Országot építünk! Döbrögisztán Vajdaságot!

Államtitkár: közös országot kell építeni a romákkal

Képtalálat a következőre: „cigányok-kép”

Nem két külön országot, hanem egy közös országot kell építeni a romákkal – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Berlinben, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) német soros elnöksége által szervezett Szembenézés a cigányellenességgel – a politikai vezetők szerepe a diszkrimináció, rasszizmus, gyűlölet-bűncselekmények és a roma és szinti közösségek elleni erőszakkal szembeni fellépésben című konferencián.
Az államtitkár a tanácskozás szünetében a magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: a konferencia fontos témája az “iszlám kérdése, az, hogy mennyiben befolyásolja az illegális bevándorlás, és az annak nyomán megváltozó pártszerkezet és politikai helyzet a romák megítélését” és integrációját.
Hangsúlyozta: felszólalásában azt az álláspontot képviseli, hogy “nekünk a romákkal egy utunk van, és ezen az úton együtt szeretnénk végigmenni”.
Magyarországnak az az érdeke, hogy “ne két külön országot építsünk szeparáltan”, hanem egy közös országot – mondta Czibere Károly.
Az eredményekről szólva rámutatott, hogy akár a szegénységi, akár az egyenlőtlenségi, foglalkoztatási vagy képzettségi, iskolaelhagyási adatokat tekintve látható, hogy az utóbbi három évben valamennyi mutató javult, és a roma közösségben a szegénységi ráta ugyan még mindig jóval magasabb, mint a lakosság egészében, de jelentős csökkenés is látható.
A másik fontos elem a 2011-ben elfogadott társadalmi integrációs keretstratégia programjainak végrehajtása. A stratégiának két fő fókusza van; a foglalkoztatottság bővítése, valamint a gyermekek számára “egy nagyon erős életkezdés biztosítása” a többi között a tanodahálózat és az úgynevezett biztos kezdet házak hálózatának fejlesztésével – fejtette ki az államtitkár, hangsúlyozva, hogy “hosszú távon elveszíti az életesélyeit”, aki “kizuhan” az iskolából.
A konferenciát megnyitó beszédében Michael Roth, a német külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államminisztere kiemelte: “romák nélkül szegényebb lenne Európa”, és “a többségi társadalomnak is meg kell változnia, hogy végre eltűnjenek a legnagyobb európai kisebbséggel szembeni széles körben elterjedt előítéletek”.
Az előítéletek Németországban is erősek – tette hozzá, idézve a lipcsei egyetem egy új kutatását, amelyben a megkérdezettek csaknem fele arra az álláspontra helyezkedett, hogy a szintiket és romákat ki kell tiltani a belvárosokból, és 58 százalékuk úgy vélte, hogy a szintik és romák különösen hajlamosak a bűnözésre.
Ezek a “nyugtalanító számok”, megmutatják, hogy minden demokratikus erőnek határozottan fel kell lépnie a nyílt diszkrimináció és megbélyegzés ellen–mondta.
(propeller)
Bal-Rad komm: Botrány! Az okozatot fölcserélni az okkal!-egyenesen botrány!
Azt már tudjuk, hogy MIT “FOGUNK” TENNI a romák integrálásáért! Azt viszont nem, hogy MIT KELL TENNIÜK A ROMÁKNAK a közútálat ellen! Gyanítjuk, hogy a tenyésztés fölpörgetését. Többségben már kevesebben fogják őket útálni. 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Országot építünk! Döbrögisztán Vajdaságot! bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    A roma kérdést nem lehet csak az alapjövedelemmel megoldani.Csak fogyasztásra alkalmasak.Munkára és tanulásra alkalmatlanok.Elősször is nem beszélik a magyar nyelvet.A köznyelvet sem,nem hogy az irodalmit (Hallod mit mond a maggggyar!)Nem magyarok és nem is akarnak csak állampolgárok lenni.Ez a cigány bűnözés gyökere a magyar ellenesség.Nem a magyar a rasszista,tévedés,hanem a roma.Nekik az iskolára semmi szükségük nincs.Az anya megtanítja a bűnözés alapjait a családjának.A többi süket duma.Nem bűnöznek,ha a robotok munkájából adunk nekik annyit,hogy a létük biztosítva legyen.A nőket egy gyerek után Kínához hasonlóan le kell kötni.

  2. Smith szerint:

    A cigányok kaptak elég esélyt a beilleszkedésre, ám nem éltek vele. Meg kell vonni tőlük minden anyagi támogatást, és majd szépen pakolnak és továbbállnak oda ahol eltartják őket. Merkel azt mondta, hogy mindenkit befogad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.