Ötletelés(ek)

Nincs, aki dolgozzon – jött egy javaslat, de tényleg segítene ez?

A hazai hiányzó munkaerőt a szomszédos országok magyarlakta területeiről kellene pótolni – mondta Szentpéteri István, a Magyar Klaszterek Szövetségének elnöke az M1-en.

A szövetségi elnök utalt arra, hogy a kivándorolt munkaerő nagyon hiányzik az ország munkaerőpiacáról, azt valahogy pótolni kell, de szerinte menekültek és bevándorlók segítségével nagyon nehéz lenne ezt a problémát kezelni a képzettségi, illetve kulturális különbségek miatt.
Ezért a magyarországi munkaerőt a szomszédos országokból, elsősorban a Kárpát-medencei magyar lakta területekről kellene pótolni – mondta.
A Privátbankár szakértője nem rég éppen arról beszélt egy videóban, hogy mi jelenthetne rövid és hosszútávú megoldást a munkaerőhiány felszámolására. Eszerint Szentpéteri István javaslata csak ideig-óráig jelentene fellélegzést, az igazi megoldáshoz strukturális átalakításokra lenne szükség. Nézze meg:

(privatbankar)
Bal-Rad komm: Érdekes-ám kivitelezhetetlen elgondolások. Ráadásul 26-év kártételeit is kellene pótolni közben! Hiszen pl. a nyugdíjaskorúak olyan rétege fog megjelenni hamarosan a “piacon”, akik egy jó része vagy nem szerez/szerzett nyugdíjjogosultságot, vagy olyan méltatlanul alacsony ellátásra jogosult, ami az éhhalálhoz bőven elég, ám az életbenmaradáshoz nagyon kevés.
Ezzel együtt is tetézi a bajokat, hogy a határon túli magyarok otthoni jövedelmi viszonyai vagy a honi szinten, vagy annál magasabban mozognak. Ráadásul a munkaerő elszipkázására az érintett országok kormányai is hasonló lépésekkel reagálhatnának, ráadásul könnyebb helyzetből.
A gondokat csakis fundamentális hatású, és drasztikus fordulattal lehetne orvosolni!-de csak évtizedek kemény munkájával, és hathatós külső segítséggel.
Ehhez viszont politikai akaratra és elszántságra lenne szükség!
Az pedig nincs!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ötletelés(ek) bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Vászoly szerint:

    Inkább az elszakított részek visszacsatolását forszírozná ez a hazaáruló zsiráf barom is, mint mégjobban elmagyartalanítani a nem is oly régen még színtiszta magyar területeket.
    A munkaerőhiányt meg hazai beruházásokkal, hazai kisvállalkozások helyzetbehozásával, munkabér növeléssel és egyéb munkára ösztönző támogatási rendszer kialakításával lehetne orvosolni.
    Magyarul ne a pl székelyeket akarják kiszakítani ősi földjükről, hanem itthon biztosítsanak megfelelő jövőképet, hogy a nyugatra tántorgott többszázezer szakemberünk jöjjön haza!

    Mocskos nemzetgyilkos és hazaáruló zsizsik banda!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.