Szíria

Kardigan szultán lelkesen támogatja az ő “kedves Barack barátjának” elgondolását, miszerint az USA és Törökország közös erővel induljanak meg a kalifátusista főváros Raqqa ellen.

A két jóbarát a G-20 csúcson egyeztek meg a közös buliról-SZÍRIA TERÜLETÉN!
Ankarát szemmel láthatólag fölkészülten érte a baráti ajánlat. Rasz-el-Ajn és Talb-Ajab török-szír vasúti határátlépők török oldalán ma reggel már ott is álltak a “Leopard-2” tankokkal megrakott vonatszerelvények.

leo leo1

Aleppo és Hama latorjai számára nehézzé vált az élet az utóbbi két napban. A szír kormányhadsereg és az orosz légierő tett róla, hogy nagyon sok örömüket e földi létben ne leljék.

A tartományi fővárostól északra fekvő Handaratban is akcióba lendültek ma reggel a a kormánycsapatok és a palesztin miliciák. Az ipari kerület egyes részeit még a karmaikban tudó dzsihadisták roppant kellemetlen helyzetbe kerültek. Fölülről is kapják az áldást.
Hama tartomány északi részén Ma’ardes és Taybat Al-Imam térségében tegnap a szír kormányerők nagyarányú páncélosoffenzívát indítottak a dzsihadisták ellen

Ahol még buzog némi ellenállási hangulat martalócberkekben, bőszen töltögetik hidrogéngázzal a luftballonjaikat. Nagy reményeket fűznek a hatásosságukhoz. Az orosz repülőgépek ellen kiváló ellenszernek tartják. El is kobozták Hama teljes óvszerkészletét.

A szír-libanoni határtérségben mára virradóan a két ország hadserege a Galamoun-hegységben egyidejű-összehangoltnak tűnő támadást indított a kalifátusista rémbanda ellen.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  – A Wikipédia szerint a török hadseregnek 298 db Leopard-2-ese van.
  – A hidrogénes lufik ötlete nem rossz, mert még hosszú ideig keringhetnek a légtérben, ráadásul a szelek miatt teljesen kiszámíthatatlanul. A titok gondolom a ráakasztott súly jó megválasztásában van.

 2. Sub Zero szerint:

  Elkobozták az összes óvszert? Két legyet egycsapásra! Lesz hidrogénnel töltött léggömb és lesz szaporulat az állományfeltöltésre.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  A fősodratu aról számot be,hogy Szíriában, valamelyik városban klórgáz támadást hajtottak végre. Természetesen rügtön a kormánycsapatokra fogták. Nem is lenne fősodratu,ha a terroristákat jelölnék meg tetteseknek. Mi ahelyzet evel kapcsolatban ?

 4. Azorka1861 szerint:

  Prof. Efraim Inbar: The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake
  Az Iszlàm Àllam megsemmisitèse egy stratègiai hiba
  Rövid összefoglalo: A Nyugat gyengitheti az Iszlàm Àllamot, de ne semmisitse
  meg. Egy gyenge, de funkcionàlo kalifàtus mèrsèkli a radikalizmust. Arra kell
  törekedni, hogy a terroristàk egymàs ellen ès ne nyugati cèlpontok ellen harcol-
  janak. Tovàbbà ez megakadàlyozza Iràn hegemoniàra valo törekvèsèt a tèrsèg-
  ben.
  http://besacenter.org/perspectives-papers/destruction-islamic-state-strategic-mistake/

 5. zz szerint:

  Admin azért azt el kell ismerni az Is és a terroristák ,a világ legjobb hadseregeit hetekre hónapokra megállítják rommá lőtt városok harcaiban ! Csak kézi fegyvereket használva ,házról házra harcolva ! Belegondolni is rossz ezek megjelennek az EU városokban ……………………..

  • SirMock szerint:

   Azoknak is vannak tankjaik amiket csórtak például. Amúgy a “világ legjobb hadseregei” alatt kiket értesz? A kurdokat nehéz lenne annak nevezni, és a szírek sem az elithez tartoznak, ráadásul ők a többi terrorista csoporttal vannak elfoglalva. Ha csak az ISIS-re kellene koncentrálniuk simán szétvernék őket.

   • SirMock szerint:

    Ha “lázadókra” is célzol, na ők meg azért erősek mert a törököktől folyamatában jön az utánpótlás, emberanyag. Ha nem lenne így, már réges-régen véget ért volna a kettejük közötti háború háború, szír győzelemmel 🙂

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  Kardigán szultán lelkesen támogatja az ő “kedves Barack barátjának” elgondolását…….. Nem is olyan régen még úgy fogalmazott, hogy a “kedves Putyin barátom” Milyen gyorsan változnak a fogalmak ! Apropó ! Putyin hogyan viszonyul a kurdokhoz az Erdogán Pátervári látogatása óta?

 7. Pozsony 907 szerint:

  Jó csóka ez az abualbagdadi, ennyi marha terroristát mèg a szkíta királyok sem tudtak volna kiírtani.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.