Azeemúttnyócévmijatt…!

Gyurcsányt hibáztatják az ’56-os dalért – Ámuljon Rétvári válaszán!

rvb

Válaszolt a humántárca államtitkára Szabó Szabolcs független képviselőnek, az Együtt politikusának, aki az ’56-os emlékév 50 milliós dala iránt érdeklődött. A reagálásból megtudhattuk, hogy a 2007-ben elhangzott, “In the Steps of Champions” című dal, – melynek továbbfejlesztett verziójából született az “Egy szabad országért” – csak tesztelésnek számít, és egyébként is az egészről Gyurcsány Ferenc tehet, aki miatt “kudarctörténetté” vált az ’56-os forradalom ünneplése.

Hogy hogyan is jön össze a kormány szemét évek óta szúró DK-elnök korábbi kormányzása, és az, hogy a nagy elánnal beharangozott dalt valójában már 2007-ben elsütötte a szerző (igaz, szerényebb verzióban) a miami sportcsapatok győzelmeinek tiszteletére, rejtély, mindenesetre Rétvári Bence azt írja a válaszában: “Az emlékév tartalmi magjának, üzeneteinek és programelemeinek tervezésekor az 1956-os Emlékbizottság az alábbi szempontokat érvényesítette: 2006-ban nem nyílt mód az 1956-os forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére, az 50. évforduló a Gyurcsány Ferenc vezette kormány döntései okán kudarctörténetté vált.”
Az államtitkár leszögezi, hogy kizárólag a folyamatban lévő ügyekről beszélhet, amelyek “szerződéssel kapcsolatos és/vagy pénzügyi természetű információi a projekt státuszából adódóan nem képezhetik még beszámoló tárgyát. Erre majd az emlékév lezárásakor kerülhet sor.
Rétvári arra is kitért, hogy a dal valóban létezett korábban, de abból nem gazdagodott meg senki, mert Desmond Child korábbi nyilatkozatából kiderül, hogy “a dal korábban kereskedelmi forgalomba nem került, jogait nem értékesítették” és a szerző szerint “teljesen elfogadott szokás, hogy a zeneipar alkotói folyamata során dalok korai változatait vagy egyes részleteit kipróbálják, letesztelik egy kiválasztott közönség előtt, és ezeket a részleteket később, a végső változatban fejezik be”. Vagyis a Miami Egyetem sportolóinak csak a tesztváltozat jutott a 2007-es verzióval – írja a hvg.hu Rétvári válasza alapján.
Az említett dalról egyébként a mai napig nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe is került, Schmidt Mária ugyanis nyílt levélben hárította el a sajtó kérdéseit a dalról.
Képtalálat a következőre: „Schmidt Mária-kép”
“A felek még tárgyalnak, és a végleges szerződések aláírásra (megkötésre), illetve a szerződés szerinti díjazások kifizetésre nem kerültek, így adatigénylése idő előttinek minősül, azt teljesíteni nem áll módomban – írta az augusztus 23-án kelt levelében a Terror Háza igazgatója.
(nepszava)

Képtalálat a következőre: „Schmidt Mária-kép”

Bal-Rad komm: “…A felek még tárgyalnak, és a végleges szerződések aláírásra (megkötésre), illetve a szerződés szerinti díjazások kifizetésre nem kerültek, így adatigénylése idő előttinek minősül, azt teljesíteni nem áll módomban…” – de ha kíváncsi a dolgokra, kérdezze meg El-Qrot! Ammiattvanminden!
El-Qro nem éppen a szívünk csücske. De nagyon úgy fest, hogy a döbrögista horda úgy retteg tőle, mint ördög a tömjénfüsttől. Márpedig ez aligha véletlen! Valami kell hogy legyen a háttérben, ami a horda riadalmát táplálja!
Nem tán Clintonné?
Persze-NEKÜNK-MAGYAROKNAK-teljesen mindegy! Azaz a jelek szerint mégsem. Akadnak szép számmal, akik szerint jobb ha a nemmzetthyszínű hentes csontoz ki bennünket, mint egy libsi mészáros!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Azeemúttnyócévmijatt…! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Szaszi szerint:

    Kudarctörténet…
    Rendszeresen lelép a Don és a kápók nemzeti ünnepeken,most is szétspriccelnek majd,valami halaszthatatlan ügy miatt.Mondjuk idén szopó,mert vasárnapra esik,de megoldják.Ezzel a rohadt nótával egyszerűen nem értik mi a bajunk,nem az ötvenmillió,hanem TI.Úgy egyben,a mázas lapítással.
    Csak nehogy megismétlődjön az az 50.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.