Féreg rágja fiataljaink tudatát!

“A kommunizmus nem a munkások paradicsoma volt, hanem földi pokol”

fer

Egy nemzet történelmében az elhallgatás és az elhallgattatás veszedelmes, romboló erő, mert a jövőt csak a múlt igazságaira lehet építeni – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, amikor felavatták Menczer Gusztáv, a sorstársait mindvégig támogató, erkölcsi, jogi és vagyoni rehabilitációjukért küzdő egykori Gulág-fogoly emléktábláját hajdani lakóházának falán.

Varga Mihály kiemelte: a történelem ilyen súlyos tragédiáinak, az ezekben elszenvedett veszteségeknek a feldolgozására nem elegendő egy nemzedéknyi idő, “évtizedek kellenek ahhoz, hogy megszabadulhassunk mindattól a történelmi tehertől, amely ránk nehezedik, eközben azonban meg kell őriznünk nemzettudatunkat, amelynek részei a tragikus események is”. Hozzátette: át kell adnunk gyermekeinknek azt a tudást, fel kell vérteznünk őket azzal az erővel, amely képessé tesz arra, hogy felismerjék és legyőzzék bármely diktatúra eszméit, így emlékezve méltán az ártatlan áldozatokra.
Menczer Gusztávra a Gulágot végigszenvedő ártatlan politikai fogolyként, a meghurcoltak ügyét képviselő igaz emberként, személyes jó barátként emlékezett, fontosnak nevezve, hogy ő és a hozzá hasonló – szilárd hittel, küldetéstudattal és tenni akarással az igazságtételért, a történelmi emlékezet megőrzéséért és így a szabad hazáért dolgozó – emberek rajta hagyták kézjegyüket az ország elmúlt évtizedeinek történetén. A miniszter arról beszélt, hogy a résztvevők egy kivételes élet és teljesítmény előtt tisztelegnek, amely azt példázza, hogy “a legborzalmasabb körülmények között is meg lehet tartani a hitet és meg lehet maradni embernek”.
Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) elnökhelyettese a Menczer Gusztáv által alapított Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) és a NEB állította emléktábla előtt azt mondta: az akkor deklaráltakkal szemben nem a munkások paradicsoma volt a szocializmus, a kommunizmus, hanem a földi pokol, különösen fogságban szenvedett honfitársainknak.
Hozzátette: ezeknek az embereknek a sorsában osztozott Menczer Gusztáv, és az ő életüket próbálta jobbá tenni, harcolva rehabilitációjukért, ahogy a NEB is azért tevékenykedik, hogy minél többen tudjanak a diktatúra bűneiről és emlékezzenek meg az áldozatokról.

