A kábítás trükkje

Fordulat: rekordnagyságú béremelést kaphatnak az egészségügyi szakdolgozók

keu

A kormány minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított szeptembertől az egészségügyi szakdolgozóknak, annak eredményeként az ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten.

Halász János úgy fogalmazott, az egészségügyben a rendszerváltás óta, 26 éve nem volt példa ilyen mértékű és ennyire kiszámítható többéves béremelési programra.
Kiemelte: az egészségügyi szakdolgozók jövedelme négy lépésben növekedhet: a bérek idén szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal emelkednek, majd jövő novemberben 12 százalékkal, az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal.
A szóvivő szerint mindez azt mutatja, hogy míg a baloldal kormányzása idején az egészségügyben pénzelvonás, kórházbezárás, elbocsátások és összességében létbizonytalanság volt tapasztalható, addig a Fidesz megbecsüli és támogatja az ágazatot, valamint az abban dolgozókat.
(atv)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy ez a béremelés már a 2018-as “választások” előtti hangulatjavító intézkedés! Van ezzel több baj is-azon túl, hogy az érintettek számára üdvös dolog.
1. Kár volt ezt a 26 évet előhúzni! Mert ha 26 éven keresztül megkapták volna az egészségügyi dolgozók az őket megillető béremeléseket…-kisebb lenne valamivel a baj.
2. Aligha fogja megoldani az elvándorlás problémáját. Hiszen ha KEVESEBBEN MENNEK A CÉLORSZÁGBA, akkor ott is fogják emelni a béreket!-csalogatandó a szakképzett egészségügyi dolgozókat.
3. A közegészségügy hatalmas problémahalmazában a dolgozói fizetések CSAK EGY RÉSZT jelentenek, és nem is a nagyobbik részt! 26 év elmaradásai halmozódtak-halmozódnak!
-De minden valószínűséggel lehetne folytatni a problémák sorát, CSAK A KÖZEGÉSZSÉGÜGYBŐL!
A dolgozói-alkalmazotti bérek VISZONYLAGOS rendezésétől még a közegészségügyi intézményi hálózatának állapota nem fog megjavulni. Becslések szerint ezermilliárdos nagyságrendű (de lehet hogy több ezer milliárdos!) elmaradást kéne pótolni! 26 esztendő pusztításait!
A döbrögista horda szóvivőjének diadalbejelentése nem egyéb, mint a közegészségügyben dolgozók egyik részproblémájának a szépségflastrommal való eltakarása!
SZAVAZATVÁSÁRLÁS A FELEDÉKENY MAGYAROK KÖRÉBEN! A FELEDÉKENYSÉGRE ÉPÍTVE!
Erre mondják azt, hogy átlátszó politikai kalkuláció! Ami csak nálunk működik! Ami ha beválik?-meg lesz a böjtje!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A kábítás trükkje bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. peti85 szerint:

  A Széchényi Könyvtár dolgozóitól meg 8 év fizetésemelés nélküli időszakot úgy zárnak le most 2017 január 1.-től változatlan nem lesz béremelés, de megszüntetik a cafetrériát is, ami 10 % bércsökkentést eredményez. Így teljesít jobban orbánia.

 2. Balázs szerint:

  Admin.
  Igazad van, az elmúlt 26 év(nagyrészt) a szabadrablásról és a “liberalizmusról” szólt. Az egészségügy szar állapotban leledzik.
  A Fidesz bünös ebben, de a te köpönyegforgató egykori elvtársaid legalább olyan sárosak….ha nem jobban.
  Most lesz béremelés, ez jó dolog. Nyilván a fekete-ruhás növér és a közhangulat is kellett ehhez, de a feri csak annyit mondott, hogy ha itt nem tetszik: el lehet menni.
  Ez egy fokkal jobb.

  • Vándor szerint:

   Tett mát ilyet a Fidesz! 2000-ben módosította a Ktv-t A kosztisztviselők bérét emelte. A bér 70%-nak a 40 %-val. Az emelés kisebbik részét a választások előtti évben végrehajtotta, az emelés nagyobbik részét pedig a következő kormány teljesítette. Ga a Fidesz győzött volna elmarad volna a második emelés. Így lesz most is. Választási béremelés 🙁 !

 3. M szerint:

  Jobb csak akkor lesz ha a libsi akol orbánostól, gyurcsányostól eltűnik.
  Addig ez csak a hulla újra sminkelése.
  Egykori “elvtársak” és családjuk,most az ön nemzeti elvtársai de ne féljen, ahogy minket, önöket is áel fogják árulni.
  Szánalmas,ahogy az ön elé pottyantott ürülékből boldogan emel ki egy rizs szemet.

  • Balázs szerint:

   Nekem alig akad elvtársam.
   A “bal” meg a “jobb” üres frázisok csupán. Én leszarom, hogy lop-e a hatalom.(lop)
   Nincs új a nap alatt.
   Én azzal az irányzattal szimpatizálok….amelyik nem visz minket háborúba.
   Ami Donbaszban folyik, itt is megtörténhet.(már megtörtént nem egyszer)
   Na puff ha Matolcsy kurvázik, ha Felcsut lesz a Magyar Las Vegas vagy a lézer jani Tokajban terjeszkedik.
   NE LEGYEN HÁBORÚ. (itt)
   Mert háború lesz. Csúnya.
   Ebböl most maradjunk ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.