“Kemény, bátor” pribékek

A minszki megállapodások értelmében már több mint, egy éve szabadon kellett volna bocsátani minden foglyot. A „mindenkit mindenkire” elv alapján.

Ehhez, egyebek mellett, Ukrajnának amnesztiát kell(ene) hirdetnie a Donbassz minden olyan lakosa számára, akik a háborús eseményekkel összefüggésben vannak őrizetében, fogságában.
Többek között annak a fiatalembernek is, akit kínzói – már amennyire ki lehet venni az egyik hóhér bömböléséből – egy humanitárius szállítmány fuvarozása közben fogtak el. Kínzói arról vallatják, merre tartott a segélyszállítmány.
Egy hihetetlenül primitív állat ordítozik végig, artikulátlan üvöltözéssel, az áldozattal.
Egy széken ül a fogoly. Kínzójának ordítozása közben leveszik a fejéről a rá húzott zsákot.
A fiatalember arca vérben úszik. Túl lehet már egy (több) ilyen meneten. Láthatóan nagyon rossz állapotban van már (noha vérben úszó arca alapján sem feltételezné az ember, hogy – mint kiderült – élete utolsó percei kezdődnek el az újabb ütlegelési fordulóval). A vadállat ordít vele, rángatja a haját, faggatja: merre tartott a segélyszállítmány. ÉS SZÜNTELENÜL PROVOKÁLJA. A fiatalember elhaló, gyakorlatilag érthetetlen hangját is annak tudni be: próbál nem válaszolni kínzójának a kérdéseire. Idővel azonban látható: már nem is nagyon tud beszélni – noha az utolsó pillanatig próbál ellenállni hóhérainak.. Újabb ökölcsapások zúdulnak a fejére. A fiatalember még és egyre rosszabb állapotban van már.
Hóhéra ekkor egy húsvágó deszkával kezdi ütlegelni. És még mindig csak a fejét.
A fiatalember ekkor már végleg lekonyul. De még mindig vélhetnénk: csak elájult. Ám a vadállat ekkor közelebb hajol – és elégedetlenül morog: „CSAK EGYET HÚZTAM BE NEKI, ÉS, LÁM, MÁRIS MEGDÖGLÖTT”.
Akkor látjuk, hogy a fiatalemberben már nincs élet. Kínzója ekkor visszahúzza a fejére a zsákot. Még egyszer fölemeli a fogoly kezét – ami élettelenül hull vissza. Egyszer még fölemeli a zsákot is a fejéről – de a fogoly feje tehetetlenül billen oldalra. “Gyengék ezek mind” – mondja a hóhér társa is.
Egy perc sem telik bele – és már viszik is ki az immár mozdulatlan testet. Némi bosszúság kíséretében, hogy a kamerák előtti előadásnak ilyen hamar vége lett.
Vélnénk: hóhéra – akárcsak a rezsimje, aminek nevében vérengzik – talán nem is beszámítható. Talán be van lőve. Artikulálatlan, vérfagyasztó – nem is emberi – bömböléséből úgy tűnik. Mégis pontosan tudja: úgy kell kínoznia, agyonvernie áldozatát, hogy annak sérülései ne tűnjenek nagyon súlyosnak.
Olyan, mint hazája, a náci Banderland: végtelenül primitív ugyan, ám mesteri a provokációkban, a gyilkosságokban. AMELY GYILKOS, PRIMITÍV BUNKÓ MÖGÖTT FELSORAKOZIK AZ EGÉSZ MŰVELT NYUGAT.
Amikor ez az állat ököllel, a húsvágó deszkával ütötte áldozata fejét: MAGA MÖGÖTT TUDHATTA AZ EGÉSZ NYUGATI KÉPMUTATÁS, A SOROS-ÉS EGYÉB FELFORGATÓ ALAPÍTVÁNYOK, A „NYITOTT TÁRSADALMAK” ÉS AZ Ő INTÉZETEIK, „AZ EURÓPAI ERKÖLCSÖK ÉS ÉRTÉKEK” TELJES TÁMOGATÁSÁT.
Egy illusztráció arról, hogy miről is szól a fogolycsere.
Ma talán megint ugyanígy agyonvertek valahol, valakit. És foglyok várják remegve, hogy megint, már ki tudja hányadszor, kínvallatásra vigyék, ütlegeljék ököllel és húsvágó deszkával, gyötörjék őket ennél százszor rettenetesebb kínzószerszámokkal.
490 emberről pedig (már) nem tudni: hová lettek. Talán ez a fiatalember is az egyike (volt) ezeknek.

(Csikós Sándor)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Kemény, bátor” pribékek bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Gyakorolnak!Igy kell egy kommunistát agyonverni!Hát kérem ez a kereszténység maga.Nem iszlám!Dehogy.Pár kilométerre tőlünk a katolikusok egyetértésével..Csak egy megoldás van!Vissza a Népköztársaságot Sztálin szellemébe.És megtorolni.

  • Próféta szerint:

   Javíthatatlan vagy. Nem látsz az orrodnál tovább. Itt nem a keresztények, iszlamisták vagy egyéb vallásúak harcolnak egymás, illetve a kommunisták ellen, hanem a jó harcol a gonosszal, függetlenül attól, hogy minek vallják magukat az emberek.
   Leegyszerűsítve…….a bűnözők és a fanatikusok harcolnak a békés emberekkel.
   És esetleg kin akarnál megtorolni valamit, a békés keresztényen, vagy a bűnöző, kereszténynek mondott emberállaton ??!! És kit védenél, a békés kommunistát, vagy a bűnöző vérengző kommunistát ?? Vagy neked mindegy, csak kommunista legyen ?!!!
   Érted a lényeget ??!!
   Gondolkodjál Bélám!

   • vitorla123 szerint:

    Megnyugodtam!Igazad van!Csak felment a pumpám!

    • Próféta szerint:

     Érthető.
     Minden népcsoportban elszaporodtak a bűnöző elemek. Valamelyikben jobban, valamelyikben kevésbé, és vannak akiknek a vérükben van a pusztítás. Képtelenség együtt élni velük. Ezek ellen kell védekezni.

 2. Sertés szerint:

  micsoda buzeráns hangja van ennek a patkányank. És úgy is ütlegel…

 3. forradalom! szerint:

  Hogy tud egy anya gyilkost szülni?Miért nem fojtotta mindjárt bele a fürdővízbe?Bízzunk benne,nem fogja ez a tényleg buzihangú rohadt gyilkos az öregkort megélni.Remélem,mén a középkort sem.

 4. Zls-179 szerint:

  Dicsőség Ukrajnának az e világin túl!Latrok,pribékek és egyéb műszakiak, nyugodjatok le, és égjetek örökkön örökké a pokol tüzén!Mielőtt távoztok, ne feledjetek papot hívni hisz sohase tudni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.