Donbassz

Jurij Lucenkonak-Valcman főügyésze-tegnap nagy napja volt. Amellett hogy elrendelte a teljes orosz állami és katonai vezetés letartóztatását, megnevezte az ilovajszki katasztrófa fő felelősét is! Aki pedig nem más, mint a fél évvel korábban megpuccsolt Viktor Janukovics! Kérjük, hogy a logikai összefüggések kibogozását ne várják el a Bal-Rad-tól az olvasók.

Marija Zaharova a moszkvai külügy szóvivője úgy vélte egyébként tegnapi Fb-bejegyzésében a letartóztatási parancs kapcsán, hogy Kijev így akar szert tenni normális politikai és hadvezetésre.
Egyébiránt pedig bármily furcsa is, Kijev tartja magát a frissen kialkudott tűzszünethez. Már amikor, és már ahol! Mert azért “Oktyrjabszkij” bányatelepet Donyeck szomszádságában tegnap délután, és mára virradóan IS megszórta egy kicsit a valcmanista latortüzérség.
Nagyjából tehát békességes hétköznapok vannak-tanévkezdési gondokkal. Az unokát nevelgető nagymama panaszával. Az unoka nem hajlandó az oviban megmaradni a bábuska nélkül, mert retteg a háborútól. Ahogyan az anyja is!-aki rátestálta gyermekét a nagyira. A nagyi nélkül pedig nincs biztonságérzet még az oviban sem.

Nem ismeretlen probléma ez békés világban sem, hát még egy háború által is vert országban.
Hány nap a béke?-senki nem tudja! Gorlovkában a béke minden pillanatát igyekeznek kiélvezni a helyiek. Hiszen ki tudja meddig…?

Mert a valcmanisták-amúgy-készülődnek:

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Háát, én konkrétan nem is kivántam, hogy logikailag az összefügések meg legyenek magyarázva. Az elmebajnak nincs magyarázata, azt csak kezelni, vagy elszigetelni lehet, a normális társadalomtól . Talán a Szíriai helyetthez lehetne hasonlitani , ahol mindenki mindenkinek ellensége, de talán még ez a hasonlat is sántit. Egyszerüen NINCS sem hasonlat, sem magyarázat ere a psychikai jelenségre.

  2. Zls-179 szerint:

    Persze hogy így akar szert tenni, hisz Kuplung Gyurkáéktól mi egyebet várhatna az ember?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.