Szíria

Irakban vad iramban bombázza a török légierő a Kurd Munkáspárt (PKK) milicistáit.
Egy nemzetközi szervezet – az International Crisis Group – adatai alapján a török-kurd összecsapásokban szeptember kezdete óta, négy nap alatt 1958 ember vesztette életét, köztük 676 török katona vagy rendőr és 733 kurd fegyveres.
Szíriában ugyanez a helyzet. Ott is elsősorban a kurdokat támadják a törökök, de ott az YPG alakulatait.

Tegnap amúgy a Robbantások Napja volt Szíriában. Tartuszban, Homszban, a főváros, Damaszkusz külterületein és el-Haszeke városban.

Tartuszban reggel nyolckor a várost Damaszkusszal összekötő autóúton egy merénylő felrobbantotta az autójába rejtett pokolgépet. Utána a helyszínen összegyűlt tömegben egy másik merénylő működésbe hozta a testére erősített robbanóövet.
Homszban autóba rejtett pokolgép robbant egy katonai ellenőrző pontnál: 4 katona meghalt, 7 súlyosan megsebesült. El-Haszekében egy öngyilkos merénylő egy téren robbantotta fel a motorkerékpárjára szerelt pokolgépet. Merénylet volt a Szabbúra és Bádzsa közötti úton, és az északkelet-szíriai Kamisli városában is.

tak

Aleppoban a szír állam zászlói lengenek a katonai oktatási centrum felett. Hírügynökségek egybehangzó jelentései iszonyatos mértékű latoregyed pusztulásról számoknak be.

Egy olyan katlant csináltak a kalifátusistáknak észak-Aleppoban, amelyben a főzet minden anyaga már benne van. Fűtik is földről-levegőből egyaránt.

Ma hajnaltól az Aleppo-Damaszkusz autóút is az orosz légierő gondjaira van bízva.

ana

Anatolij Antonov orosz védelmi miniszter-helyettes ma reggel Moszkvában közölte, hogy az orosz kontingens Aleppoban nyolc humanitárius folyosót működtet. Ezek közül mind a nyolcon befelé a lakosság számára ellátmány érkezik, egyen pedig kifelé a civilek távozhatnak.
Homsz tartomány északkeleti részén fordítottak a kormányerők. A kalifátusisták offenzíváját nemhogy megakasztották, hanem tegnap elkezdték őket észak felé szorítani. Az “Al-Mahr” földgázmezőkön rengeteg dzsihadista harapott homokba, és úgy tűnik, hogy nem képesek talpra állni.
A több esztendeje a dzsihadisták által megszállva tartott Dzhubbeyn városát is megkaparintották a kormányerők tegnap. Itt történt a minap, hogy a hóhérbanda lefejezett két fogságba esett szír kormánykatonát. Nem kívánjuk részletezni a pribékek sorsát és végük módozatait. Nagyjából kétszázra tehető a lakolók száma.
A Damaszkusz közeli Jobar városban bizarr módját találta ki a féregirtásnak a kormányhadsereg.
A földfelszínről elbujdostak a dzsihadisták a föld alá. A patkányjárataikba.
“Ha ott vannak-ott jó helyen vannak! Vizet nekik!”-határozott a hadsereg. És hozzáfogtak az ürgeöntéshez. Azaz: vízzel árasztották el az alagútrendszert. Csak a kijáratokat kellett őrizni. Alig két óra alatt végeztek a művelettel. Elföldeni sem kell a latrokat.

Deir ez-Zorban nehezen viselik a rémbandák a sorozatos és iszonyatos veszteségeket. Kitalálták, hogy azok okozója a meggondolatlan Abu Abdullah al-Menbeiji martalócvezér. A fölismerést tett követte. Menten kivégezték a latorvezért és nyolc hozzá hű pribéktársát. Még bőszen “allahuztak” örömükben, amikor közéjük csapott egy tüzérségi gránát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Álitólag, a Szíriában lévő orosz tengerészgyalogos bázist, vagy annak környékét is érte merénylet. Nem álitom,kiváncsi vagyok,rá,hogy igaz-e :

 2. Gonda István szerint:

  “Szíriában ugyanez a helyzet. Ott is elsősorban a kurdokat támadják a törökök”
  A haditérképek alapján szerintem a törökök már nagyobb területet vettek át az ISIS-től, mint a kurdoktól.

  • Pierre szerint:

   Azokat a területeket átadták a szövetségesei 😀
   de most komolyan!

   • Gonda István szerint:

    Igazad van, a törököknek szerintem se voltak komoly harcaik az ISIS-el, de igazából még a kurdokkal sem. Majd most jön Manbidzs elfoglalása. Kérdés, hogy a kurdok átadják-e önként?

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Pierre ! Melyik szövetségesei ?

    • Fergeteg11 szerint:

     A DAIS-ra (Iszlám Államra) gondolt. Köztük és az FSA között is volt átjárás régen.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Álitólag a Szíriai orosz tengerészgyalogos támaszpont környékén is volt valami öngyilkos merénylet, miaz igazság!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.