Újabb rovás Sojgu bűnlajstromára

Az amerikai haditengerészet P-8-as felderítő repülőgépe tegnap délelőtt a Fekete-tenger (ami ugye amerikai beltengernek számít) légterében kikapcsolt transzponderrel illetlenül közel repült a Krím-félszigethez. A krími oroszok szerint.

p8

A dolgot nem nézte jó szemmel a félszigeti Balbek légitámaszpont orosz személyzete. Amely ráadásul kíváncsi is volt. Mert az utóbbi napokban az ingerküszöböt súroló számú amerikai “érdeklődésről” olvashattak az ujságokban. Amik Oroszország közvetlen európai határainál történtek.
A balbeki oroszok hiába tanakodtak hogy kicsoda-micsoda az a repülő szerkezet? Csak azt tudták, hogy nem az övék! Ezért aztán elhatározták, hogy megtudakolják. Ennek egyetlen gyors és megbízható módja-ők úgy vélték-ha maguk győződnek meg vizuálisan a dologról.
Egy SzU-27-est tartottak erre a legalkalmasabbnak. Rábeszélték a Szuhoj sofőrjét, hogy nézze már meg azt a dolgot, de siessen! Ebből lett a baj. A sietségből. A sofőr ugyanis otthon felejtette a szemüvegét. Amivel akár húsz méterre is ellát.
Addig nem is okozott problémát az acski hiánya, amíg csak repülni kellett. A műszerekre hagyatkozva (amik fél méterre vannak a sofőr orra előtt) el is tudta magát navigálni az amerikai repülő közelébe. De csak egy nagy valami homályos kontúrjait látta. Viszont tőle határozottan azt kérték, hogy annak a valaminek a típusát is, meg a rendszámát is nézze meg.
De hát az orosz sofőr közellátó volt. Meg feledékeny!-hiszen a szemüvegét otthon felejtette. Viszon lelkiismeretes!
Hiszen megígérte, hogy megnézi a dolgokat.
Emiatt lett a baj. A feledékenysége, meg a lelkiismeretessége miatt.
Mivelhogy erlső ránézésre csak egy nagy elmosódott valamit látott, úgy vélte, hogy az otthoniak nem érik be annyival, hogy azt mondja majd nekik: nagy volt és szürke. Hiszen azok a rendszámra meg a típusra is kíváncsiak!
Ezért hát másodszor is nekiveselkedett, és megnézte közelebbről is. Az amerikaiak szerint nagyon is közel ment hozzájuk. Úgy három méterre. Aggasztóan szakmaiatlanul közel. Amit ők úgy ítéltek meg, hogy ez már veszélyes közelség.

Képtalálat a következőre: „SzU-27-kép”

Tekintettel arra, hogy ők viszont a biztonságot mindenek előtt valónak tartják-elkerölendő a bajt-gyorsan irányt változtattak, és eltávoldta a Krímtől-meg az orosz SzU-27-estől.
Szerencsére az orosz sofőr is leolvashatta a rendszámot, meg megállapította a típust. Ez egy P-8-as!
Mivelhogy megbízatása ennek a két dolognak a kiderítésére szólt-ezt meg megtudta-ő is hazaindult. Szerencsére a feledékenysége csak a szemüveg otthomhagyására korlátozódott. A megtudott adatokra nem. Otthon meg azokat lelkiismeretesen bediktálta.
Az amerikaiak meg ismét elkezdtek panaszkodni. Megint riogatták pilótáikat a szakmaiatlan oroszok. Akik megint nagyon közel repültek az ő repülőgépükhöz. Ijesztegetve a személyzetüket. Az amerikai keleti partok közelében. Hiszen a Fekete-tenger az az USA keleti partjait mossa. Közvetlenül! Csak a Dardanellák, a Földközi-tenger, a Gibraltári-szoros, meg az Atlanti-óceán van a Fekete-tegeri Krím, meg New Islands között.
Úgyhogy a dologból megint feljelentés kerekedhet! Sojgu cége várhatja az újabb idézést!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Újabb rovás Sojgu bűnlajstromára bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. fazek szerint:

    Azt hittem, segítettek neki leszállni a Krímben…

  2. Próféta szerint:

    Mit szóltak volna, ha nem egy, hanem tíz orosz vadászgép vette volna körbe az amcsi kémet és elkezdtek volna vele pingpongozni? Hol satuba fogták volna, hol ide-oda lökdösték volna a levegőben… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.