Jól tejel a magyar gyarmat

A német autóipar bizalma töretlen Magyarország iránt

Rendkívül pozitívak a német autóipari cégek magyarországi tapasztalatai, és töretlen a bizalmuk Magyarország iránt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Berlinben a Német Autóipari Szövetség (VDA) elnökével folytatott megbeszélése után.

A német autóipar bizalma töretlen Magyarország iránt

Szijjártó Péter a magyar közmédiának adott nyilatkozatában Matthias Wissmann-nal folytatott tárgyalásáról szólva kiemelte, hogy az ágazat vezető német érdekképviseleti szervezetének vezetője igen kedvezőnek és ésszerűnek nevezte a magyar kormányzati politikát, amely az autóipar álláspontjára tekintettel a környezetvédelem mellett a versenyképességi szempontokat is mindig figyelembe veszi.

Így például amikor az Európai Unió károsanyag-kibocsátási ügyekben dönt, Magyarország igyekszik a versenyképesség szempontját is érvényesíteni.

A miniszter aláhúzta: a német autóipar bizalmát jelzi, hogy csak az utóbbi két évben 25 beruházást vittek Magyarországra, mintegy másfél milliárd euró értékben.
(profitline)

Bal-Rad komm: “…25 beruházást vittek Magyarországra, mintegy másfél milliárd euró értékben…”
-ÉS MEKKORA PROFITOT ÉRTEK/ÉRNEK EL?! AMIT MIND KIVISZNEK!
Ezek a beruházások Germániában ötször többe kerültek volna! A profit is kb. csak ötöde lenne, ha nemm itt működnének. Úgyhogy jól tejel a magyar gyarmat. Érthető, hogy töretlen a bizalmuk Germánia autógyártóinak Döbrögisztán iránt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jól tejel a magyar gyarmat bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Az árakat a mun kaerő árát is nem a hírdetett kereslet és kínálat határozza meg.Ez csak a látszat és a közvélemény férevezetése.Az áűrak monopol árak.A magyar munkaerő ára 1/5-e a németének.Innen származnak a bajok.Meg ahülye versenyképességi dumából.Ha mesterségesen leszorítják a munkaerő árát,például közmun kával,alapjövedelem helyett.ugyanis hozzűáadott érték sem itt sem ott nem keletkezik,akkor még az 1/5 bér is jónak tűnik.Pedig a német lusta és érészeges és nem jobb munkaerő mint a magyar.Határzár,vámörség és magyar ipar kell,hogy a csereértékek helyre álljanak.Vissza a Népköztársaságot!Sztálini gazdaságpolitika kell.Csökkenő árak és emelkedő bérek!

 2. joci szerint:

  Vannak itt alapvető eltérések. A magyar munkaerő 1/3 -a németnek és a beruházások csak annyival olcsóbbak nálunk, mint amennyi adókedvezményt kapnak, + a helyszíni munkák munkaerő ára. A gépek és felszerelések, még az iroda butorok is németből jönnek. Német áron.

 3. zz szerint:

  Ja meg szakszervezetek sincsenek, meg sztrájk sem ! Ezt a vihogó Viktor ígérte nekik !!!!
  Még munkatörvénykönyvét is a velük íratta ! a nagy versenyképesség jegyében!!
  Az eredmény az lett,hogy kiürül az ország mert Magyarországot a világ egyik legnagyobb tréning és túlélő táborává változott ! Ócska béreivel és saját népe ellenes törvényivel ! Átvette a gyarmat szerepét lásd arab és fekete Afrikai országok helyét !

  Aki tud lelécel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.