ferg

Menczer Erzsébet, a Szorakész elnöke – “meghurcolt, mártírsorsot vállalt szülők gyermekeként” – nagy elégtételnek nevezte, hogy emléktáblát kapott édesapja. Hol van ma már a kommunizmus, hol van ma már a Szovjetunió? Sehol. De a túlélők, a történelem igaz tanúi ma is köztünk járnak – mondta, arra a felelősségre hívva fel a figyelmet, hogy az igazi “magyar történelemmel megismertessük nemzetünket”. Abban nincs vita, hogy a nemzetiszocialista bűnök megbocsáthatatlanok, de legalább annyira megbocsáthatatlanok a kommunista bűnök. A két izmus között pedig csak az ing színében volt különbség, a módszerekben nem – fogalmazott, hozzátéve: az idő múltával mind többen gondolják úgy, hogy Kádár alatt jobb volt az olcsóság és a létbiztonság miatt. Ugyanakkor – folytatta – a rendszerváltozás óta felnőtt az a fiatal nemzedék, amely számára a szabadság természetes dolog, miközben a létbiztonság korántsem az, ezért is fontos a kettő közötti kényes egyensúly megteremtése, hiszen “egyik a másik nélkül mit sem ér”.
Az eseményen a legidősebb Gulág-túlélőként bemutatott Koós Ottó arról beszélt: Menczer Gusztáv saját biztonságát, életét tette kockára, hogy másokon segítsen, ezért is vannak sokan az egykori foglyok között, “akik második apjuknak nevezték”. Hozzátette: az 1990-es évektől küzdött társai rehabilitálásáért, így azt, hogy a szenvedések túlélői közül sokan ma “nem a templomok küszöbén koldulnak, nagyrészt neki köszönhetjük”.
(pestisracok)
Bal-Rad komm: “…nem a munkások paradicsoma volt a szocializmus, a kommunizmus, hanem a földi pokol…”
-Eltekintve attól a “hanyagolható” körülménytől, hogy kommunizmus nem létezett, azért talán mégiscsak érdemes lenne a szocializmus poklát összehasonlítani a demokrácia “jótéteményeivel”! Amikor a NEM MENCZER-FÉLÉK KOLDULNAK A TEMPLOMOK lépcsőin-egyre hiábavalóbb módon-és nagyon sok felé! EGYKORI MUNKÁSOK! Országépítők, akiknek munkájából FÜVELTEK FEL A MENCZER-FÉLÉK UTÓDAI!
“…az idő múltával mind többen gondolják úgy, hogy Kádár alatt jobb volt az olcsóság és a létbiztonság miatt. Ugyanakkor – folytatta – a rendszerváltozás óta felnőtt az a fiatal nemzedék, amely számára a szabadság természetes dolog, miközben a létbiztonság korántsem az…”
-EZ EGY ŐSZINTE VALLOMÁS! EZT A SZOCIALIZMUS ÓTA FELNÖVEKVŐ, SZABADOSSÁGRA SZOKTATOTT FIATAL NEMZEDÉKET kell tömni a hazugságokkal, hülyeségekkel.
Meg is teszik! Azok, akik a szocializmus korszaka alatt felépített országot elsíbolták, népét lenyomorították-kifosztották! Miközben maguk SOHA NEM LÁTOTT VAGYONOKRA TETTEK SZERT!
Összemosni pedig a fasizmust és a szocializmust?! Csak az ing színe?
Nos! Ha az ország és a nép kifosztásán kívül EZEKNEK A BANDITÁKNAK még fel lehet róni valami ordas nagy bűnt, az a gátlástalan lélekmérgezés!
Fiataljaink-AZ ORSZÁG JÖVŐJÉNEK-szándékos és végzetes fertőzése! Önös és aljas céljaik elérése céljából.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Féreg rágja fiataljaink tudatát! bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Szerintem Varga Mihály nem a 70-es évekbeli Kádári szocializmusra gondolt. Bár 71-ben még akasztottak feketevágásért, de ez még egy elhúzódó korábbi ügy volt. A Rákosi rendszerre és a korai Kádár rendszerre viszont már igencsak ráillik a földi pokol kifejezés. Admin légy szíves javíts ki, ha rosszul tudom, de a kommunizmust Rákosi építette saját kijelentései szerint. Kádár meg “vissza fejlődve” már csak a szocializmust.

 2. Vászoly szerint:

  Nagyapámat egy székhez kötözve ütötték verték hosszú órákon át a saját udvarában az ÁVH-s pribékek 1952-ben, amiért 5 liter disznózsírt és 15 kilogramm krumplit adott egy 4 gyermekes falubeli családnak, ahol a férfi a háborúban (Sárrétnél) elveszítette mindkét lábát.
  A keretlegény elvtársak azt kifogásolták, hogy nagyapám a “felesleget” nem beszolgáltatta, hanem egy “fasiszta” volt horthysta a szovjet hadsereg ellen harcoló “osztályellenségnek” adta. Ez a “fasiszta-horthysta osztályellenség” amúgy valamikor a falu szegénysorban élő kanásza volt.
  Hiába mondta nagyapám, hogy a beszolgáltatásnak eleget tett, nem érdekelte őket.
  Biztos ezáltal mindketten a kommunizmus feltétlen hívei lettek….

  Admin:

  De azért a templomlépcsőn sem kellett koldulnia nagyapádnak! Se a kanásznak! Mi több: még nyugdíjat is kaptak a Kádár rendszerben! Hát nem érdekes?

