Donbassz

Donbasszban tart a se nem hideg-se nem meleg frontállapot. Többnyire a “csendes üzemmód” jellemzi a helyzetet, de vannak neuralgikus helyek.

arany

Avgyejevka például. Ott nincs csendes üzemmód. Többnyire éjszakánként próbálkozik a jobbszektorosokből verbuválódott martalóchorda, de általában három kitikkadt pribék után abba is szokták hagyni a kísérletezést. Így volt ez mára virradóan is, de tegnap kora délután rendhagyó akciózásra szánták rá magukat. Akkor elég volt két latoregyed bebukása. Az éjszakai kalandjuk veszteségmérlege még nem derült ki.
A Jaszinovataja-elágazásnál volt egy újabb csetepaté tegnap este. Itt viszont egy népköztársasági katona esett el. Egy árvát hagyott hátra.
Az utóbbi 24 órában egyébként a DNR területét 128 alkalommal ágyúzta-aknavetőzte Valcmanék latortüzérsége. Ez végülis mondható “csendes üzemmódnak” is, a “régi-szép idők” napi 7-800-as akcióihoz képest.
Persze nem mindenki szerint. Mert Zsabicsevo, Zajcevo, Gorlovka, Jaszinovataja, Makejevka, Szpartak, Sztaromihajlovka, Dokucsajevszk, Szahanka, Kominternovo, és Donyeck Petrovszkij (hogy csak a legzajosabb helyeket említsük) kerületének lakói nem tudják csendessé nyilvánítani. Azon egyszerű oknál fogva, hogy rájuk hullottak a gránátok.
A pufferzónától nyolc kilométerre lévő Csernyenko falucska határában a kijevi bábkormány latorhada fölállított nyolc darab 152 milliméteres önjáró “Akacia” löveget, és négy darab 203 milliméteres kaliberű “Pion” önjáró ágyút. Egyik sem gyerekjáték kategória, és a csöve mindegyiknek Donbassz felé mered.
A donbasszi amazonok pedig a tankok kezelését igyekeznek elsajátítani! Elszántaknak tűnnek, gyakorolnak bőszen. A DNR hadseregében már van egy saját tankszázaduk.

Ezidáig csak sejteni lehetett, hogy Ukrajna vegyi fegyvereket is bevethetett Donbassz népe ellen. Tegnap konkrét bizonyítékok is napvilágra kerültek. A feltételezések megalapozottak voltak.

A Donbassz környékén felhalmozott ukrán vegyifegyverkészletekről szóló hírek mindezek tükrében már korántsem biztos hogy vaklárma.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Donbasz környékén….. Erről már a hozzászólásban írtam is, küldtem is hírt eredeti orosz szövegel, hogy az Uki haditanács JÓVÁ HAGYOT EGY TERVEZETETT AMELYBEN a DONBASZI civil lakosság ellen “engedélyezi” a VSZU-nak az IPERIT és a SZARIN nevezetü vegyifegyverek,mérges gázok HASZNÁLATÁT ! Nézze csak meg t. Admin a mult heti hozzászólási archivumban, a Donbasz címü “hír”-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.