Elállt a románok lélegzete

Putyin a magyar-román határ felülvizsgálatát emlegette

blu

Nagy port kavartak Romániában Vlagyimir Putyin orosz elnök szavai, aki a Bloomberg riporterének területi vitákkal kapcsolatos tréfálkozására úgy replikázott, hogy akkor akár a román-magyar határ ügyét is felülvizsgálhatnánk.

A HVG a Főtér.ro című magyar nyelvű román híroldal beszámolóját idézi. A romániai hírportál szerint amikor Putyint a második világháború utáni határok érvényességéről, jelen esetben a Kuril-szigetek Japánnak való visszaadásáról kérdezték, az elnök azt mondta, ha valaki ezt a kérdést fel akarja vetni, akkor a magyar-román határ ügyére is ki kell térni.
Video 10:15-től

“Но тогда нужно дискутировать не по Калининграду, а в целом по восточным землям Германии, по Львову, который был частью Польши, и так далее, и так далее. Там есть и Венгрия, есть и Румыния”, — сказал Путин в интервью агентству Блумберг.
“Если кому-то хочется вскрыть этот ящик Пандоры и начать с ним работать, — пожалуйста, флаг в руки, начинайте”
A Kuril-szigetek kérdése úgy került szóba, hogy Putyin aznap találkozott Vlagyivosztokban Abe Sindzo japán miniszterelnökkel. Az orosz elnök ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy “Oroszország nem adja el területeit”.
Az orosz elnök szavait ROMÁNIÁBAN ÚGY IS ÉRTELMEZHETTÉK, mint a magyar-román “határkérdést”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Elállt a románok lélegzete bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Ettől nem lettem boldogabb. Putyin azt mondta, hogy akkor beszéljenek a Kuril szigetekről, amikor a Magyar-Román határ felülvizsgálatáról. Az az soha. Bár nem tudom mennyire pontosak a fordítások.

  Admin:

  Jól értelmezed! Putyin kb. azt akarta ezzel mondani, hogy a TÖRTÉNELMILEG KIALAKULT ORSZÁGHATÁROKAT ne firtassa senki!

  A probléma az, hogy ki-ki belemagyarázza a SAJÁT vágyait-félelmeit. Azt viszont tudni kell, hogy amennyiben TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK úgy hoznák, Oroszország politikai vezetése tartja magát a lenini kinyilatkozáshoz: “Trianon rablóbéke volt!”

 2. istván szerint:

  Ma sok-sok internetes felületet átböngésztem,de nem csak ma!Egy ideje figyelem,hogy az oldal-ablakokban,de a cikkek reklámjai között is napok óta,de talán már egy hete is észleltem,hogy orosz lányok,szexis hirdetései vannak ,de rengeteg!
  Azért ma egy kicsit gyanússá vált a dolog,és az a kérdés kezdett motoszkálni bennem,hogy ez talán nem is véletlen,hanem valami erkölcsi lejáratás lehet az orosz erkölcsök felé?!
  Nem,nem csak magyar,hanem más oldalak fordításánál is ezek a girl-hirdetések jelennek meg,és a gyakoriság ezen oldalak megjelenítésében ébresztette ezt a gyanút bennem!!
  Lehetséges ez!?
  Én nem csodálkoznák rajta,még véletlenül sem,látva,olvasva azt a rengeteg mocskot,amit az oroszokra szórnak,teljesen inkorrekt,lejárató módon!

  • joci szerint:

   Igen sztem jól látod a reklám lélektana pont ilyen, aljas és dezinformatív. Az ilyen reklámok a világnézetünk képei közé illesztik be az orosz lányokról szóló léhaság, bujaság , üzeletesedés, megvásárlóhatóság, stb ravasz lejárató képzetet. Mindegyik fél alkalmazza. Ezt mi látjuk, hogy az egyébként barátságos és segítő kész orosz emberekről más képünk legyen a mélytudatunkban.

 3. Szaszi szerint:

  Abe se önkéntes dalnok,jó lap Putyin kezébe a revizió.
  Mondjuk ha elfajulna és komolyan gondolnák a Kurill igényt abból csúnya háború kerekedne,ezen az alapon.
  Nem nyugszanak,akarják Oroszországot.de vagy gyávák,vagy gyengék.

  • Sub Zero szerint:

   A nyugati demokráciáknak fontos, hogy a nemzetközi jognak legalább a látszatát fenntartsák. Ugyanakkor totális háborút sem kezdhetnek el. Az ok kézenfekvő. Az ellenzékük csak arra vár, hogy a közvéleményt a kormányon lévők ellen fordíthassa. Nincs más lehetőségük, mint addig hergelni a célországot ameddig nem követ el hibát. Putyint is hergelik. Mivel nacionalista, alá akarják ásni tekintélyét azzal, hogy Donbasszban civil lakótelepeket lőnek. A nyugati közvéleményt félretájékoztatják. Ki akarták provokálni az orosz támadást. Putyin nem dőlt be. Helyette segélyszállítmányokat küld és fegyvereket. Hiába tartja a nyugat lélegeztetőgépen Ukrajnát, hiába tömi volt szocialista országok elfekvő fegyvereivel, hogy ne lógjon ki a lóláb, nincs Orosz invázió. Most jön a Kuril szigetek, hátha majd ez! Ennek nem lesz vége.

 4. bizony szerint:

  Egyébként nem értem hogy Oroszország miért nem adja (vissza?) a Kuril-szigeteket Japánnak. Történelmi gesztus lenne, ráadásul egy majdnem örökké tartó jószomszédi viszony alapja lehetne.
  A japánoknak nagy a népsűrűségük, nekik az a pár sziget óriási szolgálatot tenne. A oroszoknál pedig 0.01fő/km2 -el nőne a népsűrűség. Ajjaj, kibírnák.

 5. Szaszi szerint:

  Most őszintén.Ki vesz telket ilyen [email protected] helyen?

  https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.drgeorgepc.com/Tsunami1994RussiaKurils.html&prev=search
  Olyan mint a kismalac és a farkas meséje.”Engedd be csak az egyik lábam”…
  Aztán menne a vita a kőzet lemezekért
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Cirkumpacifikus-hegys%C3%A9grendszer
  Gondolom én.

 6. Szaszi szerint:

  Japánnak egyesek szerint vége,ismerjük,felajánlottak területet az oroszok,cserébe a technológiáért,nyersanyag ott van.Most is termelnek ott japók,kínaiak,utóbbiakkal baj van,egyre több termelő telepedik meg a bérbeadott földeken,és nagyon otthon érzik magukat.

 7. Szaszi szerint:

  Tegnap nem jutott eszembe az istenért se,hogy kontinentális talapzat.
  Tengerjog,1315 bekezdésnél található Kuril.
  http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_520_nemzetkozi_kozjog/ch05s06.html

 8. Szaszi szerint:

  Kösz hogy elolvastad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.