Szíria (FIGYELEM! A VIDEO MEGTEKINTÉSE GYENGE IDEGZETŰEKNEK NEM AJÁNLOTT!)

Az iráni “Fars News” hírügynökség arról számolt be tegnap esti hírében, hogy negyvenmilliós üzletet ütött nyélbe nemrégiben a jordániai Ammanban székelő “Al-Muck” nevű Koordinációs Központ a “Dzshebhat Fatah al-Sham” (korábban “Dzshebhat en-Nuszra”) és a “Ahrar al-Sham” latorbandákkal. A negyvenmillió dollárt az amerikai-izraeli-jordán titkosszolgálatok gründolták össze a bóthoz.

Az üzlet értelmében a negyvenmillió dolláros ösztöndíj a Szíria déli részén fekvő Quneitra-tartománybéli El-Baath város mielőbbi latorkézre kerítésére kellett volna hogy ösztökélje a kedvezményezett martalóchordákat.
De akadt két probléma is menet közben.
Az egyik az, hogy a martalócfőnökök lenyúlták a dellát. Működésre már nem maradt a pénzből.
A másik probléma az, hogy kifelejtették a dolgokból a szír és a libanoni hadsereget. Amelyek tegnap ollóba kapták a Golan-fennsíkon a szóban forgó üzletfél-bandákat.
Ami biztos: pénz az már nincs, a latrok harci kedve nem lobog, El-Baath még mindig a kormányerők kezén, és hát a SIKER!-az egyelőre csak az ablakban!
Így aztán az ügyet maguk az izraeliek vették saját kezükbe. Drónokkal támadták tegnap a Golan-fennsík szír kormánycsapatait.
Borisz Johnson brit külügyér tegnap ismét kifejtette, hogy Nagy-Britannia szemét nagyon szúrja Bashar al-Asszad személye Szíria élén. Őfelsége külügyére szerint a “nemzetközi közösségnek elsőrendő érdeke megszabadulni Asszadtól! Mindent ennek a célnak kell alárendelni!” Őfelsége kormányának külügyére szerint. Hogy a derék brit úr kit-mit értett a nemzetközi közösség címszó alatt, részünkről találgatás tárgyát képezi. Vélhetőleg a NATO-latorszövetségre, és az EU-nevű bűnszervezetre gondolt.
A johnsoni terv ellen hatónak tűnik, hogy a Hmeymim légibázison viszont befejeződött az “Iszkander”-rendszer teljeskörű üzembehelyezése és élesítése. Ami pedig nem arra utal, hogy a bázist működtető Oroszország tetszését is elnyerte angliai Boris és az általa emlegetett “nemzetközi közösségek” óhaja.
Aleppoban pedig tart a mulatság! A kormányhadsereg “Tigrisei” és a “Hezbollah” elvágta egymástól Al-Ramouseh és Al-Rashiddeen kerületeket, ezáltal ellehetetlenítve a banditacsapatok átjárásait. Az orosz légierő gépei a város ezen térségében megrekedt pribékhordák ellen ma hajnal óta valamivel több mint 30 célzott légicsapást intéztek.

rg

Khan Tuman térségében is fenekednek a kormányhadsereg alakulatai. Itt is hamarosan-tán már a mai napon-megindítják a latorirtást.
Hama tartomány északi részében dől a latordominó-sor.
Khirbat Al-Hajamah és Talet Al-‘Abadah települések után tegnap estére kiüldözték a kormánycsapatok Ma’ardes városából is a dzsihadista pribékeket. Ma reggel pedig menetből vették be Al-Iskeneriyah települést. Úgy néz ki, hogy a banditák egyre több helyen fogják menekülőre a dolgot. Van is okuk arra, hogy ne várják be-legalábbis élve-a kormánycsapatokat.
Az alábbi videon ugyanis-tegnapelőtti felvétel-azzal büszkélkednek, hogy miként fejeznek le egy fogságba esett kormánykatonát. FIGYELEM! A VIDEO MEGTEKINTÉSE GYENGE IDEGZETŰEKNEK NEM AJÁNLOTT!

Észak-Szíriában is “zajlik az élet”! A török hadsereg tegnap két tankot bukott személyzetestől a kalifátusisták ellen.

antar

Elesett az ISIS-pribékek elleni csatában a kurd YPG amazonja, a 22 éves Asia Ramazan Antar. A kurdisztáni lány arról vált ismertté, hogy nagyon hasonlít az Angelina Jolie színésznőre.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria (FIGYELEM! A VIDEO MEGTEKINTÉSE GYENGE IDEGZETŰEKNEK NEM AJÁNLOTT!) bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. istvan szerint:

    Nem jelent meg a video!

  2. SirMock szerint:

    A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

  3. petymeg szerint:

    Nekem se!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.