  • Kajse szerint:

   Kedves Admin!

   Bocsáss meg ha esetleg félreértelmezem szavaidat, de véleményed szerint a hozzászóló nagyapjának jó volt a kommunizmus, mert igaz, hogy az ÁVH-sok megverték egy (ezzel remélem Te is egyetértesz) emberbaráti cselekedetért, de legalább kapott nyugdíjat.

   • Vászoly szerint:

    9 évet kapott nagyapám, nem nyugdíjat. Elnöki “kegyelemmel” szabadult 1959-ben. Aztán gazdatiszti (ma agrármérnök) képesítéssel mehetett építkezésekre trógerolni. Persze a TSZ-be oda “kajakkal” beléptették, különben nem szabadulhatott volna.
    Kapott is nyugdíjat “kemény” 700 Forintot a 70-es évek derekán. Tudod mire volt az akkor is elég?
    Aztán nyugdíjazása után rá nemsokára meghalt…
    Itt maradt nagyanyám aki egy üzemben dolgozott összeszerelőként 1.200 Forintért. Neki banki könyvvizsgáló végzettsége volt. A Horthy rendszerben a Hangya Szövetkezetben dolgozott az egyik közeli kisvárosban. Özvegyi nyugdíjra nem tartották jogosultnak. Miután nyugdíjba ment nemsokára rá ő is meghalt.
    Elképzelheted haláluk napjáig mennyire áldották ők a kommunizmust meg a kommunistákat.

    • gyorgy szerint:

     9 év 5 liter zsírért… Ezt a Terror Házában hirdetik?

     • Sub Zero szerint:

      Látom, hogy gőzöd sincs, hogy milyen ítéletek születtek akkoriban. Hát a padlás lesöprésről hallottál-e? Elmagyarázom. A kötelező beszolgáltatást követően az AVH-s pribékek találomra megkerestek egy kulákot. Lesöpörtették a padlást és abban az esetben, ha egy maréknyi gabonát összetudtak kotorni, már meg is volt a bűncselekmény, mert nem szolgáltatott be mindent. Ezeket nem lehet letagadni, szembe kell nézni a mocsokkal is. Csak így lehet valami újat elkezdeni.

    • Dergeteg11 szerint:

     Több mint elegendő információt adtál meg magadról. Innentől vigyázz, mit írsz a “csuti Ramszesszel” (ez nagyon tetszik, Szaszi) és kompániájával kapcsolatban! Csak egy tanács, semmi több.
     Más. Nem szoktam 444-re hivatkozni, de véletlenül belefutottam:
     http://444.hu/2016/09/07/elovettek-a-maganelete-reszleteit-aztan-titkos-egyuttmukodesre-akartak-ravenni-nem-a-rendszervaltas-elott-hanem-most

 3. V.kutya szerint:

  Ma itt, ez egy MAGYAR pokol!
  Nincs a világnak másik zuga, ahol rosszabb dolga lenne egy MAGYARNAK, mint itt, a saját hazánkban.
  Az utolsó 27 év emberi és anyagi vesztesége nagyobb, mint a világháborús veszteségek.
  Nincs vita alap, a legelső állítás védhetetlen, ostoba, és fideszes (a “fideszes” itt a butaság nyelvi fokozója, a leg, leg, leg, postás, rendőr, vasutas után következik).
  A “múlt igazságai” – hát persze: a róka igazsága a nyulak halála.
  A másik baj a dologgal: amíg szeretett fideszes elvtársaink bevallottan a múltba révedeznek, addig a világ gyorsvonatként robog előre. De ez amúgy senkit ne zavarjon, még a díszkommunistáinkat sem, akik sietnek együtt szavazni ezekkel a félázsiai hordákkal.

  • vitorla123 szerint:

   A dolog nem az együtt szavazásról szól.Ha valaki először én követeltem és követelem ma is az aknazárat és nemn tehetek róla,hogy Orbánék csak kerítést építettek.Nagyon nagy baj.Mert azon előbb,vagy utóbb áttörnek.Az meg hogy ki engedélyezi nekik a kerítés áttörést lényegében lényegtelen.Ha ide jönnek,a minimál bér a felére csökken.A kenyér ára kétszerése nő folytassam.Odahaza kell őket segíteni.A betelepítés semmire sem megoldás.Ráadásul mennyit tudsz beteleíteni 0,0000002 %-ot.Halmazelméleti lehetetlenség.

