Szíria

A Genfben Szíriáról zajló orosz-amerikai külügyminiszteri szintű megbeszélések nemigazán az USA szája-íze szerint alakulnak. Evégből Kerry már izgalmi állapotban van. “Amerika türelmének fogytát” emlegeti egyfolytában.

lake

Az amerikai külügyér mindenképpen szeretné elérni, hogy a szír kormány hagyjon fel a lázadók kezén lévő Aleppó ostromával. Azt mondta ez lesz a genfi tárgyalás egyik központi témája. Kerry azzal fenyegetőzik, hogy ha nem sikerül az USA-nak kedvező fordulatot kicsikarni a tárgyalásokon, ő bizony föláll a tárgyalóasztaltól. Bár- mint tegnap este genfi közös sajtótájékoztatójukon Kerry bejelentette-történt némi Amerika számára kedvező megállapodás a tárgyalóasztalnál. A szír hadsereg visszafogja magát Aleppoban, “A CIVILEK ÉRDEKÉBEN”!
Amíg Kerry Genfben a fogát csikorgatja, Aleppoban a szír kormányerők és az orosz légierő mindent megtesz, hogy Kerry ősz hajszálai szaporodjanak, és Obamaki egy látványos kudarccal a tarsolyában költözzön ki a Fehér Házból. Rátestálva az általa kavart problémák megoldását Szivaros Billy komoly mentális betegségekkel küszködő oldalkocsijára.
Tegnap egyébiránt “kisebbfajta politikai bomba” robbant Aleppoban. Az előrenyomuló kormánycsapatok raktárkészletekre bukkantak a martalócfészkekben. Kiderült, hogy az ENSZ és az amerikai USAID Aleppo civiljei számára a városba bejuttatott élelmiszer és gyógyszersegélyei “rossz címre lettek kézbesítve”! Azok szinte kivétel nélkül a bűnbandákat táplálták/táplálják.

aidaid1

Tegnapelőtt ugyanis a szíriai hadsereg visszafoglalta azt az utat a dzsihadista martalócoktól, amely Aleppó kormányerők kezén lévő nyugati kerületeibe vezet. Tegnap pedig tovább szélesítették az általuk az út két oldalán ellenőrzött területeket. Egyre inkább összezsúfolva a banditákat egyre kisebb helyekre.
Damaszkusz közelében is ismét rossz napjuk volt tegnap banditáéknak. A kormánycsapatok újabb hídfőállást hoztak létre a bűnöző hordák elleni végső offenzívához, és ezzel nemkis fejtörést okozva Borisz Johnson brit külügyérnek. Aki pedig változatlanul Asszad menesztését tartja egyedül üdvösnek! De ha nem lesz lator a vidéken!-borul britanniai Borisz vágya.

Deir ez-Zor tartományban tegnap délután a kalifátusista rémbandák ellenoffenzívával próbálkoztak Tal Kroum térségében. Sikerült is nekik megállítaniuk a kormányerőket. Úgyhogy arrafelé most állóháború dúl, amelybe kora estétől beavatkozott az orosz és a szír légierő is. Kivilágos virradatig bombázták egész éjjel a pribékbandákat.
Tegnap aztán az is kiderült, hogy Deir ez-Zor rettegett kalifátusista emírje Rafe Al-Salibi-aki sikeresen megpattant a közeledő kormányerők elől-Törökországban, a lehető legnagyobb nyugalomban “tengeti” bűnös életét. A számtalan rémtett elkövetéséért felelős banditavezér jelenléte és múltja szemlátomást cseppet sem zavarja a török hatóságokat. Hiszen migráns ő már.

dem

Észak-Latakia tartományban a szír kormányhadsereg tegnap estig kitakarította a banditahordákat egy igen nagy térségéből, és Tal Malek, Nahshaba, Tal Rasha, ‘Ayn Quntarah, Dhaher Abu As’ad, Ard-Al-Wata, Mazghalah, Haker Al-Tahtani, Ayn al-Bayda, ‘Ayn Al-Hur, Al-Ra’i és Jabal Sheikh Hassan településeket megkaparintotta a bűnbandáktól. Ezzel pedig elérték Idlib-tartomány déli határait.

hatar

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  A civilek érdekében hagyjon fel Aleppo ostromával? Vérlázító kijelentés, ami jellemzi az amerikai külpolitikát.
  Admin! Miből gondolod, hogy Obamát Clinton fogja követni? Hát ezt ne kívánjuk! Nyugalmunk érdekében Trump sokkal jobb lenne. Szerintem megakarna és meg is tudna egyezni Putyinnal. A migráns őrület is csitulna.

