Az NNI azonnal beszélni akar a Sárgapólósokkal.

tűzököl

 

 

 

Az uzsorás kicsit felhúzta magát “A véleménynyilvánítás éjszakája” miatt.

vny

Kicsit másképp alakult a Sárgapólósok vasárnap éjszakája. Mégsem kék szörnyeket plakátoltak át, hanem véleményüket politikusok, bankvezérek lakásánál nyilvánították ki csendesen.
Tudta? Itt lakik…

A véleménynyilvánítás éjszakájáról és az első számú uzsorás zaklatása miatti eljárás legújabb eseményeiről írok.
Egyre kisebb esélyt látok arra, hogy a SeVizás ügyet és más súlyos társadalmi problémát vér nélkül meg lehet oldani.
Amíg rendőrök, bírók, ügyészek, sajtó nyalják a politikusok és bankárok seggét, addig csak álom, hogy szép szóval megoldás legyen. Leginkább akkor, ha a kifosztottak ezt tétlenül nézik. Az nem számít tettnek, ha valaki csupán hőzöng.
Alig pihentük ki az esti mókát, már hétfőn többünknél meg is jelentek a nyomozást vezető Ozsváthné Ónódi Edit r. szds. munkatársai. Idézést hoztak szerdára. Volt, akinek keddre.
Volt, akinél Edit már telefonon megjegyzéseket tett az esti akcióval kapcsolatban.
Annak azért örülök, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda kiemelt nyomozóinak nincs fontosabb feladata, mint piCsányi parancsai szerint eljárni.
Meg vagyok nyugodva, – és ezt javaslom mindenkinek – hogy az első számú uzsorás zaklatása miatti nyomozás a legsúlyosabb bűntény ma Magyarországon. Úgy tűnik, hogy ennél sürgősebb feladata nincs a rendőrségnek. Mégis csak rend van ebben az országban.
Amikor telefonon jeleztem Edit asszonynak, (ahogyan néhányan hívják) hogy legkorábban következő szerdán, vagyis 14-én tudunk beszélgetni vele, kicsit felháborodott.
Ezt a beszélgetést az én hangommal az alábbi videón lehet hallani:

Mielőtt a fenti videó elkészítésével végeztem, újabb rendőrök jelentek meg a házunknál. Ezúttal egyenruhában rendőrautóval. Újabb idézést hoztak az NNI-től. A következő hét szerdára, 14-ére, ahogyan én kértem a telefonban.
Az kicsit fura, hogy amikor mi kértük, hogy a gyanúsításunk alapját képező videókat hagy nézzük végig, akkor erre nem volt idejük. Lehet, hogy kiderült volna, hogy vannak olyan gyanúsítási időpontok, amikor nem is jártunk a Laura úton.
Edit asszony megfenyegetett, hogy majd szankciókat fog alkalmazni, ha nem jelenek meg 7-én 9 órakor.
Itt üzenem újból Editnek, hogy 14-én 9 órakor megyünk Anitával. Szánjon rá bőven időt, mert az összes videót meg kívánjuk tekinteni, ami a gyanúsításunk alapját képezi. Amennyiben erre nem ad erre lehetőséget, úgy azt kérjük, hogy azt megfelelően indokolja írásban.
Edit több hibát elkövetett a nyomozás során:
– Már többedik alkalommal ésszerűtlenül rövid időre idézett több embert. Az ügy súlyossága nem indokolja, hogy ne lehetne legalább 15 napos határidővel idézni, illetve akadályoztatás esetén más időpontot biztosítani.
– Többször telefonon, másokon keresztül üzenve idézett embereket, majd ellentmondásosan ezeket az idézéseket lemondta szintén üzengetve mások által.
– Több alkalommal két nyomozó személyesen hozott ki idézést, ezzel feleslegesen terhelve a költségvetést. Mivel az ügy már egy éve folyik, és szerintem fog is még egy darabig, ezért beleférne a levélben történő idézés.
– Bűnösként, bűnözőként kezeli a véleményüket kinyilvánító személyeket. Úgy tűnik, hogy parancsokat fogad el közvetlenül, vagy felettesei által az első számú uzsorástól.
Majd a kihallgatáson ezekről is beszélgetek vele.
A jelenlegi nyomozás picsányi zaklatása miatt már lassan egy éve folyik. Mi már két éve is láttunk iratokat arra vonatkozóan, hogy zaklatás miatt feljelentett minket az uzsorás.
Hagyjuk az NNI-t. Nézzük meg, mi is történt A véleménynyilvánítás éjszakáján?
A Sárgapólósok úgy döntöttek, hogy mégsem a kék szörnyekkel fognak megvívni. Többen úgy gondolták, hogy mivel előre bejelentettük, figyelni fognak, és eljárás alá akarnak majd vonni. A figyelés bejött. Bár nem lett intézkedés, de nem sok kellett hozzá.
Végül azt a javaslatot fogadtuk el, hogy ha már együtt vagyunk, akkor tegyük ki házak kapujára figyelemfelhívásként, hogy ki is lakik ott.
Az üzenetek a képeken láthatók szerint így kezdődtek: Tudta? Itt lakik…
Videós összefoglaló a véleménynyilvánítás éjszakájáról:

