Ki intézte…?

Tavaly ilyenkor éppen a történelem zajlott Budapesten

Nem túlzás, jóformán az egész világsajtó Magyarországra figyelt 2015 szeptemberének első napjaiban: hetven halott egy teherautóban, kaotikus állapotok a Keletiben, átvert menekültekkel teli vonat Bicskén, több száz gyalogoló ember az M1-en, a románok elleni focimeccs ultrái, egy keménykedő, ám láthatóan zavarodott kormány, és végül megannyi kétségbeesett arc.

2015. szeptember 27. A menekültválság magyar nyitányának is tekinthető a magyar rendszámú, szlovák céges teherautóban megfulladt afgán menekültek tragédiája. A 71 halottal teli járműre Ausztriában bukkantak rá a hatóságok az A4-es autópályán. Egy év alatt keveset haladt az ügy, vádat sem emeltek benne.
Szeptember 1-2. A menekültek tüntettek a pályaudvarok előtt a tranzitzónákban, főleg a Keletinél, mert nem mehettek be a lezárt peronokra, nem ülhettek fel a vonatokra, amelyekre megváltották a jegyüket.
alu
Azért is érkezett rengeteg menekült azokban a napokban, mert a szeptember 15-én hatályba lépő törvények szerint onnantól már bűncselekmény illegálisan átlépni a határt, a kormány jogi és fizikai határzárral is igyekezett lezárni a déli határt. A rendőrség sorfalat állt a Keletinél, feszült volt a hangulat. Azoknak a menekülteknek, akiknek nem volt elég pénzük, csak adakozásból volt ételük. “Ha valaki hoz ételt a Keletibe, azt általában sírva fogadják el az emberek” – írtuk tudósításunkban. Később egy vonatra felengedték a menekülteket, de míg ők azt hitték, az osztrák határhoz mehetnek, a szerelvény Bicskénél megállt, és a magyar hatóságok a táborba akarták kísérni az utasait.
Szeptember 4. A többnapos feszült várakozás megelégelve, a menekültek egy csoportja dél körül úgy döntött, gyalog indult a Keletiből Ausztria felé. Tudósítónk aznap nem a szokásos edzőcipőben ment a Keletihez, hanem egy vékony talpúban – ahogy elindult ő is a menettel, az autópályán beleragadt a forró aszfaltba a cipője, olyan hőség volt. “És voltak, akik mezítláb mentek” – emlékszik vissza. Volt olyan segíteni akaró magyar nő, akit életveszélyesen megfenyegetett egy magyar férfi, amiért felvett egy szír családot. Mindeközben Röszkén is kitörtek a menekültek a tranzitzónából a lassú ügyintézés miatt, és Bicskén is zajlott egy harmadik dráma, a soproni vonat utasai nem voltak hajlandóak kijönni a lekapcsolt szerelvényből, második napja várták, hogy továbbmehessenek. A nap végére többen önként bementek a bicskei menekülttáborba.

vnt

Szeptember 4. A bicskén veszteglő vonatból kitörtek az elkeseredett menekültek, egy férfi futás közben elesett és meghalt. 2-300 menekült végül Tatabányára érkezett meg.
Mindezek tetejében az este magyar-román meccs volt, erre készültek az ultrák is, akik nem a népligeti stadionban, hanem mellette, egy kivetítőn nézték a vb-selejzetőt. A Népligetben komoly összecsapás is volt a rendőrség és a huligánok között, annak azonban a rohamrendőrök esélyt sem adtak, hogy az ultrák a Keleti felé vegyék az irányt. Komolyan lehetett tartani attól, hogy a meccs után szélsőséges szurkolók egy csoportja a külföldiek zaklatásába kezd.
Szeptember 4-én, éjjel fél tízkor Lázár János miniszter bejelenti, hogy a menetelés, a bicskei eset és a pályaudvarokon kilakult helyzet miatt buszokkal szállítja el a menekülteket az osztrák határra. Az akció késő éjjel kezdődött el, itt olvashatja egy aktivista beszámolóját, aki részt vett a nagy utazásban – “amíg élek, emlékezni fogok erre”. A 70 buszból álló konvoj elvitte a pályaudvarok előtt veszteglő menekülteket, és felszedte az autópályán menetelőket is, és a bicskei vonat kitört utasait is.

kj

Szeptember 5. Hegyeshalom, Ausztria. A buszok folyamatosan érkeztek a határra hajnal háromtól délelőttig. Éjjel 1-kor jelentette be Werner Faymann osztrák kancellár, hogy átengedik a határon a menekülteket, és Merkel is közölte, ők is befogadják a Magyarországról érkezőket. Innen különvonatokkal vitték őket Bécsbe. Ugyanezekben a napokban, az M1-esen menetelést látva osztrák önkéntesek személyautókkal indultak el Budapestre, hogy átsegítsék az osztrák határig a városban táborozó menekülteket, akiknek az utaztatására és lehúzására amúgy jól szervezett nemzetközi embercsempész-maffia állt rá.
(Forrás:HVG)
Bal-Rad komm: Bizony! Tavaly nyáron-egyszer csak ÚGY-szinte a semmiből-muszlim migránshorda lepte el ORSZÁGUNKAT!
Amely tömeget a “magyar” qrmány egyszerűen NEM ENGEDTE TOVÁBB! Amikor aztán már NEM A FUTBALLHULIGÁNOK MIATT!-kezdett a helyzet eldurvulni, qrmányunk hirtelen megtalálta a migránsok továbbutaztatásának módját, és előállt a kerítés ötletével.
KINEK ÁLLT ÉRDEKÉBEN MINDEZ?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ki intézte…? bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. öreg kun szerint:

  Az illegális határátlépés mindíg, minden országban bűncselekmény., legalábbis ahol a törvény az állampolgárokat szolgálja.

 2. Október szerint:

  ” “magyar” qrmány egyszerűen NEM ENGEDTE TOVÁBB! ”
  így van .
  A többi csak most jön majd ,gondolom én

 3. kisember szerint:

  A jól szervezett “maffia” gyűjtőnéven “homoliberális titkosszolgálatok”. Ennyi embert gond nélkül gayrópába utaztatni hathatós segítség (szervezés) nélkül szinte lehetetlen, ráadásul még szabályozott mennyiségű “díszpintyet” is sikerült parkoltatni például a Keletiben, hogy az istenadta nép is értse, miről hazudozik a sok fehérellenes fajkeverő szarkeverő bel- és külhonban…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.