Szabad a vásár

Orosz csaló is vehetett letelepedési kötvényt

roto

A kormány által szigorúnak mondott biztonsági szűrőt kijátszva, egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár – állítja a Magyar Nemzet. A BÁH szerint bűnözők nem vehetnek kötvényt.

Az adócsalásért elítélt orosz a Magyar Nemzet információi szerint a karib-tengeri adóparadicsom, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt.
Erre azért volt módja, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) a kötvényvásárlótól a „Magyarországra történő beutazását megelőző állandó vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország hatósága által kiállított, büntetlen előéletet igazoló, hat hónapnál nem régebbi okiratot” követel meg. A szabályozás a cikk szerint így könnyen kijátszható, hiszen a makulátlan előélettel kapcsolatos igazolást nem az állampolgárság szerinti hatóságtól kell beszereznie a külföldinek.
A Belügyminisztérium ugyanakkor korábban tagadta, hogy bűnözők is vehetnek letelepedési kötvényt. Közlésük szerint a kötvény vásárlását kérelmezőket négy szervezet is vizsgálja: ellenőrzi őket a BÁH, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség.
A lap azt is állítja, hogy az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa ismerőse lehet Rogán Antalnak. Balogh Radosztina ugyanis a cikk szerint egyetemi társa volt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen.
(HVG)
Bal-Rad komm: A pénznek nincs szaga! Hát még a jutaléknak?! Annak aztán végképp nincs!
Ha pedig az ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT VÁSÁRLÓ megfelel a bűnözők által megszabott törvényi feltételeknek, szabad a vásár! A pénz a lényeg!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szabad a vásár bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. ficko szerint:

  Igen csak a pénz számít !
  A népszavazáshoz akartam már írni ,de ez a cikk pont rátapint a lényegre ,amiről a Tisztelt szavazók nem tudnak . Végül is honnan ?
  A tisztelt fidesz 2/3 al hozott egy bevándorlási törvényt ,amikor az lehet Magyar állampolgár ha megveszi azt, tehát pénzt kap az állam.
  A kvótát elutasítja, mert az csak a pénzt viszi, költeni kell rájuk.
  Ha ne adj Isten az EU vállalja a költséget akkor az Országgyűlés egyből elfogja fogadni a kvótát . Ebben biztosak lehetünk Tisztelt Magyar állampolgárok !
  Remélem nem így történnek a dolgok.
  Végül is az Országgyűlés hoz minden törvény !

  • vitorla123 szerint:

   Elég volt egy Trianon!Minden nemzet állampolgára éljen meg a hazájába.Senkit nem fogadunk be.Se Oroszt,Se Amerikait.Se Zsidót,Se Arabot.Még a Székelyek befogadását is meg kellene gondolni.Kiáltsák ki a Székely Köztársaságot..

  • Smith szerint:

   A letelepedési kötvénybiznisz is viszi a pénzt, eddig 5,3 milliárd forintot bukott rajta az állam. Az USA-ban is van ilyen lehetőség, csak ott befektetéseket várnak el a letelepedésért cserébe, mint pl.: min. 1000 embernek munkahelyet teremtenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.