A mai napra rendelt újabb hordakorrupciós ügy…

Újabb viharfelhők Rogán feje felett

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség egy V. kerületi ingatlaneladással összefüggésben. Az ingatlanhoz sajtóértesülések szerint rendkívül előnyös áron juthatott hozzá Csík Balázs, az offshore-hátterű Hunguard Zrt. társtulajdonosa, Rogán Antal feltalálótársa – derül ki a főügyészség Tényi Istvánnak címzett leveléből.

Képtalálat a következőre: „Rogán-mém”

Tényi még augusztus 12-én tett bejelentést hivatali visszaélés gyanújával, közvetlenül azután, hogy a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent a különös ingatlaneladásról szóló hír. Eszerint Csík 2012-ben, amikor még Rogán Antal volt a kerület polgármestere, úgy szerezhetett meg egy 82 négyzetméteres, műemléki védelem alatt álló és 11,6 millió forintnyi, az önkormányzatot illető jelzálogjoggal terhelt ingatlant a Királyi Pál utcában, hogy a vételárat kamatmentesen, 25 éves futamidővel egyenlíthette ki.
Tényi bejelentésében egyebek között rámutatott, hogy a témában nyomozó újságírók nem találták meg azt a hirdetményt, amelyben a Csíknak eladott ingatlan értékesítését Belváros-Lipótváros Önkormányzata meghirdette volna.
Idézte továbbá az esettel összefüggésben a sajtóban is megszólaltatott Juhász Pétert, az Együtt helyhatósági képviselőjét, aki számos belvárosi ingatlanügyben nyomozott és tett feljelentést – bár mint megírtuk, a rendőrség egyikben sem talált bűncselekményre utaló körülményt, ezért megszüntette a nyomozást. Juhász Péter azt mondta, az V. kerületben megszokott jelenség, hogy a lakásokat Rogán-közeli embereknek adják oda.
Tényi feljelentése – azaz lényegében a témával foglalkozó újságcikk alapján – az ügyészség nem tudta eldönteni, van-e ok nyomozásra, vagy el kell utasítani a feljelentésként értékelt bejelentést, ezért feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, amelynek lefolytatásával a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályát bízta meg. A BRFK-nak kétszer tizenöt nap áll a rendelkezésére azoknak a dokumentumoknak a beszerzésére, amelyekből már eldönthető, hogy felvetődik-e a bűncselekmény gyanúja a szóban forgó ingatlan eladása kapcsán.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…A BRFK-nak kétszer tizenöt nap áll a rendelkezésére…”
-Akkor aztán EZT IS már a feledés homálya fogja befedni! Hiszen kétszer tizenöt nap=harminc nap! Azalatt pedig legalább harminc új lobbyesemény fogja zsibbasztani a népek agyát. Mint egy végeláthatatlan Lobby-saga!
Áldott emlékű Tocsik Márta! Minden önkormányzati ingatlanbizniszek ősanyja! Hogy az Isten nyugosztalja! (Emlékszik még valaki Tocsik Mártára?) Tonyóhoz képest Márta csak egy elsőáldozó szűz lehet legfeljebb. Pedig hogy fölháborgott a nép anno a hallatlan méretű és összegű “tocsikolás” hallatán. Ami ma legfeljebb csak kiflipénz lehet.
Emlékszik még valaki a tegnap reggeli botrányra?
Persze hogy nem! Hiszen délben volt egy újabb! Ami felejtőlistára tolta a reggeli botrányt. Jobb napokon estére is jut egy! A napi megélhetéséért kínlódó magyar honnan emlékezne Farkas Flórira? Voldemort Nagyúrra? A jó Lőrinc koma napi sikereire? Esetleg a Josip Tot-Kaya Ibrahim storyra? Holmi Quaestor-történésre? Mekkmesteri ügyeskedésre? Rasi gyöngyhalászati tanulmányútjára? Habonyárpi bizniszeire? A Nemmzetth Elsőszámú Parókacsinálójának szerencseszériájára?
Hol van már a Schlett Csabi? Dajcstompi stadionbeléptetője? Várhegyi Attila sikítása?
Nem káptalan a mi fejünk! Kész szerencse, hogy a döbrögista horda azért az eszünkbe juttatja azeemúttnyócév huncutságait!
Persze hogy nem hőbörög a magyar a lobbyzás miatt! Hiszen nem tudja eldönteni, hogy melyik miatt kéne háborognia aktuálisan. Hiszen mire fölháborodik!-kapja az újabb infot. Az újabb lobbyzásról.
Inkább elmereng a régi szép időkön! Amikor egy esztendeig is tocsikolhattunk! Akkoriban egy egész országot loptak el alólunk-fölülünk annak árnyékában!
Viharfelhők Ragály Tonyó feje fölött? Polt haver majd elhessegeti. Mint a többit.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A mai napra rendelt újabb hordakorrupciós ügy… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    A korrupció elleni harcot kell fokozni!Nem igaz,hogy a hatályos törvények szerint nem lehet felelősségre vonni.Csak ez egy szakma és nem pofázni,hanem bizonyítani kell.Ami nem is egyszerű!Ugyanis a bírók csak a bizonyítékok alapján járhatnak el és itélhetnek el bárkit.És ez így van rendjén.A Bal-Rad a Csillagszem ügyében egyszer már bebizonyította,hogy nemlétező állatrendőrség elkoboz és tönkretesz paraszt gazdaságokat.Bebizonyítottuk,hogy a tolvaj,az tolvaj.A megismételt eljárásban ettől többet próbálunk bebizonyítani.Azt hogy sem a Rendőrségi törvény,sem a Szolgálati szabályzat nem ismeri az Állatzsaru fogalmát.Pláne nem az Állatrendőrség fogalmát amit Zalatnaival reklámoztattak.És Zalatnait ítélték el.Ahol ez törvény az Amerika.Mi nem vagyunk Amerikába.Másrészt,hogy ott sem lehet magánzsebre házkutatni lefoglalni és elkobozni.Még ha ez egyébként Rogán miniszter úr érdekköréhez tartozik akkor sem.Tehenes Nagy Gyulával az élen.Több száz jogtalan büntetőeljárást produkálva.Több százmilliós kárt okozva az állattartóknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.