Pörög a biznisz

Orbán Ráhelék bahreini fényképéről valaki remekül üzletel letelepedési kötvényekkel

biz

Letelepedési kötvényekkel üzletel és Magyarországot, mint kiváló célpontot ajánlgatja az arab világnak és Afrikának Bahrein magyar konzulja, Garamvölgyi Balázs. Megkeresésre már úgy reagált, ő csak segíteni akart.

Az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs nemcsak az olajbiznisszel foglalkozik, de a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel – írja az Index. A lap a bomba üzletként ismert letelepedési kötvények kereskedelme körül talált rá a konzul nevére.
Bahrein tiszteletbeli konzulja jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég, az European Bond Program domainjét. A céggel való kapcsolatra utal az is, hogy az angol nyelvű African Business májusi számában Garamvölgyi interjút ad, ahol az arab világnak és Afrikának reklámozza Magyarországot, mint célállomást. Ezt alátámasztandó a konzul arról beszél, mennyivel többet nyújt a magyar letelepedési kötvény, mint bármely más EU-s országé. Magyarországon ugyanis elég a pénzt befizetni, ami mellett nem kell ingatlant venni, sőt, még csak az országban tartózkodni sem. Cserébe az arab vagy afrikai vásárló hozhatja a teljes családját, szüleit, gyerekeit, és mind szabadon utazgathatnak és üzletelhetnek az EU-ban (igen, ez ugyanaz az ország, ahol egy darab menekültet sem akar látni a miniszterelnök). Néhány oldallal arrébb pedig az általa bejegyzett European Bond Program hirdetése látható.
A Garamvölgyi által bejegyzett Eubond magyarországi elérhetősége megegyezik a Rogán Antal által delegált letelepedési kötvényes cégével, az Arton Capital Hungary-ével. Ez az a vállalkozás, amelynek Bulgáriában bejegyzett tulajdonosa, az Arton Capital a Nol.hu szerint kétes ügyletekbe keveredett szintén ilyen kötvényekkel. Az Index megkereste Garamvölgyi Balázst, aki azt mondta, ő csupán egy információs portált jegyzett be, nem tulajdonos semmilyen letelepedési kötvényes cégben. Azaz szerinte a hirdetéseket feladó, embereket toborzó Eubond csak egy honlap, nem cég. Munkájából vagy egyéb okokból kifolyólag gyakran intéz domaint olyan cégeknek, amelyekhez amúgy semmi köze? – kérdésre a tiszteletbeli konzul nemmel válaszolt. Elmondása szerint ez volt az egyetlen ilyen eset. Garamvölgyi hozzátette: az Arton Capital nevű letelepedési kötvényes cég volt az, amely megkérte, hogy segítsen nekik a munkában, és gyűjtsön olyanokat, akik Magyarországon telepednének le. Ehhez a munkához hozta létre az Eubond.org-ot. Arra nem akart egyértelmű választ adni, hogy ő maga fizette-e az afrikai üzleti lap hirdetéseit és a fizetett interjúnak tűnő anyagot. Azt viszont nem tagadta, hogy jutalékot kap az Arton Capitaltól a beszervezett ügyfelekért. Az Arton Capital vezetője nem tudott információt adni a Garamvölgyi-féle Eubondról. „Azért kerestük meg a tiszteletbeli konzult, hogy segítsen népszerűsíteni a céget” – mondta Balogh Radostina az Indexnek. Az Eubond megalapításának ötlete szerinte Garamvölgyié volt, és ezért nem is tudja, hogy az milyen konstrukcióban működik.
Az Arton Capital nem fizet semmit az Eubondnak, így a reklámokat és minden működési költséget vélhetően Garamvölgyi fizeti. A tiszteletbeli konzul csak a behozott kuncsaftokért kap járulékot, mondta az Indexnek Balogh Radostina. Ezzel Balogh Radostina szerint azonban nincs gond, ahogy azzal sem, ha Garamvölgyi ebben a rendszerben egyszerre két oldalról is benne van: először mint a magyar állam képviselője népszerűsíti a programot, majd ő maga, mint az Eubond képviselője, pénzt vesz fel a beszervezett kliensekért. Az Arton Capital vezetője úgy vélte, összeférhetetlenségről csak abban az esetben beszélhetnénk, ha követségi dolgozó kapna pénzt a munkáért. A tiszteletbeli konzuli cím azonban nem akadály. Garamvölgyi állításához képest érdekes, hogy a szomszédos Egyesült Arab Emírségekben működik egy, a nem-cégéhez nagyon hasonló nevű igazi cég, a European Bond Program Management Consultancy (EBPMC), amelynek saját promovideója szerint van CEO-ja, azaz egy igaz vállalatról van szó. Ez a cég is letelepedési kötvényekkel üzletel. A cég az Arton Capital egyik tulajdonosa, mégpedig egy bonyolult, nemzetközi céghálóban, erős offshore-szálakkal, derült ki a Magyar Nemzet cikkéből.
Garamvölgyi egyébként csak az utóbbi években erősített rá a fideszes gazdasági holdudvarhoz vezető kapcsolataira. Az Eubond honlapját is csak nemrég, áprilisban jegyezték be. A tiszteletbeli konzul korábban ugyanis a szocialistákhoz állt közel. Kinevezése is ehhez az időszakhoz köthető. Igaz, a Bahreinben többször is megfordult. Honlapja szerint 2007 óta tölti be a tisztséget, miközben hivatalos kinevezése valójában egy évvel későbbi, ahogy az a kormány hivatalos oldalán is szerepel. A minimum egyéves különbség a tiszteletbeli konzul szerint egyszerű véletlen. „Ez csak elírás lehet, nem tudok rá mit mondani, hivatalosan, ahogy emlékszem, talán 2008-tól vagyok tiszteletbeli konzul. Hogy 2007 miért jelent meg? Elírás lehet.” Garamvölgyi 2007-ben egyébként még Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt kalauzolta Bahreinben. Egy másik véletlen, hogy Garamvölgyi közel került a 2010-es szocialista kampányhoz is. A cikk szerint Mesterházy Attila kampánystábjának környékén többször is találkozott a tiszteletbeli konzullal. „Nem volt pozícióm a kampányban” – magyarázta értesüléseinket a bahreini konzul – „2010-ben találkoztam Mesterházyval, karácsonykor, egy rendezvényen, lehet, hogy kampányrendezvény volt, nem tudom.” Garamvölgyi nem adott magyarázatot arra, hogy miért jelent meg többször a szocialisták kampánystábja környékén. Orbán Ráhel és Tiborcz István Dubajban utazgatott, és nem valószínű, hogy baráti kapcsolataik ápolása miatt találkozott volna Bahreinben a konzullal.
(HVG)
Bal-Rad komm: EZEK mindent a sajátjukként kezelnek! Állampolgárokat vesznek, állampolgárságot adnak el! Egy 26 esztendővel ezelőtt remekül kitalált, és azóta fel-és kiépített, az EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ kereskedői hálózat. A Cosa Nostra vagy a sziciliai maffia cserkészcsapat, vagy ártatlan elsőáldozók gyülekezete lehet csak EZEKHEZ képest!
MINKET ADNAK VESZNEK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Pörög a biznisz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Már Tamás szerint:

