Szíria

Az USA-által abrakolt Szabad Szíriai Hadsereg nevű “mérsékelt” bűnbanda leányszervezete, a Dzsais al-Azza névre hallgató pribékcsoport nagy örömködve jelentette: tegnap kora este lelőttek egy orosz Mi-34-es típusú harci helikoptert Rahbat al-Kattab város közelében. Hama tartományban.

Egy amerikai TOW-rakétával.
Videoval is illusztrálták a bejelentésüket. Amelyben kidomborítják, hogy a lelőtt helikopteren tartózkodott a “Tigris” alakulat egyik parancsnoka, Suhail Al-Hassan ezredes is. Aki meg is halt.

Moszkvában, Hmeymimben, Damaszkuszban nem úgy tudnak illetékesek a történésről. Pedig megtörtént az!-Allah szakállára hogy igaz!
Igaz lehet hogy ott történt ahol mondják, úgy ahogy mondják! A többi-maradjunk annyiban-egyelőre pontosításra vár.
A video tanúsága szerint egy francia “Gazelle”-típusú helikoptert valóban lelőttek a latrok. Hmeymimi orosz katonai források is úgy tudják, hogy egy “Gazelle”-helikopterét lőtték le a szír hadseregnek.
Egyébként a Hama-tartomány északi részén indított latoroffenzíva nem teljesen sikertelen. Ezzel együtt is az orosz légierő beavatkozása következményeként a pribékoffenzíva megtorpant Achan, Maan, és Umm Hraytan térségében, és állóháború alakult ki.

Viszont a dzsihadista pribékek vélhetőleg maguk alatt vágják a fát. Élesztgetik a szír kormányhadserek állományában nagy lánggal eddig nem lobogó harci kedvet. Azzal, hogy tegnapelőtt lenyakaztak két foglyul ejtett szír kormánykatonát, amit gondosan le is fotografáltak, és közzé is tettek. Okulásul.
lny
Mi viszont megkíméljük olvasóinkat a módszertani bemutatató képeitől, amikhez képest a disznóvágás gyermekmese kiszínezőkönyvecske kategória.
Damaszkusz közelében tegnap villámoffenzívát indított a “Jaysh Al-Islam”-horda. A Al-Reyhan Farms térségében villámgyorsan be is fejeződött. A martalócok valami szebb befejezésre számítottak.

Aleppoban biztosat csak annyit tudni, hogy dúlnak a harcok. Az orosz és az amerikai külügyminiszter megállapodtak egy újabb 48 órás tűzszünetről a városban.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Favágó szerint:

    Úgy kilőtték hogy tovább is repült

  2. feketerigo szerint:

    Szerintem ez egy GAZELA tipusu francia gyartmanyu helikopter Sziriai zasloval!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.