Bukik a Modell?

ÁLL A BÁL ÉRPATAKON, NEM TUDTAK FIZETNI A KÖZMUNKÁSOKNAK

omizo

Az önkormányzat számláján inkasszó van, a kormányhivatal által a bérre átutalt pénzt elvitték.

Újabb botrány Érpatakon: a közmunkások nem kapták meg a fizetésüket. Az önkormányzat ugyanis – mint azt korábban előre jeleztük – mostanra fizetésképtelenné vált, nincs pénz a számláján, van rajta viszont inkasszó, ha tehát pénz érkezik, mint most a kormányhivataltól a közmunkások bérére, az elviszik.
A településnek nincs elfogadott zárszámadása és költségvetése, ezért megromlott Orosz Mihály Zoltán és a képviselőtestület viszonya is. A képviselőtestület ugyanis nem fogadta el a 2015-ös zárszámadást. Ennek oka, hogy a polgármester közmunkásként fizeti saját politikai aktivistáit, és a település egyéb erőforrásait is felhasználta politikai projektjeihez.
(kím)
Bal-Rad komm: Node a kiválóan működő kertészet? Hát az sem hoz a konyhára? Esetleg bukóban a MODELL? Most akkor mi lesz? 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bukik a Modell? bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Vászoly szerint:

  Egy még 2006 előtt felvett hitelről van szó, amit nemes egyszrűséggel elloptak. . Akkor ugye épp egy fidesznyik volt ott a “pógimesti”. OMZ fizetett ahogy tudott, többször halasztást és átütemezést kért, de a hullámok összecsaptak a feje felett.
  Mondhatni a Fidesz szépen kicsinálja.

 2. V.kutya szerint:

  Általában az én dolgom szokott lenni, hogy az érpataki modellt csápoljam, de ez a hír inkább aggaszt engem, és egyébként sem tudok örülni senki kárának.
  Nem kell különösebben kedvelni Orosz Mihály Zoltánt, és persze fura népek laknak arrafelé, az is biztos, de azt kell látni, ami a dolgok mögött van, és főleg azt az utat, ami ebbe a jelenbe vezetett. Már az is óriási dolog, hogy létezik ilyesmi, hogy érpataki modell, aminek egyes vonásait alkalmazzák itt nálunk, Ózdon is. Láss csodát, az én unokám ebédje mellett ott volt a friss szamóca, amikor volt a “nyílt nap”, saját szememmel láthattam, hogy a közmunkások által termelt zöldségfélék (már évek óta) valóban jó helyre mennek, és minden más, rossz híreszteléssel szemben igazi értéket állítanak elő! Olyan vízelvezető árkokat állítottak helyre, ami időtlen idők óta be voltak temetve, szépen körbe betonozták, minden udvarba külön kis hidat zsaluztak. Tudom persze, közpénzből, és hogy ráfizetés, de ugyanez a munka 30 éve is ráfizetés volt ,ha azt az oldalát nézem, hogy nincs belőle haszon, meg hogy meg lehetett volna venni a szamócát a zöldségestől is, talán olcsóbb is lett volna összességében, mint ha leosztjuk egy fő munkaidejére a kertészet munkájának a bérét.
  Oroszt azért támadják most, és támadták régebben, az előző ciklusok idején is, mert nem bírták elviselni (a bírálók) a saját tehetetlenségüket, sikertelenségüket ebben a témában. Példaértékű mindenképpen a bűnmegelőzés tekintetében amit tettek, gyakorlatilag nincs bűnözés a falujukban.
  Összességében: Orosznak mindenképpen jár annyi, hogy elismerjük, amit eddig tett, és pusztán az a tény, hogy folyamatosan támadják minden oldalról, ez azt jelenti, hogy biztosan jót cselekszik! Manapság dicsőséges tett csakis narancssárga szerelésben lehetséges!

  • vitorla123 szerint:

   Egyszerű!Vagy TSZ,vagy szovhoz tipusu gazadaság kell.Mégpedig gépesítve..Csak erre a cigány nem alkalmas,mert nem tud magyarul.Köznyelvet se tudja,az irodalmit meg pláne nem.Szóval a cigányok közmunkával való kínzása csak a gyülöletet növeli a magyarok ellen.A cigány anya alapszinten megtanítja a büntető jogot a gyerekének.A többit a bírók tovább fejlesztik.Nem akrnak és nem is tudnak fizikai munkát végezni.Tisztelet a kivételnek.A KMK utóljára Kádár idején volt eredményes.Ma a bérükért támaszkodnak a lapátra.Igazuk van.Csak kínozzák őket.Azt a gép jobbminőségbe,percek alatt elvégzi,ingyenAbért oda lehet adni a cigánynak,hogy költse el.Ez teljesen nyilvánvaló.

