És 1939 szeptember elsején elkezdődött…!

1939. szeptember 1-én hajnali 4.45-kor megindultak a náci Német Birodalom csapatai Lengyelország ellen.

és

A hitleri Németország Lengyelország ellen 1,8 millió katonát, 2800 tankot, kb. 3000 repülőgépet valamint 10 000 ágyút vetett be.
A saját politikai vezetése által félrevezetett lengyel közvélemény döbbenten tapasztalta hadseregük napok alatti összeomlását.
Kezdetét vette a II. Világháború!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

És 1939 szeptember elsején elkezdődött…! bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Kim Dzsong szerint:

  ….És a drága szerény kommunista Szovjetunió is megindult Lengyelorszag ellen és a fele országot el is foglalta.

  Valaki tudja miért?

  És valaki tudja miért nem beszélnek errol?

  Admin:

  ÉS AZ MIKOR IS TÖRTÉNT? Dátum szerint? Szeptember elsején?
  Ne a [email protected] csapkodj már [email protected] helyett kicsihuszár! Bár tudom hogy szívesen kavargattok, de nem árt látni is!-nem csak lesekedni!

  • Sub Zero szerint:

   Igen, 1939 szeptember elsején elkezdődött az augusztus 23-án aláírt Molotov-Ribbentrop paktumban leírtak szerint. Szovjetuniónak érdekszférájába kerül Lengyelország fele, Finnország Észtország Litvánia és Lettország. Németországhoz Lengyelország másik fele, Norvégia és Dánia került. Ezeket szép sorban meg is támadták vagy területeket csikartak ki tőlük.
   A lengyeleknek annyi esélyük sem volt a két hatalommal szemben, mint hóembernek a pokolban.

   Admin:

   Emberek! MIRŐL SZÓL AZ ÍRÁS? Nem szeptember akárhanyadikáról, hanem ELSEJÉRŐL! Vagy a náciknak teljesen mindegy? Legalább ne röhögtessétek már ki magatokat! Nektek MINDENRŐL CSAK AZ jut az eszetekbe?

   • Sub Zero szerint:

    Bocs Admin! Tényleg nem azért írom a hozzászólásaimat, hogy bosszantsalak.

    • vitorla123 szerint:

     De igen!Ugyanis bőszen trianonozol mi közben a Szovjetunió a Breszti Béke miatti elvesztett terűletweit foglalta vissza.Vagyis Te4 nem tudtad a mai napig visszafoglalni Erdélyt!Sztálin puska lövés nélkül krrigálta a Breszti békét.Hogy milyen arányban nem tudom,de nincs is jelentősége.

     • Sub Zero szerint:

      Trianon és a Breszti béke más tészta. Erdély Olyan Magyar terület, melyhez a Románoknak azon kívül, hogy többségbe kerültek a betelepítések következtében semmi közük. Szovjetunió meg azokra a területekre tartott igényt, amit még a cári orosz birodalom hódított el más népektől. A kettő közötti párhuzam ezért hibás.

     • vitorla123 szerint:

      Mert és miért.Mert a kommunistáktól el lehet venni az országukat a hülye magyar uralkodó osztálytól meg nem?Miért más tészta.? Sztálin honvédő háborút vívott már akkor.Visszavette ami az oroszoké volt.Ezt várom Putyintól is.Egészen az Elbáig!

  • Kim Dzsong szerint:

   Akkor ez azt jelenti hogy ha a vad nacik megtámadnak jogtalanul barbar módra egy országot akkor egy másik orszagnak UTÁNA par nappal vagy hettel teljesen jogosan támadhatja meg ugyan azt az országot?

   Ha Németország rátámad egy szuverán államra es ezzel magyarázzák a masodik vilaghaború kezdetet, de par nappal rá a szovjetek is megtámadjak ugyan azt hasonló módon es hasonló teruletet akkor miert csak a németek felelosek a világhaború kirobbanasáért?

   Hiszen a nyugati hatalmak megmondták hogy lengyelországot megvédik.

   Admin.

   Ember! Még mindig nem vagy hajlandó fölfogni? SZEPTEMBER ELSEJÉRŐL SZÓL A MEGEMLÉKEZÉS! Hogy UTÁNA ki és mit csinált?-az már egy másik történés! Dolfi bátyád tüzeskedett!

 2. joci szerint:

  Szeptember 1. Lengyelország németek részéről történő megtámadásának napja, amit az orosz -al kötött paktum szerint hajtottak végre, elfoglalva Lengyelország kisebbik felét, mert a nagyobb részt az orosz foglalta el alig egy héttel követő támadásban. A németeknek Francia o. és Anglia hadat üzent emiatt, az oroszoknak nem. Az oroszok még abban az évben lerohanták a 3 balti államot is. Majd következett Moldávia.
  A hírmásoló és torzító oldal szeretné, ha olvasói csőlátóak lennének, de a történelem nem egy napos tudomány, hanem folyamatában nézzünk és látunk.
  “Lengyel magyar két jó barát, együtt issza…….” szól a mondás.

