Calais lakói beleuntak

Élőlánccal tiltakoznak a Calais-i migránstábor ellen, óriási a dugó

Forgalomlassító tüntetést kezdtek hétfőn az észak-franciaországi Calais kikötővároshoz vezető autópályán fuvarozók, gazdák és a helyi gazdaság szereplői a migránstábor azonnali felszámolását követelve. A nap folyamán élőlánccal is tiltakoznak a helyiek a Dzsungelnek is nevezett tábor következményei ellen.

élő

Reggel 8 órakor két – mintegy negyven kamionból és harminc traktorból álló – konvoj indult el óránként néhány kilométeres sebességgel Dunkerque-ből és Boulogne-sur-merből Calais felé, ahol délelőtt találkoznak egymással.
Jóllehet Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter pénteken a helyszínre látogatott, és mindenkit biztosított arról, hogy a kormány folytatja a calais-i migránstábor fokozatos felszámolását az év végéig, a kamionosok úgy döntöttek: megtartják az előre tervezett megmozdulást.
“Tény, hogy Bernard Cazeneuve bejelentette a felszámolást, de nekünk azonnali biztonságra van szükségünk. Ha a felszámolás három hónap múlva történik, három hónapig újabb támadások érthetik a fuvarozókat, és a helyiek is veszélyben vannak. A lehető leggyorsabban fel kell lépni”- mondta David Sagnard, a francia teherszállítók országos szövetségének helyi elnöke.
Calais-i boltosok és a kikötői alkalmazottak, több százan élőláncot alkotnak majd nem messze a kikötőhöz vezető úttól és a Dzsungeltől. A tervek szerint a kamionok és a traktorok később felveszik az élőláncban tüntetőket, és együtt mennek a La Manche csatorna alatti alagút bejáratához, ahol útlezárással tiltakoznak. A pas-de-calais-i prefektúra azt kérte az autósoktól, hogy ha lehet, kerüljék el az A16-os autópálya Boulogne és Dunkerque közötti szakaszát a nap folyamán, és csak a mellékutakon közlekedjenek.

lánc

Az észak-franciaországi város északi határában másfél évvel ezelőtt spontán módon alakult ki a migránstábor, amelyet azóta megtűrnek a hatóságok. A túlzsúfolt táborba június óta ismét nagyobb számban érkeztek a Nagy-Britanniába átjutni próbálkozó illegális bevándorlók. A táborlakók egy része a sötét beálltával útakadályokkal lassítja a forgalmat, és a fékezni kényszerülő kamionokra embercsempészek segítségével próbálnak feljutni.
“Már felszámoltuk a déli részt márciusban, és az északi részhez is hozzáfogtunk. Lépésről lépésre kell haladni, befogadóhelyek létrehozásával kezdve, országszerte annak érdekében, hogy Calais-ban enyhüljön a helyzet”- mondta pénteken a belügyminiszter.
Az állam szeretné rábírni a tábor mintegy 6-7000 lakóját, hogy önként hagyják el a határvárost az év végéig. Ennek érdekében mintegy nyolcezer helyet kínál fel a kormány az ország különböző befogadóközpontjaiban.
A miniszter tájékoztatása szerint eddig közel hatezer olyan embert helyeztek el 161 központban, akik hajlandóak voltak beadni menekültkérelmüket Franciaországban, és lemondtak arról a szándékukról, hogy átjussanak a La Manche csatorna brit oldalára. Azt is elmondta, hogy jövőre ötezer újabb helyet hoz létre az állam a menedékkérőknek.
A belügyminiszter megerősítette, hogy a tárca számításai szerint jelenleg 6900-an élnek a táborban, a segélyszervezetek szerint viszont a megmaradt északi területen már legalább 9100-an vannak, ahol jelenleg elsősorban Irakból, Afganisztánból és újabban Szudánból is érkező emberek várakoznak arra, hogy illegálisan átjuthassanak Nagy-Britanniába.
(atv)
Bal-Rad komm: A gall belügyér rimánkodik a disznóknak, hogy a kedvelt dagonyájukból költözzenek már be a szép-kényelmes kvártélyokba! Amiket kimondottan az ő kedvükért létesítettek. De azok nem… Könyörgés ide-vagy oda, ők ott érzik jól magukat a dzsungelben.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Calais lakói beleuntak bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Gyújtsák rájuk.

 2. Szaszi szerint:

  A franciáknak is tele a tökük az összes politikai szereplővel,nem hisznek senkinek,úgy mint itt (remélem).Ráadásul munkahelyet ajánlanak a menekülteknek,akik vállalják hogy maradnak,ez még egy vödör olaj a tűzre,mert amúgy is nagy a munkanélküliség.Le Pen felé terelgetnek,mint itt a jobbik felé.
  Amúgy Jeddi harcol tovább,tart a vizsgálat,és neki kell bizonyítékokat találni védelmében,mert “a menekülteket nem lehet felelősségre vonni,mert nem találhatók meg ” 🙂 Ezt hivatalosan leírták,ezért folyik Ő ellene az eljárás.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szabaditsák rájuk az IDEGEN LÉGIÓT, azok biztosan rendet teremtenének, csak a Francia (GALL) “kormány ” BÉNA ÉS MAGATEHETETLEN, szerintem.

 4. forradalom! szerint:

  Nem lenne egyszerűbb,az összes mocsár és homoklakót hazaküldeni a jó édes anyjához.Biztosan aggódnak már értük.Inkább euro milliókért ide-oda viszik,zabáltatják.ruházzák,minden földi jóval ellátják ezt a még mindig kőkorszaki humanoidokat.Írni,olvasni egy sem tud,de hiper-szuper telefonja van.Használja arra hogy szól az anyjának,mindjárt jövök haza,

 5. Paraszt szerint:

  Nem tehetnek mást,,ez van nekik elő írva akár nálunk meg mindenütt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.