   • V.kutya szerint:

    Nincs igazad.
    Kereken kimondom, hogy nincs.
    Több okból sem.
    Egyik maga ez a kifejezés, ez az egyetemes “minősítés”, hogy: cigány!
    Mert olyan, hogy cigány, tehát akkor “ez meg ez”, ilyen nincs.
    Mint ahogy olyan sincs, hogy magyar, akkor: szorgos-dolgos gazdálkodó, vállalkozó, kiváló dolgozó gyári munkás, egyetemi tanár stb..
    Nincs egyetemes, mindenkire érvényes jó vagy rossz bélyeg.
    A cigány nem egy nép, nem homogén.
    És a magyar sem egy, és nem homogén.
    Emberek vannak, és minden ember egy más világ.
    Fiam gyárban dolgozik, sok szalagmunkás cigány, és otthon mindnek jószága van. ÉS mert kevés a fizetés, még otthon másodállásba megy, egy másik üzembe, váltják egymást ott is, ugyanazok! Úgy bizony, két munkája is van, amellett, hogy a családját eltartja.
    Nem szabad sommás véleményt mondani, ez a cikk pedig sajnos épp erre való.
    A legfontosabb: semmi köze Kádár Jánoshoz, és a létezett szocializmushoz!
    Ezzel nem leszel kurucosabb, magyarosabb, nemzetesebb, vagy kommunistább, ha te is rúgsz egyet azokba, akikbe másik ezren rúgnak.
    Egy kommunistának nem kéne ezt mondani, hogy csakis az ember számít. Nekem ezt tanították.

    • Sub Zero szerint:

     V.kutya! Igazad van és én is egyetértek azzal, hogy amelyik cigány becsülettel dolgozik, az legyen is megbecsülve! A gond az, hogy legalább 9:1 arányban vannak közöttük többen a léhűtők! Nincs kedvem olyan 10 lövetű forgótárassal orosz rulettet játszani, amelyiknek a tárában csak 1 üres hely van.

     • V.kutya szerint:

      Fordítva van.
      Nem ismerek cigányt, aki nem dolgozik közmunkán legalább. Sőt, sorbaállás van a közmunkáért, de ezt már régen leírtam.
      10-ből 1 “lyuk” a magyarban is megvan bőven, a lopás egyetemes össznépi játék. Hozzák a tűzifát: lop a cigány belőle, és lop a magyar (paraszt) is, csak másképp lop. De lop, mert lopás nélkül nincs üzlet. Nem hiszed? Menj be egy bankba, vagy aktiválj egy hitelkártyát, és nézd meg, hányszorosát kérik vissza!
      Kifosztás? Csoportos rablás? Nézd meg a behajtókat! Derék magyar emberek, egyik sem putris cigány.

 3. Rosszarcu szerint:

  Tisztelt Vitorla úr!

  Általában kedvelem a hozzá szólásait, mert magam is egyet értek sok mindennel amit megfogalmaz, de ez a sok cigányozás faji alapon egy kicsit sok!!!

  • Eduard szerint:

   Az ember,az egy faj, a cigány, meg egy fajta. A természet,már csak ilyen,hogy fajták élnek benne, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól. A tudomány “rasszista”. Ha ez nem tetszik,lehet templomba járni,ott lehet hinni mindenben,amit szeretnél!

  • Eduard szerint:

   Rosszarcu úr! Az ember,az egy faj, a cigány, meg egy fajta. A természet,már csak ilyen,hogy fajták élnek benne, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól. A tudomány “rasszista”. Ha ez nem tetszik,lehet templomba járni,ott lehet hinni mindenben,amit szeretnél!

   • Sub Zero szerint:

    A XIX. században a kutatók a négereket az állatvilágból alig kiemelkedett lényekként kezelték. Nem tekintették embernek, hanem külön fajnak. A fajelmélet kifejezés is azóta tartja magát.

  • Pozsony 907 szerint:

   Jobb mint a kurutty.:)))

   • vitorla123 szerint:

    Tanítottatok cigány iskolában?Beszéltetetek cigány emberekkel?Hallgatatok ki cigány bűnözőket.?Na azért!Ugyanis nem én meg te vagy rasszista,hanem a cigányok azok!Ő nekem magyar,vbagy magyar cigány!Én neki,”MAGGYAR ” vagyok.Igy is mondják “Haalod mit mond a maggyar?”Sajátos a magyar nyelvük!Cigány beszéd.Csak ők értik és tolmács kell aki lefordítja,hogy mit mondanak.Sajátos tolvajnyelv.A magyar anyanyelvű bűnözők sem értik!

    • vitorla123 szerint:

     Csak ráadás.Ezért taníthatatlanok.Nincs a magyarral közös kód.,amit az iskola használ.Ezért képezhetetlen.De nem is akar és nem is tud asszimilálódni.A vegyes házasságokban már nincs ilyen gond.Ismerek több félcigány egyetemi hallgatót.Nem genetika,hanem nevelés a gyökere.Vagyis saját nyelv (a maggyar) és saját nemzetiség tudat.Ellenség a magyar társadalom.

 4. joz szerint:

  A gondolkodó emberek is előítéletesek. Csak az ő előítéleteiket nem a szóbeszéd, hanem a saját tapasztalataik határozzák meg. Sajnos a legtöbb magyar embernek vannak a cigányokkal rossz tapasztalata, olykor félelme. Tehát amíg a cigány társadalom nem változik sajnos a hozzájuk való viszony sem fog változni.

 5. petymeg szerint:

  Ez a cigány téma nem egyszerü.
  Mindenki jól látja csak más honnan.Aki vidéken és minnél kissebb településen lakik annál több alját lát/nem megy el,nem költözik /mert kielégiti a környezetéből beszerezhető megélhetés/fa,élelmiszer,stb./.
  A nagyobb településeken az igényesebbje található,viszont lényegesebb kisebb létszámban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.