Szíria

A török hadsereg Szíria elleni offenzívájának kilencedik napján a kalifátusisták NÉGY FALUT IS VISSZAFOGLALTAK a kurdoktól Jarablustól nyugati irányban. Kelet-Sabuniyah, Nyugat-Sabuniyah, Mondd Aghbar és Sha’inah falvakat. Megfigyelők szerint a törökök rá se bagóznak a dzsihadistákra. Őket a kurdok érdeklik.

néf

Kardigan szultán pedig megerősítette: uralni kívánja Aleppo tartomány északi fertályát!
Aleppoban pedig semmi újdonság. A szembenálló felek gyűrik-gyömöszölik-irtják egymást. Mindegyik fél kiad óránként egy diadaljelentést. Ezek alapján az valószínűsíthető, hogy a kormánycsapatok állnak valamivel jobban. Az már most biztosra vehető, hogy Aleppo lesz a végső vesztes.
Hama-tartomány északi részén a dzsihádista martalócbandák és szövetségeseik-Jund Al-Aksza (Al-Kaida franchise) a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) és a Faylaq Al-Sham hordáit a szír kormányerők már tolják Idlib-tartomány határához. Pedig a latorbrigádok nagy reményekkel vágtak bele a kalandba. Az is igaz, hogy nem rajtuk múlott a siker.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Élőfa szerint:

  Merthogy a törökök kibékültek az oroszokkal, meg a szírekkel, a szírek meg a törökök meg összeharagudtak a kurdokkal.

  Megérdemelnek e a kurdok egy önálló országot?

  Amennyiben az emberiség üdve múlik rajta, jelenleg nem úgy néz ki.
  Azt az éket semmiképpen sem szabad hagyni kifejlődni Oroszország felé. Ha a kurdok ezt nem hogy feltartóztatni nem tudnák, de maguk lennének az ék, nem szabad hagyni, hogy önálló országuk legyen.

  Trump vajon nincs a szabadkőművesek kezében, ő mögötte nem a Hegység Véne áll? Vagy nem tud rá kellő befolyást gyakorolni? De, minden bizonnyal igen.

 2. Pont szerint:

  Ha tényleg megcsinálják a kurdokkal, hogy velük harcoltatnak az ISS ellen, önálló államot ígérve, aztán meg szarban hagyják Őket akkor lehet készülni a kurd terrorizmusra…

 3. joci szerint:

  Szír szabadcsapatok büszkélkednek, hogy lelőttek egy orosz helikoptert, a videón látszik a találat (TOW rakéta ment), a farok rotor elrepülése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.