  Admin:

  A hírmásoló és torzító oldal 1939 SZEPTEMBER ELSEJÉRŐL, és nem a hónap többi napjainak eseményeiről emlékezett meg! Tényszerűen!

  Kéretik megcáfolni! A történelem dátumokhoz köthető események láncolata. Ha történt még valami történelemformáló dolog a Bal-Rad-on megemlített napon Lengyelország náci német megtámadásán kívül, igazán hálás lennék, ha megemlítenéd. 1931 szeptember ELSEJÉN!

  • vitorla123 szerint:

   AS lengyelek orosz ellenesek.Most is.Megérdemelték amit kaptak.Mégis győztesként fejezték be a világháborút!Ingyen kapták a fennmaradásukat.Köszönhetik Sztálinnak,meg mi Magyarok is.:lehetet volna a Szovjetunió része is.Ki akadályozta volna meg?

  • Fergeteg11 szerint:

   Olyan jó barát, amelynek az elitje a brit és a francia érdekeket inkább preferálta a világháborúkban (az mondjuk érthető, hogy a Habsburgokat nem szerették). Ott volt a területszerzők (és aláírók) közt Trianonban, és most – hangsúlyozom, az elit – sajnos a miénkkel együtt atlantista szekeret tol, de nálunk sokkal jobb barátja az Egyesült Államoknak. A 18. századig pedig a lengyel elit nem kevesebb ambícióval rendelkezett, mint az orosz. Kijev és Moszkva tudnának mesélni erről, vagy más kelet-európai területek lakói, egészen a Fekete-tengerig (Lengyel-Litván Unió). A lengyel-orosz ellentéteknek is mély gyökerei vannak. Például az első világháború után nagyon sok ember pusztult el lengyel hadifogolytáborokban a több tízezer fogoly közül. Ez megágyazott a később Katyńban történt szovjet bosszúnak.

   • vitorla123 szerint:

    Igen az ember kettévágását ,lefejezését a katolikus lengyel tisztek orosz hadifoglyokon gyakorolták.Egyetlen vágással kettévágni egy kommunistát.Hogy nem volt az egy másik történet.A módszer a Horthystáktól sem állt messze!

 3. joci szerint:

  “És 1939 szeptember elsején elkezdődött…! ” ez a cikk címe.
  Mi is kezdödött el ? Édesanyám elszegödött cselédnek a nagyságos úrékhoz, apám leérettségizett, én meg nem is éltem. De elkezdödött a második vh. is azzal, hogy a Lengyelek blokád alatt tartották a német nagyvárost, nem engedték át az ellátó vonatokat 11 db /nap kellett volna, de angol suggalatra blokkoltak 10 -et. Szárazföldi út korridor nem volt. Már alig volt áram, leálltak a műtők, leálltak a gépek is, éhínség tört ki, stb. A német vezető ( a zsidó Hitler) 3 x írt a lengyel vezetésnek, egyre sem válaszoltak. Radióbeszédben figyelmeztetett nem hagyják a 2 millió német testvéreiket éhen halni. Az orosz diplomáciai levelezés még kutatható erről, de van fogalmunk, hogy mi történt, az augusztusi Ribbentrop – Molotov paktum után.
  A történelem nem egy nap, hanem események folyamata, és nem lehet kiragadni a kezdést a befejezésig egy sorozatból. És a II. vh. egy egész szenvedés sorozat az egész világnak.
  Ha szélesíteni szeretnék, Albert Pike -t sem hagyhatnánk ki, hiszen már 1903 -ban volt egy levél, amiben leírják az I. és a II.vh. szükségességét, sőt előre vetítik a III.-kat is. És úgy lön. Eddig. A levél ma is létezik, Svájcban őrzik.

 4. Kim Dzsong szerint:

  Azért ez is hozzátartozik: 1939. szeptember 17-én, az ukrán és belorusz kisebbség biztonságára hivatkozva indított támadást a Szovjetunió Lengyelország ellen, hogy megszerezze azokat a területeket, melyeket a Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradéka a szovjet érdekszférába sorolt. A Vörös Hadsereg agressziója felgyorsította a náci Németország ellen harcoló lengyel védelem összeomlását, így aztán a közép-európai állam október elejére ismét eltűnt a kontinens térképéről.

  Admin:

  Még egyszer, és részemről utoljára: SZEPTEMBER ELSEJÉN NEM SZEPTEMBER 17-E VOLT!

  Amikor pedig a szovjet csapatok Lengyelország területére léptek, addigra a lengyel hadsereg már szinte csak papíron létezett.

 5. Élőfa szerint:

  2017. sincs már olyan messze:

  “S ahogy a francia király sem tett eleget a mennyei felhívásnak és nem szentelte Franciaországot Jézus Szentséges Szívének, majd 100 év múlva a szabadkőműves forradalom lecsapott az országra és a királyra, úgy gondolom a fatimai jelenés 100. évfordulója is egy nagy csapást hozhat el. Talán ama bizonyos 3 napnyi sötétség, tűzeső és totális pusztulás közeleg, amiről annyi prófécia szól, többek közt a Szűzanya akitai jelenése során elhangzottak. Mindez persze csak találgatás részemről, Isten büntetését visszatartja az igazak imája, esdeklése, de elmaradni nem fog, előbb-utóbb bekövetkezik.”

