Aleppóhoz.

 2. Sir Mock szerint:

  Vicc ez az egész “háború”. Intézzék már el a ruszkik egy pár megatonnás atombombával, mert ez a mindenki mindenki ellen és senki nem tudja ki kivel van, már elég uncsi 😀 A lázadóknak nevezett terroristák is olyanok mint a hangyák, valahogy sosem fogynak el. Megölnek tőlük ezret, másnap jön 2000 a törököktől. Nevetséges.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Sir Mock ! Szerintem, akármilyen, vagy akárhogyan is össze van zagyválva is a Szíriai helyzet, a háboru soha sem volt Vicc ! Mi a vicces abban, hogy pusztul a nép, pusztul az ország, egyszóval minden. Tudom, hogy nem úgy gondolta.

   • Sir Mock szerint:

    Átvitt értelemben gondoltam, nem a halottakra és a pusztulásra értettem. Inkább arra, hogy teljesen átláthatatlan, és szinte kilátástalan a helyzet arra vonatkozóan, hogy bárki is nyerjen valaha. Annyian vannak egymás ellen, hogy sosem lesz ennek vége, hacsaknem megegyeznek és békét kötnek (amire nem nagyon látok esélyt), vagy pedig Oroszország teljes mértékben beszáll a háborúba, és mindenkit kisöpör onnan. De akkor meg meg van a veszélye, hogy az USA is megteszi és… Bonyolult a helyzet na! Csak szeretném már ha végre nyerne az SAA 😀

 3. Sir Mock szerint:

  Egyébként majdnem 1 hete megint el van vágva az utánpótlási vonal kelet Aleppohoz. Mennyi utánpótlás juthatott be oda, és mennyi időre lehet az elegendő a lázadóknak?

  • petymeg szerint:

   A Törökök elörenyomulás közben telepítettek raktárakat és ott hagyták,most erre járnak rá mint a plázába!

 4. joci szerint:

  Tegnapi hír, hogy a Török erők vesztettek két tankot, és már este elindult 6 új, meg a teher autók tucatja. A Török hds -nek több ezer jó tankja van. Ha valóban akarnának valamit is, 600 -at küldenének.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.