  Admin:

  “Miből gondolod, hogy Obamát Clinton fogja követni…”

  Elhiheted, hogy nem ezt álmodtam! Eléggé széles körben áll a vélemény, hogy a meccs már le van játszva! Az pedig, hogy nekünk Trump jobb lenne!-kétségtelen ÍGY GONDOLOM MAGAM IS!-de hát mások a vágyak, és mások a realitások!

  • Már Tamás szerint:

   Kedves Sub Zero!
   Az, hogy ki követi a makimajmot az USA elnöki székébe, szinte teljesen mindegy, tekintettel arra, hogy akár a “Nőstény Ördög” akár a másik személy győz, hosszú távon mindegyik a cionizmus szekerét fogja tolni, és a háttérben lévők akaratát érvényesíti majd. Mondhatni az elnöki posztot birtokló személy szerepe nem más mint egy szótölcséré. Az is igaz, viszont, hogy jelenleg úgy látszik, hogy amennyiben az elme-bomlott “Nőstény Ördög” győzedelmeskedik, úgy a világnak sokkal rosszabb lesz a helyzete a mainál. Ez a szarházi képes lesz akár a III. világháborút is kirobbantani Mammon urai igényei szerint. Hazánk szempontjából a lényegen semmit nem változtat, hogy ki fog győzni, mi tovább fogunk senyvedni a cionista és cigány terrortól.

 2. lacii szerint:

  Egyik dísz pinty sem lesz az elnök.
  Ami folyik az egyfajta színház.
  Más világ jön .
  Világháború sem lesz. Akiknek meg ez járt az eszébe azok már
  kezdik vedelni a szentelt vizet, hátha megbocsájtanak bűneik.
  Nagy a változás, de még a fősodrású média ezt nem mutatja.
  Végül is háború legfeljebb magunkkal lesz, mikor el kell majd számolni az életünkkel.
  A Külvilág színházán kívül csak egy világ létezik
  Ez pedig a saját belső világunk.
  Egyébként szép napot mindenkinek.

  • ... szerint:

   Milyen szert használsz? Cserélj dílert!

  • Pozsony 907 szerint:

   Ezt a sok fasszágot amit összehordtál itt, 3. Vh+stb, még szèp napot, ezt összerakják a wahabbitákkal, azt oda teszik a nyakadba, itt pesten, vagy budán.😃 Ne félj, vagyok.

 3. IB szerint:

  Megegyezett Kerry és Lavrov…egyébként forditva volt mert Lavrov akart felállni a Kerry több orás vashingtoni “egyeztetése” miatt,de Lavrov meghivta a bandát 2 üveg vodkára meg pizzára igy megegyeztek a végén…..

  • SirMock szerint:

   Érdekes megegyezés és egyébként pártolnám a békét, mert mindenkinek az lenne a legjobb, viszont kérdés, hogy ha közös erővel elkergetik az ISIS-t és a Nuszra-t, akkor utána mi lesz? Ez nem világos nekem. Meg hogy ki kapja azokat a területeket, az USA által támogatott csoportok vagy a szír hadsereg? Illetve hosszú távon úgysem lesz béke, mert a lázadó csoportok nem fognak lemondani az eddig megszerzett területeikről, a szírek pedig nem fogják hagyni hogy azokat a területeket a lázadók uralják. Sajnos nem gondolom, hogy itt a béke bármikor is megvalósulna. És akkor még ott vannak a kurdok is…

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Álitólag hétfőtől tűzszünetet fognak kihirdetni Szíriában. Szinte biztosra veszem, hogy sem az an-Nuszra, sem pedig az ISIS nem fogják betartani . Vagy ha mégis megtörténne az a csoda, az csak vagy látszólagos, vagy tiszavirág életüen rövid lesz,vagy még olyan hosszu sem lesz, szerintem .

 5. zls-179 szerint:

  Tudni akarod hogy ki lesz a következő amerikai elnök?Hát kérdezd meg David Rockefellert, Ő már biztosan tudja! A nagy kérdés számomra hogy a bácsi irányítói, akik a láthatón túlról irányítanak, mit tudnak vagy épp mit szánnak nekünk EMBEREKNEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.