  Aztán Deus ex machina.

 6. pedellus szerint:

  “Tulajdonképpen mikor is tört ki a második világháború? 1939 szeptember 1-én. Ami a fegyveres összecsapást illeti valóban ekkor. Előkészítése azonban 1933-ra nyúlik vissza, a Szovjetunió Egyesült Államok által történő diplomáciai elismerésével. Másodrangú körülmény, hogy Hitler is ebben az évben került hatalomra. Roosevelt ravasz módon tervelte ki a világ politikai és gazdasági felosztását. Tervéhez mesterien állította sorompóba a kalmár Angliát és a pénzért, területi gyarapodásáért mindenre kapható oroszokat. (…) A Szovjetunió 1939-ben amerikai tanácsra kötött taktikai meg nem támadási szerződést Németországgal. Célja kizárólag a németek önbizalmának növelése, kedvező politikai és szövetségi konstelláció érzetének keltése a háború megindításához. Az ürügyet mindkét szerződő fél számára az alaposan rászedett Lengyelország Németország elleni provokációi szolgáltatták. (…) A galád módon kiprovokált második világháború befejezése után tőrbecsalt ellenfeleinek vezetőit a világtörténelemben példa nélkül álló módon az általuk kreált “háborús bűnösök” elmélete alapján legyilkolják. Minden azt igazolja, hogy az amerikai és az orosz társadalomban az igazság nem csak szubjektív, hanem egyáltalán nem létezik. Ellenkező esetben ugyanis éppen az angol, amerikai és az orosz vezetők kivégzése volna méltányos”
  Forrás: Hernádi Tibor: A II. világháború igaz története ELŐSZÓ (internet)
  *********
  “Admin.

  Ember! Még mindig nem vagy hajlandó fölfogni? SZEPTEMBER ELSEJÉRŐL SZÓL A MEGEMLÉKEZÉS! Hogy UTÁNA ki és mit csinált?-az már egy másik történés! Dolfi bátyád tüzeskedett!”

  Ebből az idézetből csak az utolsó mondatra szeretnék reflektálni és egy dokumentum filmet javasolni! Ez a film éppen az utolsó állítást cáfolja!

  Hitler háborúja? – amit Guido Knopp elhallgat (teljes film)
  https://www.youtube.com/watch?v=4HZpYLCXkxc

  Ennyi talán éppen belefér a szeptember elsejei évfordulóba, a továbbgondolkodás pedig fakultatív házi feladat!

 7. vargaistván szerint:

  hitler megmutatta milyen egy igazi hazafi egy igazi ember—-nem türte tovább hogy lengyelek halomra ölik német férfiak,asszonyok s gyerekek százezreit—178ezer német embert öltek meg lengyel halálbrigádok 1939augustusában—-kérdem én putyin miért türi orosz emberek tizezreinek leölését mikkor könnyedén megtudná védeni orosz lakosságot—ja putyin nem hazafi hanem egy zsido nagytökés—csak azt nem értem hogy balos munkáspártiak miért imádják zsido nagytökéseket….

  • pedellus szerint:

   Putyinról való kép árnyalásához talán hasznos lehet az alábbi cikk olvasása is: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/08/az-orosz-fonix-remeny-vagy-illuzio-egy.html

   Az orosz főnix – Remény vagy illúzió – Egy exopolitikai perspektíva

   Az írás azt a gondolatot járja körbe, hogy Putyin talán éppen a földönkívüliek lehetséges beavatkozását kívánja elkerülni, ami a nyugati provokációk okán esetleg valós kockázatként létezik.
   Azt már az első két háborúról lehet tudni, hogy mind a németeket, mind az amerikaiakat és a japánokat is hamiszászlós provokációkkal ugrasztották bele a háborúba. Azt is lehet tudni, hogy a német haditechnika földönkívüli támogatással válhatott olyan erőssé, hogy a háború után a győztes hatalmak egymással versengve tették rá a kezüket a tervekre és a tudósokra. Tehát a cikk címében szereplő exopolitikai tényező már ekkor jelen volt! A témáról egészen a közelmúltig nagy hallgatás volt, de most sem ismerjük a valós erőviszonyokat.

   • joci szerint:

    Nincs földönkivüliség, pláne nem titokban. Ez egy marhaság.
    A provokációkat jól lehet elemezni, tudni kik követték el.

 8. gabesz szerint:

  Talán az összképhez ez is hozzátartozik nem kicsit, persze erről nagy kuss van!

  Lengyel atrocitások a német kisebbség ellen Lengyelországban
  http://titkost.byethost33.com/konyvek/atrochu1.htm?i=1
  A képeket gyengébb idegzetűek hagyják ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.