  “…ártatlan elsőáldozók gyülekezete lehet csak EZEKHEZ képest!”
  Pontosan erről van szó!
  Amíg mi a zsigeri utálat szintjén átkozzuk a jobbot, a balt az elmúlt huszonhat, hetvenegy vagy éppen kilencven évet, és nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat, addig a cionista maffia szépen minden létező hatalmat begyűjtve jót röhög magában rajtunk, akik egymást versenyt gyűlölve a malmukra hajtjuk a vizet. Bedobtak mindent annak érdekében, hogy elterelve figyelmünket ne fogyjunk ki a napi acsarkodásból. Volt devizahitel, a befektetők pénzével lelépő senkiháziak, gazdasági válság, tolvaj kormányok, arab “tavasz”, Donbasz, sáskajárás. Mi erre figyelünk, reagálunk, átkozva ütnénk egymást. Közben pedig a valódi bűnösök, Mammon fiai a megosztók szépen ellopják a múltunkat, jelenünket, és a gyerekeink jövőjét. Ha így megy tovább tényleg az övék lesz a Föld…

 2. János szerint:

  Aki “Letelepedési kötvényt” elad, vesz, népszerűsít, reklámoz, vagy titokban forgalmaz, esetleg közvetít, az a legnagyobb gazember, bűnöző. Az egy “Mihail Gorbacsov” díjas hazaáruló! Arra le kell, hogy sújtson a magyar nép bosszúja! Azok méltóak a halálbüntetésre, nem kaphatnak kegyelmet, például 30 év börtönt! Azoknak lógnia kell! Akárki is az! Akármilyen bűnözői zsebkönyv ótvaros lapjairól kapta is a hányingert keltő nevét! Ez a véleményem!

 3. turzó istván szerint:

  Ez a büdös, tetves, gennyes maffia széthordja az országot, kiárúsítják, mint valami ócska használt holmit! Halál rájuk!

 4. zombi szerint:

  Csak megegyeznek ezek ,azok ,az apjuk-anyjuk egy ,a vallás szintén egy
  csak annyi a külömbség hogy az egyik fekete kanibál a masik piros ,de elv egy .
  ime erre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.