   • V.kutya szerint:

    Nem, sajnos nem.
    Nem szolgálhatsz két urat, még te sem!
    Ráadásul egy olyan “urat”, aki ő maga is minimum két urat akar szolgálni: Putyint és Merkelt (vagy Junkert, most mindegy).
    Nem működik így a dolog.
    Aki Orbánnal tart, az a munkások ellen van, és pont.
    Márpedig a pártod Orbánnal tart, vagyis a pártod munkásellenes, miközben a nevünket viseli. Abszurdum.

    • vitorla123 szerint:

     Nem tilthatom meg Orbánnak,hogy képviselje a Thürmer álláspontját..Tévedésben vagy.Szerintem amit most Orbán képvisel az egyedül a Munkáspárt érdeke.Ellentétben van a FIDESZ érdekével.Neki kell a bevándorló,hogy a béred fele legyen mint most.Kell a bevándorló,hogy a bedőlt devizahiteles lakásokat lehessen kinek eladni.És sorolhatnám.A bevándorlás egyedűl nekünk kommunistáknak és a magyar népnek nem érdeke. Ujabb Trianonhoz vezet.Sőt Magyarország megsemmisüléséhez.Egyszerűen nem éri meg “magyarnak lenni” ebben a rendszerben.

     • V.kutya szerint:

      Így igen, kifordítva.
      Akkor is ki kellene hangsúlyozni a NEM EGYÜTTMŰKÖDNI AZ ORBÁN REZSIMMEL, de nem teszik, TGY úgy fél hogy legyurcsányozzák, mint az ördög a tömjénfüsttől!
      Ez az egész hecckampány csak azért van, hogy ne értsünk egyet Gyurcsánnyal, aki elsőként mondta, hogy a távolmaradással tünet Orbánék ellen. Nehogy már TGY a Gyurcsánnyal együtt tüntessen, mint szólnának hozzá a minszki egyetemen?

 4. Misim László szerint:

  Mindezt mondja egy volt KISZ titkár
  Meg a fotót elnézem. Jó pár MSZMP tag.
  Meg azok akik ugyenezen módszerekkel kicosztják a magyart. Pici is ellen véleményen lévő. Nem tetszését kicejező ember. Rögtön nemzet áruló liberálbolsi soros bérenc.
  A lényeg a lényeg. Tök mindegy hogy valakit hasonló cseledetért. Hortista-fasiszta-Titó bérencnek bélyegeznek. Vagy liberàlnolsi soros bèrenc.
  Pl menekültek megitèlèse. Még a Szentatyát is képesek gyalázni. Csak azèrt mert O. Vikgor másként gonfolkodik

  • V.kutya szerint:

   Pontosan.
   Itt is ez történik, ha megfigyeled.
   Egyik cikkben döbrögiznek, a másikban nyalják a valagát.

   • vitorla123 szerint:

    Soha nem nyaljuk Orbán valagát!Ettől még Orbán tévedésből képviselhet kommunista álláspontot.Fel is vetődött szűk körben a FIDESZ-ben,hogy vissza kéne térni a Kádár rendszerhez. Fecabokon van erre utalás. Ugyanis nincs más megoldás.Az “UNIO ” nem akar minket eltartani.Mi közben kirabolta a magyarságot.A Német- zsidó harácsolóival!

