Donbassz

A donbasszi “csendes üzemmódú”-fegyverszünetekkel tarkított-ukrán agresszió fondorlatos módon zajlik az utóbbi napokban. Néhány állandó célterület mellet felváltva ágyúzgatják Valcman latortüzérei a Népköztársaságok területeit.

Így esett meg, hogy az LNR területét a három állandó célpont-Sztanyica Luganszka, Kalinovka, és Luganszkoje-mellé “bevették a buliba” mára virradóan Hrjascsevkát is. Csak úgy-miheztartás végett-szét is aknavetőzték a falu négy lakóházát. Kész csoda, hogy senki nem sebesült meg a lakók közül.
Ma reggelre pedig meg is érkezett Scsasztyjéba a tegnapelőtt Rubezsnojénál levideozott kijevi harci technikát fuvarozó vasúti szerelvény.

Tegnap a Zaporozzsje-régióban fekvő Kamüsevaha falu határában a helyiek több tonna kezet és lábat találtak. Zsákokba csomagolva. Közel egy tonna “friss árunak” nézett ki. A portékáról azt feltételezik, hogy a feladóhely Donbassz. Martalócalkatrészek a frontról. Ha ez a feltételezés igaz, akkor a latorhad homoly veszteségeket képes a “csendes üzemmódban” is produkálni.

Igor Plotnyickij közben tegnap megígérte az LNR lakóinak: egy év múlva, legkésőbb 2017 szeptember 8-ig-a Luganszki Népköztársaság valamennyi, Ukrajna által megszállt területe fel lesz szabadítva.
A donyecki frontszakaszon viszont sűrűsödnek az események. A szokásos helyek-azaz szinte a front teljes hossza-ágyúzása és aknavetőzése mellett a latorhad egyre inkább ismét belebonyolódik “apróbb, személyeskedő” csetepatékba.
Így történt ez mára virradóan Avgyejevkánál, a donyecki reptérnél, és Marinykánál.
DNR-es katonai források szerint mára virradóan is rövidülhetett a kijevi zsoldlista. A hadirokkanti meg nőhetett.
Igaz, hogy Jaszinovatajánál két népköztársasági katona elesett a tüzérségi támadásban, míg Zajcevoban és Szahankában két-két civil sebesült meg súlyosan.
Vezérlatort is bukott tegnap Marinykánál az ordashad. A kijevi vezérkar Speciális Műveleti Osztályának helyettes parancsnoka-Oleg Medinszkij-Marinykánál bóklászott néhány pribékjével az éjszakai bozótosban.

ol

Valamire pedig ráléptek, ami fölrobbant. Medinszkij azonnal kiadta a páráját. Két másik lopakodót foltozgatnak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Tisztelt Igor Plotnyickij ! Amit ma megtehet, ne halassza holnapra ! Lehet, hogy most még volna esélye az igéretét teljesitenie, de lehet, hogy holnapra már nem lesz rá esély.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.