20 órakor találkoztunk a Blahán.
Előbb az első számú uzsorás házához mentünk. Mivel a környező utcák is be vannak kamerázva, így az őrség már várt minket a kapun belülről.
Következett matolcsi. Itt a kaput tárva nyitva találtuk. Akár be is mehettünk volna. Lehet, hogy minket várt? Mivel ez nem derült ki, így itt is kikerült néhány plakát.
orbán volt következő megálló.
Innen továbbmenve egy közeli kereszteződésben több autóval várakozó rendőrökbe botlottunk. A következő helyszínre kis kerülővel érkeztünk. A gazságügyi miniszternél, trócsányinál is véleményt nyilvánítottunk.
A fent írt nyomozás vezetője, Edit asszony többször sérelmezte, hogy miért csak az első számú uzsorást látogatjuk. Ő adta az ötletet, hogy – bár igen kis halak piCsányihoz képest – a többiekhez is ellátogassunk.
cib vezérhez, sumákpalihoz is benéztünk. Ő volt, akinél a bank Veres Istvánnal folytatott levelezésében is sérelmezte, hogy István a főnök házánál is véleményt nyilvánít.

Csak pár métert kellett menni a merkantil vezérhez, utassy lászlóhoz

Kerületet váltottunk. zolnai gyurihoz, a judapestbank vezérhez érkeztünk.
Kis kaptató után jelasity radovánhoz értünk. Ő az elveszemsz bankban igazgatja a házak jogtalan elvételét.
A banif főni, holló bence házát is megtaláltuk.
A Pasa lakóparkban lakótársak rogán antilop és varga misi. Itt egy járókelő megkérdezte, hogy mit csinálunk. Mikor elmondtuk, hogy az itt lakó politikusok ténykedése miatt nyilvánítunk véleményt, csak ennyit mondott: „joguk van hozzá.”
Már épp indultunk, mikor egy rendőrségi busz állt mögénk. Az utolsó állomás előtt megtaláltak. Kisebb kanyarok után a négy autó négy irányba ment. Egy ideig egyikünket még követték, majd elveszítettük őket.
A többiek még kiragasztottak egy véleményt semjén kapujára is.
További képek érhetők el az lábbi hivatkozáson: http://nemadomahazamat.hu/blog/?post=az-uzsoras-kicsit-felhuzta-magat-ba-velemenynyilvanitas-ejszakajar-miatt-n-az-nni-azonnal-beszelni-akar-a-sargapolosokkal
A véleménynyilvánítás éjszakájának első fordulója véget ért a Balhán.
Azért csak az első, mert mint a legtöbb akciónál, lehet, hogy ennél is folytatjuk rendőrségeken, bíróságokon.
Úgy is mondhatjuk, hogy mi megkezdtük a gyülekezési törvény módosításának társadalmi vitáját. Amint tudjuk, leginkább azt akarják korlátozni, hogy politikusok, bankvezérek házainál lehessen véleményt nyilvánítani. Mivel biztosak vagyunk benne, hogy sem trócsányi, sem a többi érintett nem hív meg minket, mint jogalkalmazókat a vitára, hát elébe mentünk. Megmutattuk, hogy teljesen mindegy, hogy milyen fondorlatokkal akarják korlátozni a szabadságjogokat. Aki akar élni a jogaival, az megteszi. Akár szabad, akár nem. Aki meg csak sírva tűri, hogy fosztogassák, annak szintén mindegy.
A Sárgapólósok nem az alkotmánybíróságon fogják támadni az alapvető jogok korlátozását. Mi a gyakorlatban tesszük.
“Végül is csak kétféle ember létezik a világon: amelyik beszél és amelyik cselekszik. A legtöbbje csak beszél, nem tesz mást, csak beszél. De ha összevetjük tudjuk, aki cselekszik, az változtatja meg a világot, és aki ezt teszi, rajtunk is változtat. Ők azok, akiket nem felejtünk el! Te melyik vagy? Aki folyton csak beszél, vagy aki a sarkára áll és cselekszik? …mert hidd el nekem, minden más csak rohadt tetves porhintés.”
(Póka László)
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
 
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.