 5. istvan papp szerint:

  Boros Péter az Antal kormány miniszterelnök helyettese,majd miniszterelnöke a Grand Orient francia szabadkömuvespáholy magyarországi nagymestere 32-ik fokon.Az emberiségelleni összeeskuvés titkolt résztvevöjeÉppúgy mint elhunyt elödje kit Európaszerte gyászolt minden ország kormánya szokatlan módon.Hogy nem volt rendszerváltás a közéletirányító kulcspozícióinak szabadkömuves megszállása adhat csak elfogadható magyarázatot.Jelenlegi,de minden eddigi kormány tagjai mind szabadkömuvespáholy tagok.A média 98%-ban irányításuk alatt van.Ezért olyan bomlasztó magyarellenes ténykedésuk. Európa lepusztulása fölötti bénultság,csak így értelmezhetö. Mivel minden Európai ország irányitásában azonos a részvételuk.Ui.Boros Péter jelenléte minden nemzetunk szakrális megnyivánulásán,unnepén bár közéleti szerepe nincs,de mégis mindig kötelezö jellegel ott van,magáért beszél.

 6. joci szerint:

  Boros örnagy et. volt még akkor is mikor Igazgatója volt a Délpesti vendéglátó Vállalatnak. Orbán és támogatottja Szíjártó valóban szkműves, a Müncheni páholy tagjai. Orbánt Horn vitte oda. Boros szerintem nem tag. Mint ahogy Medgyesi sem lehet az, mert titkosszolgákat nem szoktak befogadni. Orbánról nem tudják.
  Nemcsak a múltban, de ma sem Pokol itthon élni. És az is igaz, hogy sosem volt a dolgozónak – munkásnak paradicsom az ittlét. Az elmúlt államkapitallista rendszer sem volt jó a munkásnak, elnyomták, kihasználták, becsapták, kizsákmányolták, mint most is. Akkor sem volt fenékig tejfel az élet mikor azt hazudták, tied az ország magadnak építed. És most sem az, mikor azt sem tudni a személyi kapitalizmusban ki lopja el a vagyont. Nekünk akkor is, most is csak a morzsák jutottak. Pedig mi termeljük meg az egészet. Ez a társadalmi modell már olyan mint a diesel motor, már nem lehet lassan tovább fejleszteni, elérte a fejleszthetőség maximumát. S lám jön a Hibryd, az E, az földgázüzemű, a lg üzemű, a hidrogén, stb.

  • Vászoly szerint:

   Van, illetve lenne rá megoldás – Szent Korona Alkotmánya.

   Kézai Simon így írt erről:

   Kézai Simon alkotta meg, az una eademque libertas, másképpen una et eadem libertas fogalmát. Kézai alapján hogy az ősi magyar társadalom nem ismerte a nemes és a nem-nemes közötti különbséget. Mindenki egyformán tagja a közösségnek, és amely maga választja elöljáróit, és akit megválasztott, attól a megbízatást vissza is vonhatja.

   1/a/1 – Az államhatalom (a törvényhozás és a kormányzás) teljessége a Szent Koronát illeti.
   1/a/2 – Az állami felségjogok nem királyi jogok, hanem a Szent Korona jogai.
   1/a/3 – A Szent Koronában egyesülnek a megosztott politikai hatalom részesei. A Szent Korona tagjai (Membrum Sacrae Regni Coronae) alkotják a Szent Korona egész testét, minden állampolgár összessége a királlyal együtt.)
   1/a/4 – A főkegyúri jog.
   1/b/1 – A koronázás a hatalom átruházás legitim útja, a legitim hatalom gyakorlás alapja.
   1/c/1 – A Szent Korona minden birtokjog gyökere (radix omnium possessionum).
   1/a/2 – A Szent Koronának jövedelmei és saját vagyona van.
   1/a/3 – A Szent Koronáé az ország területe. A Szent Korona országai alkotják az ország testét, ezek organikus részei a koronának.

   • Sub Zero szerint:

    Ez egy ezredéves jog. Orrnehéz polgártársaink ezt akarták eltörölni 19-ben. Tulajdonképpen minden izmusnak szúrja a szemét. 2002 Karácsonyán a Kossuth téren felesküdtem a Szent Koronára. Azóta nem érdekelnek a pártok.

  • vitorla123 szerint:

   Van rá megoldás az abszulut demokrácia az egyénnek!Ezt nevezik proletár diktatúrának.Aki nem tud dialaktikusan gondolkodni,csak kétértékű logikában jártas az nem érti.Mert hogy a fenébe van az hogy a jég is víz,meg a gőz is víz! Mert valami vagy víz vagy nem víz.Valami vagy diktatúra vagy nem diktatúra.A burzsoa demokrácia (polgári) az burzsoa diktatúra,12-14 órás munkaidőt írnak elő a polgárokneked,nekem neki..A törvényes 8 és a kívánatos 6 helyett.És téged meg engem csak ez érdekel.A többi mese.

   • Vászoly szerint:

    Vitorla.
    Horthy Miklós elsőként a világon (Szovjetuniót leszámítva, mert ott csak papíron létezett a 3X8=24) vezette be a 8 órás műszakokat. Mindezt 1923-ban először a bányászatban, kohászatban, majd az egyéb termelő üzemekben pl Weiss Manfréd
    (nektek Vöröscsepel) Ő vezette be Európában elsőként az egységes társadalombiztosítást (igaz ez először csak a nagy gyárak munkás rétegeire terjedt ki9 és a nyugdíjrendszert.
    Csepelen és Kőbányán akkor épültek fel az Európában akkor legkorszerűbbnek tartott munkás lakótelepek. Később vidéken és a főváros sok helyén (Újpesten, Pestszenterzsébeten, Rákospalotán) az ONCSA (Országos Nép- és Családvédelmi Alap). lakótelepek is. Horthy, 1922: 12 év korhatár a kisipari alkalmazhatóságra min. 4 elemi (ez alanyi jogon és ingyenesen járt!) kell a munkavállaláshoz
    később: fitalkorúnal, nőknél orvosi igazolás kell a munkavállaláshoz
    12 hét szülési szabadság, 1 óra/nap szoptatásra
    nincs éjjeli női munka
    bérminimum: végzettségtől beosztástól függően havi 110 – 300 pengőig.
    fizetett szabadság min. 16 nap
    gyermeknevelési pótlék (Havi 8 Pengő/gyermek – 12 éves korig)
    Társadalombiztosítás: Munkaadói szavatosági jog: 6 hónapig köteles gondoskodni a beteg alkalmazottról (mezőgazdaságban csak ez a szabályozás volt érvényes)
    Kötelező biztosítás: Országos Betegsegélyezői Alap önkéntes, a fizu max. 2 %át kellett befizetni (OBA)
    Munkásoknak fizu 6-7%át kellett befizetni, csrébe pl.: a fizu 55%át táppénzként kapták, 1 év! ingyenes kórház
    1928: Országos Társadalombiztosító Intézet, OTI
    kötelező biztosítás öregségre, rokkantságra, árvaságra
    Szociális Közegészségügy
    • Előzmények: 1856 kórházak + szegényházak szétválasztása, 1876 állami feladat a közegészségügy, 1900 lelencgondozás állami kézbe vétele, a szegény betegek ápolási költségeit az állam fedezte
    • Horthy-kor: kezdetben több szervezet: Stefánia Szöv → Budapesten városokban, iskolaorvosi rendszer, szülészet, csecsemőgondozás, óvodák, bölcsödék üzemeltetése. Zöldkereszt → vidéken, községekben, EÜ szolgáltatás + szegénygondozás (tejakciók). Országos Közeü. Intézet → tömeges szakemberképzés, fertőző betegségek elleni védekezés, vízhigiénés vizsgálatok,
    • 1940 összevonják a szervezeteket: Orsz. Egészségvédelmi Szöv. 1921-1932 Népjóléti és Munkaügyi Miniszt. alá tartozott az EÜ, 1932 után a Belügyminisztériumhoz.
    • kórházépítés: 1925-30 között a leggyorsabb (pl MÁV Kórház), mentőszolgálat is kiépül.
    • 1930-40s produktív szegénypolitika: 3 kategória munkaképtelen, rokkant (Havi 60-85 pengő) munkanélküliek (dologházakban, közmunkákat végezhettek – havi 90 Pengő) munkakerülők (nem kaptak semmit, sőt büntették a munkakerülést)

    Forrás: Országos Levéltár 1920-40 Munkaügyi és szociálpolitika a Magyar Királyságban (iktatva 1954)

    Sajnos úgy kellett kiklimpíroznom, mivel fényképalapú (nem pdf vagy word) dokumentumok. Regisztrálni kell, és lekérhető!!!

    Szóval a Kommunisták szinte egy az egyben átvették a Horthy éra szoc. politikáját.

    MSZMP KB Kongresszusa 1971.
    “Ki kell építenünk a saját új politikánkat, korszerűsítenünk, újjá kell szerveznünk az 1922-óta érvényben lévő szociális ellátó rendszerünket. Eddig tudtunk építeni ezekre, de elértük annak fejlődési határait. ” (Nyers Rezső)

    “Elvtársak, véget kell vetnünk annak, hogy csupán egy mára már elavult éra szociálpolitikáját alkalmazzuk és a Horthysta örökségre egy az egyben így vigyük tovább. Ki kell alakítani a saját szocialista munkáspolitikánkat, hogy tovább fejlődhessünk”
    (Kádár János)
    (Szintén OLT)

    Az biztos, hogy Kádárék tényleg továbbfejlesztették Horthy rendelkezéseit, ámde arra építkeztek!

    Tehát amit Horthy és Kádár “összegründolt”, azt lopták-lopják széjjel 1985 (nem 90!) óta. Illetve szüntették meg azokat a rendelkezéseket, amiket ez a két államférfi meghozott.

    Tudom, hogy nektek nem a szívetek csücske Horthy, de ami tény az tény.

    • vitorla123 szerint:

     Sose tagadtam,hogy Horthy mert katonára volt szüksége (honvédre) mind ezeket megvalósította.MI pedig tovább fejlesztettük.Megjegyzem nem eléggé.Ezért buktunk meg!Nem állt ki a népjólét mellett a nép.Most hatásosan agitálnak az urak. (a demokraták) Ez nem más mint a nyomor demokráciája.Basszák meg!

     • Vászoly szerint:

      Tudod Vitorla a különbség csak annyi volt, Hogy Horthy egy megcsonkított országot és széjjelszaggatott nemzetet “örökölt”, nem beszélve a román-szerb-csehszlovák intervencióról, a háborús jóvátételek fizetéséről (1936-ig!), a magyar ipar 99%-nak idegen országokba kerüléséről, és a 30-as évek Nagy Világválságáról.
      Őneki nem a nulláról, hanem a bányászbéka segge alól kellett valahogyan felhozni az országot.
      A II. VH után habár Budapest nagy része romokban hevert, de az alapok és az infrastruktúra, valamint a lehetőségekhez képest kidolgozott ellátási rendszer megmaradt.

    • V.kutya szerint:

     +1

 7. joci szerint:

  Nem, nem, semmit sem lehet visszacsinálni, ugyanabba folyóba lépni, stb.

 8. tartarossz szerint:

  Nem volt kommunizmus itt soha, szocializmus volt – még az alapvető fogalmakkal sincsenek ezek tisztában; látszik, hogy a KISZ gyorstalpalón nem tanították meg őket.
  A táblaavatási mánia elhatalmasodott rajtuk, a múlt rendszer kényszerbeteg módjára való állandó és mindennapos hibáztatásával a jelenlegi nem lesz jobb. A propaganda soha nem a valóság.

  • petymeg szerint:

   Szocializmus sem volt csak a Szovjetunióban a többi ország csak építette!

   • vitorla123 szerint:

    Mindegy az átlag magyar 5000%-al élt jobban mint most!A nyugat megirígyelte tőlünk a viszonylagos jólétet.Kiraboltak minket.Ezt hívják rendszer,vagyis gengszter váltásnak!Legújabb innyencségem lopáshoz hamisított rendőrgépkocsi.Hát nem semmi!

    • Vászoly szerint:

     Kicsit tévedsz Vitorla.
     Nem csak a nyugat rabolt ki bennünket, hanem az ideológiát váltott kommunista elvtársak és azok ivadékai.
     Pontosabban ők tárták ki úgy a kapukat, hogy a “helyőrséget” is lefegyverezték. Mindezen tettükért persze busásan megjutalmazták őket és ivadékaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.